ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αρνάκι (σπάλα)

4 κουτ. σούπας βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό

6-8 σκελίδες σκόρδο

1.200 γραμμ. πατάτες καθαρισμένες

Πλένετε καλά το αρνάκι και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Το κόβετε σε δύο κομμάτια. Με κοφτερό μαχαιράκι κάνετε τρύπες στο κρέας και βάζετε μέσα από μια σκελίδα σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας. Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας δύο μεγάλες λαδόκολλες. Κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζετε στο κέντρο από τις λαδόκολλες. Ακουμπάτε πάνω στις πατάτες το κρέας και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Απλώνετε το βούτυρο πάνω-πάνω και κλείνετε καλά τη λαδόκολλα σαν πακέτο. Βάζετε τα δύο πακέτα στο ταψάκι του φούρνου. Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και βάζετε το ταψάκι σε φούρνο, προθερμασμένο στους 220ο Κελσίου, για μια ώρα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180ο και συνεχίζετε το ψήσιμο για μιάμιση ώρα ακόμη.

Σερβίρετε το αρνάκι με τις πατάτες ζεστά. Συνοδεύετε με λαχανικά φρέσκα ή βραστά.

ΚΟΚΤΕΪΛ
Αλαμπάμα (Alabama)

¾ Κονιάκ

¼ Χυμός λεμονιού

Μισή κουταλιά της σούπας κιουρασώ

Μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Χτυπάτε τα υλικά στο σεϊκερ και σερβίρετε.