ΥΛΙΚΑ

6 αβγά
12 φιλετάκια αντζούγιας
1 φλυτζ. τσαγιού μαγιονέζα
Κάπαρη
Φύλλα μαρουλιού
Ντομάτες κομμένες σε φέτες

Βράζετε τα αβγά σφιχτά. Τα κρυώνετε και τα καθαρίζετε. Πλένετε τα φύλλα μαρουλιού. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες. Κόβετε το πάνω μέρος των αβγών για να τα γαρνίρετε, και λίγο από το κάτω μέρος για να στέκονται όρθια. Στρώνετε σε πιατέλα τα φύλλα του μαρουλιού και βάζετε επάνω τις φέτες της ντομάτας. Βάζετε από ένα αβγό πάνω σε κάθε φέτα ντομάτας. Βάζετε μια μεγάλη κουταλιά μαγιονέζας σε κάθε αβγό και τα γαρνίρετε με την κάπαρη και τα φετάκια της αντζούγιας. Τα βάζετε στο ψυγείο, ώσπου να τα σερβίρετε.

 

ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γάλα
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 κρόκους και 2 ασπράδια αβγών
Ροδάκινα κομπόστα
½ φλυτζ. τσαγιού μαρμελάδα
(βερύκοκκο ή ροδάκινο)
Βανίλια
Αμύγδαλα φιλέ

Βράζετε το γάλα και ρίχνετε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν αρχίσει να βράζει και γίνει κρέμα πηχτή, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αβγών και τα 2 ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα πηχτή, και τη βανίλια. Ανακατεύετε την κρέμα ελαφρά και τη βάζετε σε φόρμα με σούστα, βρεγμένη με λίγο νερό. Οταν κρυώσει, τοποθετείτε επάνω τα ροδάκινα και τα σκεπάζετε με τη μαρμελάδα, αφού τη ζεστάνετε ελαφρά. Γαρνίρετε την τούρτα με τη σαντιγί και τα αμύγδαλα φιλέ, ελαφρά ψημένα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για λίγες ώρες, και την ξεφορμάρετε λίγο πριν τη σερβίρετε.