Γεννήθηκα άνδρας. Σε… σώμα παιδιού ακόμα, ήμουν δεν ήμουν 12 ετών, τα κορίτσια είχαν ξετρελαθεί μαζί μου αν κι εγώ ήμουν ερωτευμένος με την Ελίνα. Αργότερα, ένας συμμαθητής μου στο δημοτικό, ο Γιάννης, θα μου αποκαλύψει ότι τα άλλα αγόρια έκαναν παρέα μαζί μου μήπως γνωρίσουν καμιά κοπέλα!

Πηγαίνοντας στο γυμνάσιο… μεταλλάχθηκα. Εξελίχθηκα στον βασιλιά της χυλόπιτας! Αναρίθμητες οι τελευταίες. Για να αποφύγω την κοροϊδία προσπάθησα να μάθω «αυτό που θέλουν οι γυναίκες».

Επιρρεπής στο άλλο φύλο και μη έχοντας κανένα άλλο κουσούρι ή εθισμό, έπαθα κι έμαθα. Για τις γυναίκες έκανα τα πάντα. Ταξίδεψα σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, σπατάλησα ένα κάρο λεφτά σε λουλούδια και δώρα, γοήτευσα και απογοήτευσα…

Αλλά κατόρθωσα να σκέφτομαι με γυναικείο μυαλό και σ’ αυτό με βοήθησε καθοριστικά η αδερφική μου φίλη η Αναστασία με τις ατελείωτες νυχτερινές μας περιπλανήσεις στον… γυναικείο εγκέφαλο.

Σαραντάρης, νιώθω πως εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ομως, είμαι πια σε θέση να συμβουλέψω τους άλλους. Τον εαυτό μου πάλι όχι…

 

Ρένος Μπαλής