100 σπάνιες φωτογραφίες και ιστορίες του κόσμου μας – Μέρος 5

41) Λίγο έξω από την πόλη Waitomo στο North Island της Νέας Ισλανδίας, βρίσκεται η σπηλιά Waitomo Glowworm, ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο χάρη στο μεγάλο πληθυσμό από φωτεινών σκουληκιών που ζουν στο εσωτερικό της.

42) Ένας Ρώσος βετεράνος πολέμου γονατίζει δίπλα από το τανκ που χρησιμοποιούσε στον πόλεμο, το οποίο τώρα είναι παροπλισμένο και χρησιμοποιείται ως μνημείο.

43) The kissing islands (Τα νησιά που φιλιούνται) Greenland.

44) Ένας ανατολικογερμανός στρατιώτης βοηθά ένα μικρό αγόρι να περάσει από το τοίχος του Βερολίνου το 1961 παρά τις αυστηρές διαταγές της Ανατολικογερμανικής κυβέρνησης να μην επιτραπεί σε κανέναν.

45) Το πράσινο φόρεμα Αυτή είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην κηδεία του στρατιωτικού Kevin Elliott… Ο Κέβιν έχασε τη ζωή του σε μία συμπλοκή των Βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, απέναντι σε Ταλιμπάν. Κηδεύτηκε στο Dundee της Σκοτίας. Ο καλύτερός του φίλος Barry Delaney, φόρεσε ένα… πράσινο φόρεμα στην τελετή τιμώντας μια παλιά τους συμφωνία, που έλεγε πως αν ο ένας απ’ τους δυο φύγει νωρίτερα, ο άλλος πρέπει να φορέσει στην κηδεία ένα πράσινο ανοιχτό φόρεμα… Έτσι κάνουν οι φίλοι.

46) Σε μεγενθυνση οι τεχνητοι δορυφοροι που βρισκονται σε τροχια γυρω απο την γη.

47) Όταν 4 άντρες “χαιρέτησαν” έναν ανάπηρο ήρωα πολέμου…

48) Τραβηγμένη από τον Charles O’Rear, η πασίγνωστη ταπετσαρία της Microsoft, είναι στην πραγματικότητα μια φωτογραφία των λόφων της Sonoma County, στην Καλιφόρνια. Η φωτογραφία δεν έχει δεχθεί καμία επεξεργασία! Ο φωτογράφος δεν μπορεί να αποκαλύψει το ακριβές ποσό που πληρώθηκε για να παραχωρήσει όλα τα δικαιώματα της εν λόγω φωτογραφίας, λέγεται όμως ότι πρόκειται για τα πιο ακριβοπληρωμένα δικαιώματα χρήσης πνευματικού έργου που αγοράστηκαν ποτέ στην ιστορία..

49) Η Jacqueline Kennedy και ο Lyndon Johnson την ώρα που ορκίζεται Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στο Air Force One, λίγες ώρς μετά τη δολοφονία του συζύγου της,John Kennedy. Στο κοστούμι της είναι εμφανές το αίμα του John Kennedy.

50) Η Lydia Fairchild είναι η γυναίκα που είναι δυο άνθρωποι ταυτόχρονα! Για την ακρίβεια είναι η ίδια και η δίδυμη αδελφή της σε… έναν άνθρωπο!Όλα ξεκίνησαν το 2002, σύμφωνα με το δίκτυο ABC. Η Lydia Fairchild γέννησε δίδυμα. Ο πατέρας τους ήταν ένας άνδρας με τον οποίο η Lydia διατηρούσε μια περιστασιακή σχέση με τον Jamie Townsend. Εκείνος αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα παιδιά και τότε προχώρησαν σε τεστ DNA. Το τεστ έδειξε ότι ο Jamie ήταν ο πατέρας των διδύμων αλλά η Lydia δεν ήταν η μητέρα τους! Πώς γίνεται λοιπόν μια γυναίκα να γεννήσει μη δικά της παιδιά; Οι γιατροί εξεπλάγησαν τόσο που όταν η Lydia ξαναέμεινε έγκυος μερικά χρόνια μετά παρακολουθούσαν την εγκυμοσύνη της μέρα τη μέρα. Και πάλι, η Lydia δεν γέννησε το παιδί της αλλά το παιδί κάποιας άλλης γυναίκας. Η γυναίκα αυτή ήταν η αδελφή της Lydia. Μια αδελφή όμως που δεν γεννήθηκε ποτέ! Όταν ήταν ακόμη ζυγωτά (το πρώτο στάδιο της ανθρώπινης ζωής, ο δικύτταρος εκείνος σχηματισμός που προκύπτει από την ένωση ενός ωαρίου και ενός σπερματοζωαρίου) η Lydia και η δίδυμη αδελφή της, μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας που ακόμη δεν είναι πλήρως κατανοητή στους επιστήμονες, τα δυο αυτά ζυγωτά ενώθηκαν. Και έγιναν ουσιαστικά δυο άνθρωποι σε… έναν! Κάποια κομμάτια του DNA του ζυγωτού που θα γινόταν η δίδυμη αδελφή της Lydia επιβίωσαν ανέπαφα μέσα στη Lydia! Και ουσιαστικά αυτό το κομμάτι του DNA σχημάτισε τα αναπαραγωγικά όργανα της Lydia και για αυτό τα ωάρια της δεν είναι δικά της! Η απίστευτη αυτή ιστορία δεν είναι μοναδική. Ένα αντίστοιχο περιστατικό καταγράφηκε το 1998 με την 52χρονη Karen Keegan που επίσης βρέθηκε ότι είναι 2 άνθρωποι σε έναν! Οι γιατροί μελετούν το φαινόμενο με προσοχή. Ονομάζουν τους ανθρώπους αυτούς “ανθρώπους – χίμαιρες”, από το μυθικό τέρας Χίμαιρα που ήταν πολλά ζώα σε ένα: είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού, και ουρά φιδιού. Όπως υποστηρίζουν πάντως, το φαινόμενο αυτό ίσως γίνει πιο συχνό όσο αυξάνονται οι κυήσεις μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Δείτε το 4ο Μέρος