Τι εγγύηση έχω με την αγορά του ανιχνευτή;

Εγγύηση καλής λειτουργίας είναι σε θέση να παρέχουν οι επίσημες αντιπροσωπείες. Η Αντιπροσωπεία «Ανιχνευτές Μετάλλων Κυρίτσης», εγγυάται για 2 έτη (5 έτη για τους ανιχνευτές της ΧΡ), και αναλαμβάνει στη περίπτωση μη καλής λειτουργίας του μηχανήματος, την υποχρέωση επαναφοράς σε ομαλή λειτουργία και την επισκευή ή αντικατάσταση κάθε είδους ελαττωματικού μέρους, εφόσον η ανωμαλία προέρχεται από ελαττωματική κατασκευή και όχι από κακή χρησιμοποίηση της ή κακή μεταχείριση της, από μέρους του αγοραστού ή βλάβη κατά την μεταφορά.

Κατόπιν τούτου δεν φέρουμε καμία ευθύνη για παραβίαση – επέμβαση στο μηχάνημα από τρίτο τεχνίτη ή αγορά ανιχνευτή από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο άσχετο προς την αντιπροσωπεία «Ανιχνευτές Μετάλλων Κυρίτσης». Ζητήστε την επίσημη εγγύηση μας πριν πραγματοποιήσετε την αγορά. Κατά την διάρκεια της εγγύησης δίνονται δωρεάν τα ανταλλακτικά και ή εργασία , η δε επισκευή γίνεται στην έδρα μας.

Τι είναι τα μεταλλεύματα και τι προβλήματα παρουσιάζουν στους ανιχνευτές;

Τα εδάφη περιέχουν σιδηρομετάλλευμα, (οξείδια σιδήρου) είτε από ανθρώπινες κατασκευές όπως σκουριές, κεραμικά, ή από την ίδια τη φύση. Ορισμένοι ανιχνευτές μετάλλων επηρεάζονται από τα μεταλλεύματα του εδάφους. Συνήθως οι κατασκευαστές ανιχνευτών σε Αμερική και Αυστραλία καθώς απευθύνονται σε ερευνητές παραλιών, αγνοούν την επίδραση των κεραμικών και του σιδηρομεταλλεύματος, με αποτέλεσμα την χαμηλή απόδοση των μηχανημάτων τους σε τέτοιες περιοχές.

Αντίθετα στην Ευρώπη, οι ερευνητές δουλεύουν σε περιοχές με παλαιότερη κατοίκηση και αναζητούν στόχους μέσα σε κεραμικά δοχεία και τοίχους. Έτσι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ανιχνευτών μετάλλων ρυθμίζουν τα μηχανήματα τους ώστε να έχουν βάθος σε αυτά τα δύσκολα σημεία και να διαπερνούν κεραμικά.

Μπορούν οι ανιχνευτές να εντοπίσουν χρυσό μέσα σε ένα μεταλλικό κιβώτιο;

Το μεταλλικό κιβώτιο ανιχνεύεται με διαφορετικές ενδείξεις, από ότι τα συμπαγή σιδερένια αντικείμενα, όταν εντοπίζεται από τους ανιχνευτές μετάλλων. Έτσι μπορούμε να απορρίψουμε ένα άχρηστο σιδερένιο αντικείμενο, όπως ένα καρφί ή πχ. ένα παλιό εργαλείο, και ταυτόχρονα να ανιχνεύουμε ένα μεταλλικό κιβώτιο. Το περιεχόμενο του κιβωτίου, εάν είναι χρυσός βελτιώνει την αγωγιμότητα, και η ένδειξη που θα έχουμε θα είναι κάπως καλύτερη, αλλά όχι τόσο καλή όσο του ατόφιου χρυσού. Σε τέτοιες περιπτώσεις ένας έμπειρος χειριστής μπορεί με μεγάλη σιγουριά, να πει ότι έχει ανιχνεύσει ένα μεγάλο μεταλλικό κουτί, όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το περιεχόμενο του.

Οι κλέφτες χρησιμοποιούν ανιχνευτές μετάλλων για να βρουν τις λίρες και τα χρυσαφικά μέσα σε ένα διαμέρισμα;

Ένας άλλος αστικός μύθος που διαδίδεται από αυτούς που δεν έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους ανιχνευτή, και δεν ξέρουν πως λειτουργεί. Υποστηρίζουν πως ο κλέφτης παραβίασε το σπίτι και αφαίρεσε τα χρυσαφικά μόνο, χωρίς να πειράξει τίποτα άλλο στο σπίτι, λειτουργώντας έναν ανιχνευτή. Ο ανιχνευτής μετάλλων δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μεταλλικό περιβάλλον. Η μεταλλική κατασκευή, δηλαδή το πλέγμα του μπετόν και οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις του σύγχρονου σπιτιού, είναι σαν «κλουβί» που αντανακλάει το σήμα του ανιχνευτή, από όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχουν τόσα πολλά σήματα που είναι αδύνατο να διαχωριστούν. Είναι αδύνατο να βρεις το χρυσό μέσα στο σπίτι. Ο ανιχνευτής μπορεί να δουλέψει μόνο σε παλιά σπίτια πετρόκτιστα, η σε εξωτερικούς χώρους, μακριά από μεγάλες μεταλλικές κατασκευές. Ίσως, η εξήγηση που ο «κλέφτης» πήγε «συστημένος» στο χρυσό, είναι ότι γνώριζε τι υπήρχε και που υπήρχε, εκ των προτέρων! ( πιθανώς ένα συγγενικό πρόσωπο… ).

