Στις 24 Οκτωβρίου 1921, στη γαλλική πόλη Chalons-sur-Marne, ένας αμερικανός αξιωματικός επιλέγει τη σορό του πρώτου «Αγνωστου Στρατιώτη» που θα τιμηθεί μεταξύ των περίπου 77.000 στρατιωτών των Ηνωμένων Πολιτειών που σκοτώθηκαν στο Δυτικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Υπηρεσίας Καταγραφής Στρατιωτικών Τάφων που κατατίθενται στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στη Chalons από τα νεκροταφεία Aisne-Marne, Somme, Meuse-Argonne και Saint-Mihiel. Ολα ήταν μεγάλα πεδία μάχης και οι δύο τελευταίες περιοχές αποτέλεσαν τους τόπους δύο επιθετικών επιχειρήσεων στις οποίες τα αμερικανικά στρατεύματα ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο το αποφασιστικό καλοκαίρι και φθινόπωρο του 1918. Οπως ανέφεραν τα υπηρεσιακά αρχεία, η ταυτότητα των σορών ήταν εντελώς άγνωστη: «Τα αρχικά αρχεία που δείχνουν τον ενταφιασμό αυτών των σορών ερευνήθηκαν και οι τέσσερις σοροί που επιλέχθηκαν αντιπροσώπευαν τα λείψανα στρατιωτών των οποίων δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη ως προς το όνομα, το βαθμό, την οργάνωση ή την ημερομηνία θανάτου».

Οι τέσσερις σοροί έφτασαν στο Hotel de Ville στο Chalons-sur-Marne στις 23 Οκτωβρίου 1921. Στις 10 το πρωί της επόμενης ημέρας, γάλλοι και αμερικανοί αξιωματούχοι εισήλθαν σε μια αίθουσα όπου εκτέθηκαν τα τέσσερα φέρετρα, το καθένα τυλιγμένο με μια αμερικανική σημαία. Ο λοχίας Edward Younger, ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να κάνει την επιλογή, κρατούσε ένα σπρέι λευκών τριαντάφυλλων με το οποίο σηματοδοτούσε το επιλεγμένο φέρετρο. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, ο Γιάνγκερ «μπήκε στον θάλαμο στον οποίο βρίσκονταν τα σώματα των τεσσάρων Αγνωστων Στρατιωτών, έκανε τρεις κύκλους γύρω από τα φέρετρα και στη συνέχεια τοποθέτησε σιωπηλά τα λουλούδια στο τρίτο φέρετρο από αριστερά. Κοίταξε το πτώμα, στάθηκε σε στάση προσοχής και χαιρέτησε».

Εχοντας την επιγραφή «Ενας άγνωστος Αμερικανός που έδωσε τη ζωή του στον Παγκόσμιο Πόλεμο», το επιλεγμένο φέρετρο ταξίδεψε στο Παρίσι και στη συνέχεια στη Χάβρη της Γαλλίας, όπου θα επιβιβαζόταν στο καταδρομικό Olympia για το ταξίδι του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μόλις επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αγνωστος Στρατιώτης θάφτηκε στο Εθνικό Κοιμητήριο Αρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον.