10. ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ

Για πολλούς από εμάς, το φαγητό είναι λίγο πολύ η καλύτερη στιγμή της ημέρας. Μπορούμε να φανταστούμε ότι δίχως το φαγητό η ζωή θα ήταν φρικτή μιας και η αίσθηση της πείνας από μόνη της δεν είναι και η καλύτερη. Φανταστείτε αυτή η αίσθηση να είναι τόσο δυνατή που να μετατραπεί σε αιτία θανάτου.

Ένας οργανισμός μπορεί να επιβιώσει 60 ημέρες χωρίς φαγητό (αν και παραμένει απαραίτητη η χορήγηση υγρών όπως νερού για να μπορέσει να αντέξει κάποιος). Σίγουρα όμως αυτές οι 60 ημέρες θα μετατρέψουν 2 μήνες σε κόλαση για το ανθρώπινο σώμα. Μετά από λιγότερο από μια εβδομάδα, ο οργανισμός αναπτύσσει επικίνδυνα συμπτώματα, καθώς αρχίζει να τρέφεται από το αποθηκευμένο λίπος για να το μετατρέψει σε ενέργεια. Το συκώτι αρχίζει να πανικοβάλλεται πρώτο, καθώς παράγονται επίσης τοξίνες που μπορεί να είναι επιβλαβείς σε μεγάλες ποσότητες. Πριν τελειώσει ο μήνας έχετε χάσει ήδη το 18% του αρχικού σας βάρους.

Και έπειτα φυσικά, το σώμα σας αρχίζει να καταναλώνει ποσότητες μυών και οργάνων έτσι ώστε να μπορέσετε να επιβιώσετε άλλον έναν μήνα το πολύ όπου οι τελευταίες σας μέρες θα είναι απίστευτα μίζερες.

9. ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΝΑΥΑΓΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Συνήθως όταν ακούμε διάφορους τρόπους θανάτων, δε μας τρομάζουν και τόσο πολύ, αν ξεχάσουμε βέβαια ότι στο τέλος πεθαίνουμε. Κάπως έτσι συνήθως θα αντιμετωπίζαμε και μια πιθανή κατάσταση, στη περίπτωση που θα βρισκόμασταν ναυαγοί στο έλεος της θάλασσας.

Σίγουρα θα φαντάζεστε (ή μάλλον θα ελπίζετε) ότι όντας ναυαγοί στη θάλασσα, όλο και κάποιο πλοίο θα περάσει να σας μαζέψει από το νερό. Αλλά μη ξεχνάτε εδώ δε μιλάμε για τους 10 καλύτερους τρόπους διάσωσης.

Διαβάζοντας μέσα από τις ιστορίες αυτών που χάνονται στη θάλασσα συνειδητοποιούμε πόσο εύθραυστοι γινόμαστε εκείνη τη στιγμή στη φύση και πόσους κινδύνους διατρέχουμε ανά πάσα στιγμή να σκοτωθούμε. Θα είναι το τελικό χτύπημα από καρχαρία ή κάποιο άλλο τεράστιο ψάρι; Θα είναι από πείνα; Θα είναι από υποθερμία; Ή θα είναι από απλό πνιγμό;

Τα πιθανά σενάρια είναι αμέτρητα και απαίσια, και σίγουρα όταν βρεθείτε απροστάτευτοι τελείως μέσα στη θάλασσα θα αρχίσετε να σκέφτεστε τα χειρότερα πριν καν συμβούν.

8. ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Οι πιο πολλοί θα σκέφτεστε ότι και να πέσετε μέσα σε ένα ηφαίστειο θα πεθάνετε επί τόπου χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Δυστυχώς θα σας στεναχωρήσουμε, διότι τα πράματα δεν είναι πάντα τόσο απλά όσο φαίνονται. Λόγω της σχετικής πυκνότητας της λάβας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι εάν επρόκειτο να πέσει κάποιος μέσα σε ένα ηφαίστειο, δε θα μοιάζει σε τίποτα με μια πέτρα που πέφτει στο νερό. Δηλαδή δεν θα βουλιάξετε στη λάβα, ίσα ίσα που θα προσγειωθείτε επάνω της και στη συνέχεια θα τυλιχτείτε στις φλόγες.