Σκέφτομαι να ασχοληθώ με τη ραβδοσκοπία, μου προτείνετε εκκρεμές ή βέργες Γ;

Το εκκρεμές και οι βέργες Γ είναι επιλογές αρχάριων αλλά και έμπειρων στη ραβδοσκοπία. Οι βέργες Γ που συνδυάζονται με ηλεκτρονικό ενισχυτή σήματος, είναι ποιο ασφαλής επιλογή για αρχάριους, καθώς ο ενισχυτής τροφοδοτεί με τάση ρεύματος τις 2 βέργες Γ, βελτιώνει το «βιομαγνητισμό» στον ραβδοσκόπο – χειριστή. Έτσι δουλεύουν καλύτερα σε όλους, άσχετα αν είστε ραβδοσκόπος ή όχι. Βέβαια θα χρειαστεί να εξασκηθείτε με δείγματα χρυσού, να πειραματιστείτε με θέση κρατήματος και το βηματισμό, οι οδηγίες χειρισμού και το βιβλίο της ραβδοσκοπίας μας, θα σας βοηθήσουν στην πρακτική σας.

Τι πλεονεκτήματα έχουν οι ανιχνευτές χρυσού αποστάσεων συγκριτικά με τη “πρακτική” ραβδοσκοπία, δηλαδή εκκρεμές και βέργες Γ;

Οι ανιχνευτές χρυσού αποστάσεως συγκριτικά με τη πρακτική ραβδοσκοπία που εξασκείται χιλιάδες χρόνια έχουν πλεονέκτημα στη τεχνολογία. Εκπέμπουν συχνότητα στο έδαφος ώστε να «σβήσουν» τα φυσικά μαγνητικά πεδία, που σημαίνει ότι οι βέργες Γ πλέον θα αντιδρούν στο δικό μας σήμα για τη συχνότητα του μετάλλου που επιλέξαμε (πχ. χρυσού ) και όχι στα σήματα της φύσης, μεταλλεύματα – χρυσόπετρες. Η εκπομπή της συχνότητας εκτός από βελτιωμένο διαχωρισμό μετάλλων, αυξάνει και την απόσταση εντοπισμού. Το Rayfinder είναι ο ποιο εξελιγμένος από τους ανιχνευτές χρυσού αποστάσεως με μεγάλη ισχύ εκπομπής, επιλογές αποστάσεων και ψηφιακά φίλτρα.

Εσείς που πουλάτε ανιχνευτές χρυσού – ανιχνευτές μετάλλων, ποιους ανιχνευτές θεωρείτε ανώτερους;

Οι ανιχνευτές χρυσού – ανιχνευτές μετάλλων επιλέγονται ανάλογα τη χρήση και τις προδιαγραφές που θέτει ο αγοραστής. Στους ανιχνευτές μετάλλων VLF η καλύτερη επιλογή για βάθος και διαχωρισμό μετάλλων είναι το XP DEUS, το οποίο μπορεί να ανιχνεύει διακριτικά, χωρίς «μπαστούνια» και καλώδια. Το XP DEUS είναι ασύρματο και λειτουργεί με ένα τηλεχειριστήριο που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο. Στους παλμικούς ανιχνευτές μετάλλων με πλαίσιο ή αλλιώς » τελάρο «, και για όσους ζητούν οριακό βάθος εντοπισμού, το Lorenz Deepmax Z1 είναι μακράν ο δυνατότερος ανιχνευτής μετάλλων.

Ενδιαφέρομαι για ανίχνευση κενού, υπάρχουν ανιχνευτές κενών;

Υπάρχουν γεωφυσικοί ανιχνευτές που ανιχνεύουν τα κενά. Ο εντοπισμός κενών γίνεται τοποθετώντας 4 γειώσεις στο έδαφος που λειτουργούν σαν πομποί και δέκτες, τα κενά δεν εκπέμπουν σήμα φυσικά, όμως είναι κακοί αγωγοί του ρεύματος, δηλαδή «κόβουν» το ηλεκτρικό σήμα που στέλνουμε από τις γειώσεις και έτσι φανερώνονται. Γεωφυσικοί ανιχνευτές είναι το Geo Examiner με απεικόνιση στόχων σε tablet, τα Quatroforce, Accumaster Pro digital και Pro Accumaster VII. Βεβαίως εκτός από κενά, γίνεται εντοπισμός χρυσού και άλλων μετάλλων, με τη προϋπόθεση ότι θα έχουν μάζα 5 κ. ή 30 εκ επιφάνεια και άνω. Συγκριτικά με τα γεωραντάρ που κοστίζουν πολύ περισσότερο, οι γεωφυσικοί ανιχνευτές με γειώσεις, είναι εξίσου αξιόπιστοι στην ανίχνευση κενών.

 

Ανιχνευτές Μετάλλων Κυρίτσης

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 193 ΧΑΪΔΑΡΙ 12461 (ΕΝΑΝΤΙ Mr ΚΤΕΟ)

Τηλ. 210 4905398 Κιν. 6985600095 Web: www.anixneytes-kyritsis.gr