”Και τι αν ο κόσμος σταματήσει εδώ; Όλοι πρέπει να κάνουμε μια ολική επαναφορά στη ζωή μας και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Να χτίσουμε ξανά όλα αυτά που σαθρά οικοδομήσαμε και μας εκδικήθηκαν. Το ανθρώπινο είδος επαναπροσδιορίζεται αυτή τη στιγμή. Η ζωή δε θα είναι ποτέ πια ίδια.

Ας μείνουμε στον δικό μας μικρόκοσμο για λίγο. Ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί τον λόγο που φτάσαμε ως εδώ και να ψάξει βαθιά στα ενδόμυχα της ψυχής του για το πώς θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Η απομόνωση είναι ευκαιρία για ενδοσκόπηση. Αντιστεκόμενοι στον πανικό και στην τρομολαγνεία οι άνθρωποι θα χρειαστεί να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη που χρόνια πριν είχαν εγκαταλείψει.

Ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο εχθρικός με τους ομοειδείς του. Γιατί αυτό; Μα η απάντηση είναι μια φυσικά! Το να επιρρίπτω ευθύνες στους υπόλοιπους είναι η πιο εύκολη λύση. Θα εμφανιστεί όμως μπροστά σου η απλή ερώτηση 50 χρόνια μετά. Και εσύ τι έκανες γι όλο αυτό; Θα είναι η φωνή της γενιάς που τώρα θεριεύει και ζητάει εξηγήσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο να δείξεις εκείνους και να πεις μα φυσικά και κατηγόρησα όλους τους ανυπάκουους για την τραγική συμπεριφορά, στάση και αντιμετώπιση του όλου θέματος.

Αναλογίστηκες όμως ποια ήταν η συμμετοχή σου σε όλο αυτό ; Μα φυσικά και εγώ δεν  φταίω! Οι άλλοι φταίνε, Οι άλλοι με φέρανε σε αυτή την κατάσταση…Μάλλον αυτή θα είναι τελικά η φωνή της συνείδησής σου.”

 

Φωτεινή Κακουρή