Το κάψιμο στην κορυφή της λάβας δημιουργεί μια κρούστα η οποία στην ουσία θα φρενάρει τη πτώση σας, μέχρι να γίνετε στάχτη. Αν είστε βέβαια λίγο υπέρβαροι θα τη διαπεράσετε απευθείας τη κρούστα άρα ίσως ο θάνατος σας να είναι πιο γρήγορος. Ένας επιστήμονας δοκίμασε αυτή τη θεωρεία ρίχνοντας μια τσάντα με τρόφιμα περίπου 30 κιλών η οποία διαπέρασε πολύ εύκολα τη κρούστα της συγκεκριμένης λάβας, πράγμα που αποδεικνύει ότι η οργανική ύλη (όπως ο άνθρωπος καλή ώρα) γενικά δε δυσκολεύεται να τη διαπεράσει.

7. ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΟ

07-vomos-thysia

Φανταστείτε αυτό. Δε θα πεθάνετε απλά, αλλά πρέπει να το πιστέψετε κιόλας ή έστω να προσποιηθείτε. Θα λάβετε μέρος σε μια τελετή επειδή ή είστε απολύτως όμορφοι, ή είστε ένα φυσικό άψογο δείγμα, ή απλά έχετε όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί μια συγκεκριμένη θυσία.

Σαφέστατα και οι ανθρωποθυσίες δε γίνονται πια στο βαθμό που γίνονταν τα παλιότερα χρόνια αλλά φανταστείτε απλά να βρεθείτε σε μια παράδοση των Ίνκας.  Μια πολύ κρύα και «απάνθρωπη» υπόθεση (άσχετα αν γινόταν για την ευχαριστία των θεών και συνεπώς για το καλό της ανθρωπότητας) καθώς αφορούσε ένα τελετουργικό όπου σφάζονταν κάποια γυναίκα ή ένα παιδί ενός αρχηγού κλπ. Το τελετουργικό γινόταν στην κορυφή του ναού όπου σίγουρα γινόταν μια χορήγηση κάποιας ουσίας στο θύμα για να αντέξει τον πόνο. Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταλήξει για το πόσο βάναυσος ήταν ο θάνατος κάποιου που σφαζόταν για χάρη των θεών των Ίνκας. Πολλά από τα θύματα έχουν κατάγματα στο κρανίο που οδηγεί τους ειδικούς να πιστεύουν ότι αν δεν σκοτώθηκαν ακαριαία από το χτύπημα στο κεφάλι, ήταν ίσως αναίσθητοι πριν πεθάνουν στον βωμό.

Σίγουρα όμως αν και φρικτός θάνατος, θα σας παρακολουθούσε πλήθος κόσμου από κάτω περιμένοντας το θαύμα που θα προκαλέσετε.

6. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Δεν είναι τόσο ο τρόπος που θα πεθάνετε όταν πέσει το αεροπλάνο με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος αλλά όλα αυτά που θα ακολουθήσουν μέχρι να γίνει το αναπόφευκτο την ώρα που θα βρίσκεστε σε πτώση.

Ας βάλουμε τα φοβερά, τραγικά γεγονότα που θα συμβούν σε σειρά. Πρώτα απ’ όλα θα είστε κατά πάσα πιθανότητα περίπου 30.000 πόδια από το έδαφος δηλαδή περίπου 9.500 μέτρα στον ουρανό. Σε μια πραγματική ελεύθερη πτώση θα χάσετε για αρχή τις αισθήσεις σας για το πρώτο χιλιόμετρο της πτώσης, λόγω έλλειψης οξυγόνου. Στη συνέχεια βέβαια θα ξυπνήσετε. Αλλά θα ξυπνήσετε για να ανακαλύψετε ότι εξακολουθείτε να βυθίζεστε με 200 χιλιόμετρα την ώρα στο κενό και απέχετε μονάχα 2 με 3 λεπτά μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση που θα σημάνει και τέλος σας.

Κυρίως λοιπόν ο φόβος του αεροπορικού δυστυχήματος καθιστά στην 6 θέση των χειρότερων τρόπων για να πεθάνει κάποιο. Τα τελευταία λεπτά της ζωής σας που θα είναι σίγουρα μια κόλαση. Αλλά ο φόβος γενικά για τον θάνατο μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σίγουρα αν φοβάστε τα αεροπλάνα θα είναι ένας πολύ οδυνηρός θάνατος. Ωστόσο κάποιοι ας πούμε φοβούνται τα φίδια… Εσείς λοιπόν που φοβάστε τα φίδια μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε.

5. ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΟ

Τα ζώα είναι υπέροχα και μεις στον όμιλο είμαστε όλοι φιλόζωοι. Αλλά μη ξεχνάμε ότι πολλά απ’ αυτά μπορούν να σκοτώσουν. Άλλα για να φάνε, και άλλα επειδή ένιωσαν απλά ότι απειλήθηκαν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αιλουροειδή (λιοντάρι, τίγρης, κλπ) θα επιτεθούν στον άνθρωπο για να τον σκοτώσουν και να τον φάνε. Ωστόσο το πιο πιθανό είναι να δεχτείτε μια δαγκωματιά στον λαιμό και να τελειώσετε επί τόπου. Για τη λεοπάρδαλη όμως δεν είναι το ίδιο. Το φοβερό αυτό ζώο, έχει τη δυνατότητα να διαπεράσει τα οστά με το δάγκωμα του. Μπορεί δηλαδή εύκολα το δάγκωμα του να διαπεράσει το κρανίο σας και να φτάσει στον εγκέφαλο.

Οι ίενες επίσης, κρατάνε τα θύματα τους ζωντανά τρώγοντας τα σιγά σιγά ενώ είναι ακόμη εν ζωή. Και για να μη πούμε για τα φίδια όπως οι πύθωνες για παράδειγμα που θα σας τυλίξουν μέχρι να πεθάνετε από ασφυξία πριν σας καταπιούν.

4. ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΟ

Εάν πιστεύετε ότι το να σας φάει ένα ζώο είναι φρικτός θάνατος φανταστείτε να σας λιώσει το κρανίο ένας ελέφαντας εκπαιδευμένος για να το κάνει αυτό.

Στην Ινδία του 19^ου αιώνα, μια από τις τιμωρίες για κάποιον που διέπραξε ένα έγκλημα ήταν αυτή. Μια πολύ βίαιη και βάναυση τιμωρία που σίγουρα αποθάρρυνε όποιον ήθελε να μιμηθεί τον παραβάτη του νόμου.

Για αρχή αν είχατε διαπράξει κάποιο μεγάλο έγκλημα στην Ινδία του 19^ου αιώνα, θα σας δένανε στο πόδι του ελέφαντα για να σας σύρει μέσα στη πόλη για παραδειγματισμό. Στη συνέχεια θα σας γονάτιζαν και θα τοποθετούσαν το κεφάλι σας πάνω σε μια μεγάλη πέτρα έτσι ώστε να μπορέσει ο ελέφαντας να σας το λιώσει με το πόδι του.

Δε μοιάζει με καθόλου με καλό τρόπο για να πεθάνετε.

3. ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν λιγότερο εξωτικό τρόπο να πεθάνετε σε σχέση με το πόδι του ελέφαντα που θα σας έλιωνε το κρανίο στην Ινδία. Ωστόσο η υποθερμία βρίσκεται στην 3^η θέση καθώς ανήκει στους πιο φρικτούς τρόπους για να χάσετε τη ζωή σας.

Το σώμα σας παγώνει σταδιακά. Καθώς το σώμα σας βρίσκεται στους 37 βαθμούς με το που αρχίζει να κρυώνει επικρατεί τρέμολο και τουρτούρισμα. Αυτό δείχνει πως οι μύες αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως χρειάζεται να θερμανθούν σύντομα. Όταν συνεχίζουν να μη θερμαίνονται, αρχίζουν να γίνονται σκληροί σαν να ήταν από πέτρα, που σημαίνει ότι αρχίζετε σιγά-σιγά να χάνετε τον έλεγχο. Σημειώστε πως αν περιφέρεστε με σκοπό να ζεσταθείτε και τα πόδια σας ακουμπούν βέβαια στο κρύο δάπεδο θα κρυώσετε παραπάνω. Επίσης το μυαλό σας αρχίζει να υποφέρει και αυτό με τη σειρά του, χωρίς να σας επιτρέπει πλέον να σκεφτείτε καθαρά.

Και τότε είναι που σταματάει το τρεμούλιασμα.

