Έκπληκτη η ελληνική κοινωνία με τις αποκαλύψεις για τον σατανιστή της Γλυφάδας,

Έκπληκτη η ελληνική κοινωνία με τις αποκαλύψεις για τον σατανιστή της Γλυφάδας, και με το έγκλημά του. Απορούν όλοι συγκλονισμένοι για το πως γίνεται να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην χώρα μας, πως γίνεται να ασπάζονται τον σατανισμό, πως γίνεται να διαπράττουν τέτοια εγκλήματα πιστεύοντας σε…βλακείες. Βλακείες; Να σου πω εγώ τι είναι βλακεία;

Βλακεία είναι να πείθεις έναν ολόκληρο κόσμο πως ήρθε στην γη επειδή κάποιο ανώτερο ον το θέλησε, και πως αν δεν κάνει ό,τι το ανώτερο αυτό ον επιθυμεί, τότε θα τους στείλει όλους στην κόλαση. Στην κόλαση…που διοικεί ο Σατανάς. Να πείθεις έναν ολόκληρο λαό πως πρέπει να νηστεύει, να προσεύχεται, και να πηγαίνει στην εκκλησία, έτσι ώστε να έρχεται κοντά στον Θεό και να απομακρύνεται….από τον Σατανά. Να τον πείθεις ακόμα πως δεν πρέπει να αμαρτήσει υποκύπτοντας στους πειρασμούς που φέρνει μπροστά του…..ο Σατανάς.

Αν λοιπόν ψάχνετε έναν ηθικό αυτουργό για το έγκλημα, και δείτε κάποιον ρασοφορεμένο με γενειάδα στον δρόμο…συλλάβετε τον.

Διότι αγαπητοί πατέρες, θυμάμαι στο δημοτικό να έρχεται η ώρα του αγιασμού, και ο παπάς να μας λέει πως θα πάμε στην κόλαση αν δεν αρχίσουμε να πηγαίνουμε σε κατηχητικά και εκκλησίες. Και όταν μιλάς σε μικρά παιδάκια για τον Διάβολο, το μόνο σίγουρο είναι πως τον σφηνώνεις στο μυαλό τους. Εγώ μεγαλώνοντας εξελίχθηκα σε άθεο. Ξέρετε, από αυτούς που κατηγορείτε ότι είναι χειρότεροι κι από τους σατανιστές, ή ότι στην ουσία είναι σατανιστές, ή ότι δεν ξέρω…αποφασίστε εσείς πρώτα. