25. Μύγα

Οι μύγες στη σύντομη διάρκεια ζωής τους (14 ημέρες) αναδεικνύουν όλες τις μουσικές τους ικανότητες. Το βουητό τους κυμαίνεται πάντα στο κλειδί του Φα.

24. Στρουθοκάμηλος

Οι στρουθοκάμηλοι μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα από τα άλογα, και τα αρσενικά μπορούν να αναπαράγουν βρυχηθμό ίδιο με αυτόν των λιονταριών.

23. Νυχτερίδα

Οι νυχτερίδες είναι τα μοναδικά θηλαστικά στον πλανήτη Γη που πετάνε. Κρίμα που δεν ισχύει το ίδιο για τον άνθρωπο.

22. Καγκουρό

Τα καγκουρό χρησιμοποιούν την  ουρά τους για να ισορροπούν. Γι ‘αυτό τον λόγο αν σηκώσετε την ουρά τους από το έδαφος είναι ανίκανα να πραγματοποιήσουν πήδο.

21. Αράχνη

Υπάρχουνε περίπου 50.000 αράχνες ανά  στρέμμα σε κάθε πράσινη περιοχή. Στοίχημα ότι θα το σκεφτείτε διπλά πριν βγείτε έξω τώρα. Εκτός κι αν είστε ο κύριος στην φωτογραφία.

20. Τίγρης

Η Τίγρης δεν έχει μονάχα ρίγες στο τρίχωμα της αλλά και στο δέρμα της. Καμία τίγρη δεν έχει τον ίδιο αριθμό ή σχήμα ριγών πάνω της.

19. Κροκόδειλος

Αν ποτέ βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση όπου θα πρέπει να ξεφύγετε από τα τεράστια σαγόνια ενός κροκόδειλου δεν έχετε παρά να πιέσετε τον αντίχειρα σας μέσα στο μάτι του. Θα σας αφήσει ήσυχο με τη μία.

18. Ψύλλος

Οι ψύλλοι μπορούν να πηδήξουν μέχρι και 200 φορές το ύψος τους. Αυτό είναι ισοδύναμο με το άλμα ενός ανθρώπου να φτάνει ως το Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

17. Γάτα

Η γάτα έχει 32 μύες σε κάθε αυτί. Κοινώς δε τους ξεφεύγει τίποτα και ακούνε τα πάντα.

16. Ελέφαντας

Οι ελέφαντες μπορούν να μυρίσουν νερό ως και τρία μίλια μακριά. Πρόκειται επίσης για ένα από τα τρία θηλαστικά, όπου τα θηλυκά υποβάλλονται σε εμμηνόπαυση. Τα άλλα δύο είναι η φάλαινα και ο άνθρωπος.

15. Κοάλα

Τα κοάλα τρέφονται αποκλειστικά με φύλλα ευκαλύπτου και τίποτα άλλο.

14. Κάστορας

Επειδή τα δόντια στους κάστορες δεν σταματάνε ποτέ να μεγαλώνουν οφείλουν συνεχώς να ροκανίζουν διάφορα αντικείμενα ώστε να διατηρούνται σε διαχειρίσιμο μήκος. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να διαπεράσουν μέχρι και τον εγκέφαλο τους σε περίπτωση που δε τα συντηρούν.

13. Μυρμήγκι

Προσοχή στην εξέγερση μυρμηγκιών! Ένα εκατομμύριο μυρμήγκια ισοδυναμούν για κάθε άνθρωπο στον κόσμο. Επίσης τα εκπληκτικά αυτά έντομα, δεν κοιμούνται ποτέ και δεν έχουν πνεύμονες.

12. Στρείδια

Τα στρείδια μπορούν να αλλάζουν το φύλο τους ανάλογα με το ποιο είναι ιδανικότερο για ζευγάρωμα. Κοινώς προσαρμόζονται ανάλογα με τις περιστάσεις.

11. Πεταλούδα

Οι πεταλούδες κατέχουν δύο σύνθετα μάτια που αποτελούνται από χιλιάδες φακούς, ωστόσο μπορούν να διακρίνουν μονάχα το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο χρώμα.

10. Σαλιγκάρι

Δε χρειάζεται να το δοκιμάσετε, αλλά ένα σαλιγκάρι μπορεί να φυτρώσει ένα καινούργιο μάτι σε περίπτωση που χάσει το ένα.

9. Χελώνα

Μπορείτε να διακρίνετε το φύλο μιας χελώνας από τον θόρυβο που κάνει. Οι αρσενικές γρυλίζουν, ενώ οι θηλυκές σφυρίζουν.

8. Καμηλοπάρδαλη

Οι καμηλοπαρδάλεις δεν έχουν φωνητικές χορδές και η γλώσσα τους έχει μπλε-μαύρο χρώμα.

7. Σκίουρος

Μπορεί να θέλετε να ευχαριστήσετε ένα σκίουρο την επόμενη φορά που θα απολαμβάνετε τη σκιά ενός δέντρου. Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θαύουν ξηρούς καρπούς, ξεχνώντας στη συνέχεια που τους έβαλαν.

6. Φάλαινα καμπούρης

Οι συγκεκριμένες φάλαινες αναπαράγουν τον δυνατότερο ήχο από κάθε άλλο ζωντανό πλάσμα του πλανήτη Γη.

5. Σκύλος

Οι μύτες των σκύλων είναι τόσο μοναδικές όσο και τα δακτυλικά αποτυπώματα του ανθρώπου, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη ταυτοποίηση τους.

4. Ιππόκαμπος

Πρόκειται για το πιο αργό ψάρι στον κόσμο.

3. Χοίρος

Οι χοίροι, κοινώς τα γουρούνια επικοινωνούνε μεταξύ τους διαρκώς. Έχουνε εντοπιστεί περισσότερα από 20 διαφορετικοί ήχοι γουρουνιών οι οποίοι αλλάζουν βεβαίως ανάλογα τις καταστάσεις.

2. Κανίς

Τα γαλλικά κανίς στην πραγματικότητα προέρχονται από τη Γερμανία.

1. Κολίβριο

Τα κολίβρια είναι τα μοναδικά πουλιά που έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν προς τα πίσω

 

Πηγή Πληροφοριώνhttp://list25.com/25-amazing-facts-you-didnt-know-about-animals/1/

Νικόλαος Νύχας