Αυτό είναι ένα πολύ κακό σημάδι. Το σώμα σας πλέον δεν παράγει καμία θερμότητα και όλα τα όργανα σας αρχίζουν να επιβραδύνουν τη λειτουργία τους. Τόσο πολύ μάλιστα που μπορεί να μοιάζετε πεθαμένος πριν καν να έχετε πεθάνει. Ευτυχώς για σας, κάποια στιγμή θα χάσετε τις αισθήσεις σας πριν αποβιώσετε. Ένας από τους χειρότερους τρόπους να πεθάνετε σίγουρα.

2. ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καμία λίστα με τους χειρότερους τρόπους να πεθάνετε δε θα μπορούσε να μη περιείχε μέσα τα βασανίστρια. Ένας από τους πιο σκληρούς τρόπους που ανακάλυψε ο άνθρωπος για να τιμωρήσει κάποιον πριν του αφαιρέσει τη ζωή. Πολλά αρχαία βασίλεια και αυτοκρατορίες βασίζανε τους νόμους τους και την επιβολή της τάξης, στην φοβία του λαού για βασανιστήρια. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα εν έτη 2014, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βασανίζονται μέχρι θανάτου.

Γνωρίζουμε όλοι για τα βασανιστήρια που επικρατούσαν τον Μεσαίωνα στην κεντρική Ευρώπη αλλά το τρόπαιο αναπόφευκτα το είχε την εποχή της αρχαιότητας η Περσική αυτοκρατορία.

Μια από τις πιο γνωστές τεχνικές ήταν να μένει το θύμα σε ένα δωμάτιο γεμάτο με καμένα αντικείμενα και στάχτες, έτσι ώστε μετά από ένα χρονικό διάστημα να γεμίζουν οι πνεύμονες του με στάχτη μετατρέποντας τον θάνατο του σε αργό και οδυνηρό.

Επίσης μια άλλη μέθοδος ήταν να τοποθετούν το θύμα μέσα σε μια ξύλινη μπανιέρα αφήνοντας μόνο το κεφάλι του ξεσκέπαστο και εκτεθειμένο. Στη συνέχεια αλείφανε μέλι και γάλα στο προσώπου του, όπου 100άδες μύγες τρεφόντουσαν με τις μέρες. Και σιγά-σιγά κάναν την εμφάνιση τους και τα σκουλήκια όπου στο τέλος το θύμα έμενε απλά στο έλεος των εντόμων που το κατασπάραζαν ζωντανό στην ουσία.

1.ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ

Σας περιγράψαμε 9 τρόπους φρικτών θανάτων που αναπόφευκτα βρίσκονται στο top 10. Αλλά σας αφήσαμε το καλύτερο για τέλος. Ο χειρότερος τρόπος είναι να πεθάνετε από ντροπή.

Καταρχάς είναι εφικτό να πεθάνει κάποιος από ντροπή. Όταν το στρες η αμηχανία και η νευρικότητα σε συνδυασμό με τη τεράστια ντροπή, αυξάνεται κατά πολύ η ποσότητα αδρεναλίνης και εισέρχεται στη κυκλοφορία του αίματος απότομα σε σημείο που μπορεί να σας σκοτώσει προκαλώντας καρδιακή προσβολή. Γι΄ αυτό το λόγο οι άνθρωποι μπορούν να υποστούν καρδιακό επεισόδιο και από φόβο, ή κάποια σεξουαλική ανταπόκριση. Σίγουρα όμως μια καρδιακή προσβολή συνδέεται με την υπερβολική έκκριση αδρεναλίνης.

Πολύ συχνά οι άνθρωποι ντρέπονται να δεχτούν θεραπεία ή να πάνε σε κάποιον ειδικό να συζητήσουν ένα θέμα που τους ταλαιπωρεί ψυχικά και να το χειριστούνε πλέον ιατρικά. Ίσως ο κυριότερος λόγος που τοποθετείτε ο συγκεκριμένος θάνατος στην πρώτη θέση της λίστας μας, είναι ότι επρόκειτο για έναν θάνατο που θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Όταν σε τρώει ένας βόας, ή σε έχουνε πάνω σε ένα τραπέζι και σε βασανίζουν γνωρίζεις ότι το τέλος σου είναι αναπόφευκτο. Όταν όμως χτυπηθεί η ψυχολογία σου, τότε η μάχη μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη και αν φτάσεις μέχρι τον θάνατο, θα έχεις υποφέρει σίγουρα πολύ.

ΠΗΓΗ: health.howstuffworks.com