Η μέρα που το nobile.gr «κατέβηκε» από το διαδίκτυο χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μου: Ήταν κατακαλόκαιρο και το ημερολόγιο έγραφε 1 Ιουλίου 2014. Ανεβάσαμε τα τελευταία κείμενα και, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση, ρίξαμε τίτλους τέλους πριν δούμε το μοναδικό αυτό όραμά μας να γίνεται πραγματικότητα. Η ανυπομονησία, η αγωνιώδης προσπάθειά μας να πετύχουμε και οι… Σειρήνες τα είχαν επιτέλους καταφέρει: Το nobile.gr, το όνειρο ζωής για μένα και τους συνεργάτες μου, είχε εξαφανιστεί από το ίντερνετ…

Και πέρασαν πέντε άνυδρα χρόνια – 64 μήνες για την ακρίβεια. Έκτοτε, κάθε προσπάθεια να επιστρέψουμε σκόνταφτε σε απρόσμενα εμπόδια, οι στενοί συνεργάτες απομακρύνονταν, ενώ όσοι παρατηρούσαν πως δεν υπήρχαν πλέον άλλα χρήματα για να ροκανίσουν, έσπευδαν πρώτοι να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου.

Αλλά τα αληθινά όνειρα, εκείνα που αφορούν στην ίδια μας τη ζωή, αυτά που οδηγούν από μόνα τους στον παράδεισο δεν πεθαίνουν. Κι εμείς, που ήμαστε ακόμη εδώ, που ποτέ δεν παραιτηθήκαμε στην πραγματικότητα, που τα μοιραζόμαστε, σηκώσαμε κεφάλι. Η ακινησία έδωσε τη θέση της στη δημιουργικότητα, η απραξία παραχώρησε τη δική της στη σκληρή δουλειά και ο συμβιβασμός με μια μέτρια ζωή γκρεμίστηκε σε χίλια κομμάτια, αφήνοντας την ελπίδα να ανθίσει ξανά, ανοίγοντας τα παραθυρόφυλλα για να μπει το φως και προσφέροντάς μας απλόχερα τη δύναμη να φέρουμε σε πέρας αυτό που ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου του 2013 και τελείωσε τόσο άδοξα.

Βέβαιος πως θα αγκαλιάσετε και την καινούργια μας προσπάθεια, οδηγώντας μας στην κορυφή, σας αφήνω να χαρείτε το νέο μας εγχείρημα. Καλή ανάγνωση!