Ενας άντρας από το Αρκάνσας βρήκε ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια που έχει ανακαλυφθεί σε μια κατάσταση που είναι γνωστή για τον πολύτιμο λίθο, πάνω σε μια πέτρα που ζύγιζε πάνω από εννέα καράτια. Ο Κέβιν Κινάρντ, 33 ετών, βρήκε την πέτρα ενώ έψαχνε στο κρατικό πάρκο του κρατήρα των διαμαντιών την Ημέρα της Εργασίας, δήλωσε το κρατικό πάρκο του Αρκάνσας σε δελτίο Τύπου.

Το διαμάντι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που βρέθηκε ποτέ στο Crater of Diamonds State Park από τότε που άνοιξε το 1972, ενώ το ξεπερνάει μόνο το “Amarillo Starlight” των 16,37 καρατίων που ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 1975, το μεγαλύτερο διαμάντι που αποκαλύφθηκε ποτέ στις ΗΠΑ. Το διαμάντι του Kinard ζυγίζει 9,07 καράτια.

Η πέτρα ονομάστηκε «Kinard Friendship Diamond», σύμφωνα με το κρατικό πάρκο του Αρκάνσας, καθώς είναι παράδοση να ονομάζονται τα μεγάλα διαμάντια που βρίσκονται.

Οι επισκέπτες που βρίσκουν διαμάντια ή άλλα ορυκτά στο σημείο επιτρέπεται να τα διατηρούν.

«Φαινόταν ενδιαφέρον και λαμπερό, οπότε το έβαλα στην τσάντα μου και συνέχισα να ψάχνω. Σκέφτηκα απλώς ότι ήταν γυαλί », είπε ο Κινάρντ. Σύμφωνα με τον Κινάρντ, πήρε «οτιδήποτε έμοιαζε με κρύσταλλο» ψάχνοντας τις οργωμένες σειρές στην περιοχή αναζήτησης διαμαντιών του πάρκου. Προς έκπληξή του, αξιωματούχοι του πάρκου επιβεβαίωσαν ότι ο Κινάρντ είχε βρει ένα διαμάντι όταν εξέτασαν τα ευρήματά του.

Τι δεν γνωρίζουμε

Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο πόσο πολύτιμη θα μπορούσε να είναι η πέτρα. Μια ακριβής εκτίμηση θα πρέπει να γίνει αυτοπροσώπως από ένα κοσμηματοπωλείο. Το “Amarillo Starlight” έφτασε σε στιλβωμένο βάρος 7,54 καρατίων, με εκτίμηση τιμής τουλάχιστον 150.000 $.

Μεγάλος αριθμός

Ενα ή δύο. Αυτός είναι ο αριθμός των διαμαντιών που συνήθως βρίσκονται καθημερινά στο Crater of Diamonds State Park. Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί 246 διαμάντια εκεί το 2020, σύμφωνα με το κρατικό πάρκο του Αρκάνσας. Η είσοδος στην περιοχή αναζήτησης διαμαντιών στο Crater of Diamonds State Park περιορίζεται προς το παρόν σε 1.000 άτομα την ημέρα λόγω της πανδημίας του κορονωϊού.

Βασικό ιστορικό

Το Arkansas είναι γνωστό για τα διαμάντια του, ειδικά στο Crater of Diamonds κοντά στο Murfreesboro, το οποίο φιλοξενεί το μοναδικό ενεργό ορυχείο διαμαντιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα διαμάντια στην περιοχή βρίσκονται συχνά επιφανειακά στο χώμα, αφού ανακαλύφθηκαν από έναν κρατήρα σε σχήμα χοάνης που σχηματίστηκε μετά από έκρηξη ηφαιστείου πριν από εκατομμύρια χρόνια. Αυτό το φυσικό γεγονός έχει διατηρήσει τα διαμάντια, σύμφωνα με το κρατικό πάρκο του Αρκάνσας.