Λέγεται ότι το διαστρικό ταξίδι είναι αδύνατο, ακόμη και με την ορμή των φωτονίων στην ταχύτητα του φωτός, ακόμη και με την χρονοδιαστολή που εισήγαγε η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν. Πιστεύεται πως οι εξωγήινοι, άπειρα πιο εξελιγμένοι από μας, μπορούν να κάνουν σύντομες εξόδους μέσα από τις περίφημες Μαύρες Τρύπες, μέσω του Υπερδιαστήματος, και να περιπλέουν στο Σύμπαν, όπως εμείς πετάμε σήμερα γύρω από τη Γη.

Μήπως όμως οι διαστημάνθρωποι προέρχονται από το δικό μας ηλιακό σύστημα; Μερικοί πιστεύουν πως ο Ηλιος δεν εκπέμπει θερμότητα και φως, παρά μόνο ακτίνες που τροποποιούνται σε θερμότητα και φως από τον ίδιο τον πλανήτη μας. Ισως πάλι, ο Ερμής να μην είναι τόσο ζεστός, όσο τον φανταζόμαστε. Τα ρωσικά σκάφη Βενέρα, που ανέλυσαν τις εικόνες της Αφροδίτης, δείχνουν ηλιόλουστα βουνά και ακούμε από τους ισχυρισμούς των διαστημανθρώπων ότι αυτές οι φανταστικές φωτογραφίες είναι λαθεμένες.

Ο Αρης μπορεί να κατοικείτο καιρό πριν, μπορεί να είχε κάποιον πολιτισμό. Ορισμένοι αστεροειδείς πιστεύεται ότι είναι τεράστια διαστημόπλοια που έρχονται για να παρατηρήσουν τη Γη. Μορφές ζωής, βασισμένες πιθανά στο άζωτο και στο πυρίτιο, μπορεί να υπάρχουν στον Δία ή στον Κρόνο. Οι αστρονόμοι επιμένουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ζωή στις παγωμένες υδάτινες εκτάσεις και στη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα, παραβλέποντας πως αυτοί οι κόσμοι μπορεί να διαθέτουν εσωτερική θερμότητα και φως από τις δικές τους ηφαιστειακές και ραδιενεργές πηγές, με επιφανειακά στρώματα οξυγόνου. Αλλωστε, τα στοιχεία που μετέδωσε με τηλέμετρο ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος, δείχνουν ότι δεν υπάρχει ζωή εδώ πάνω στη Γη μας! Η ίδια η Γη λέγεται ότι είναι κούφια και πως εκεί μέσα βρίσκεται ο περίφημος πολιτισμός της Αγκάρθα. Σύμφωνα με άλλους, οι δίσκοι εμφανίζονται μέσα από τα ανοίγματα που υπάρχουν στον Βόρειο και στον Νότιο Πόλο. Ακόμη, οι γιόγκι μας μιλούν για τη μυστηριώδη Σαμπάλα, έναν υπόγειο πολιτισμό των μεγάλων Δασκάλων του Θιβέτ.

Οι άνθρωποι που έχουν ψυχική ευαισθησία, πιστεύουν πως οι θεοί ή οι διαστημάνθρωποι κατάγονται από τα εσωτερικά βασίλεια ή από τους αιθερικούς πλανήτες που κατοικούνται από Οντα, τα οποία ορισμένες φορές εκδηλώνονται για τις αισθήσεις μας σαν φάσματα και μπορούν να τηλεμεταφέρονται εδώ με διαστημόπλοια ή και χωρίς αυτά, όπως οι Αγγελοι της Βίβλου. Οι αποκρυφιστές ισχυρίζονται ότι κάθε φυσικός πλανήτης περιβάλλεται από 8 αιθερικούς πλανήτες και το ίδιο ισχύει και για τη δική μας Γη. Λέγεται λοιπόν ότι ο Πλάτωνας και μερικές άλλες μεγάλες φυσιογνωμίες της ιστορίας ήρθαν από αυτούς τους αιθερικούς συνοδούς της Γης και μας μετέδωσαν τις γνώσεις τους.

Ισως οι θεοί είναι υπεργήινοι που υπάρχουν στο περιβάλλον μας, σε ένα χωροχρονικό συνεχές, διαφορετικό από το δικό μας. Μερικοί διαστημάνθρωποι μπορεί να είναι ρομπότ ή ακόμη υλοποιημένες σκεπτομορφές, που προβάλλονται από εξελιγμένους ψυχικούς σε άλλους κόσμους. Οταν θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε ποιοι είναι πραγματικά οι θεοί, τότε θα είμαστε κι εμείς θεοί.

Οι θρύλοι μιλάνε για την Υπερβόρεια χώρα, για τη Λεμουρία, για την Ατλαντίδα και για τους θρυλικούς πολιτισμούς της Αμερικής και της Ασίας που κατείχαν φανταστικές ψυχοηλεκτρικές επιστήμες, που θυμίζουν διαστημανθρώπους. Οι άμεσες αποδείξεις από το μακρινό παρελθόν περιορίζονται σε μερικά στατικά απολιθώματα και σε φαγωμένα από τον καιρό πετρογλυφικά, που έχουν πάνω τους κρυπτογραφικά σύμβολα, τα οποία δεν μπορούμε να διαβάσουμε.

Καταστροφικοί σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες και κύματα βαρβαρότητας κατέστρεψαν τα γραπτά αρχεία, αναμνήσεις των περίτρανων πολιτισμών που τρεμοσβήνουν μέσα από αναρίθμητες γενιές και αναπόφευκτα συγχέονται με τους θρύλους των λαϊκών παραδόσεων, που οι διάνοιές μας ερμηνεύουν με όρους ολότελα ξένους προς τις αληθινές συνθήκες του μακρινού παρελθόντος.

Οι μόνες αληθινές αποδείξεις των μακρινών αιώνων πρέπει να αναζητηθούν στους θρύλους όλων των εθνών, στις παραδόσεις που αφηγήθηκε ο Βηρωσσός, ο Ηρόδοτος, οι κλασικοί Ελληνες και Ρωμαίοι συγγραφείς, το «Πόπουλ Βουχ» της Γουατεμάλας και η δική μας Βίβλος. Τα λίγα αρχαία γραπτά που μας απέμειναν δείχνουν πως οι εξωγήινοι εμφανίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.

(Πηγή: Εγκυκλ. ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, Εκδ. Ωρίων)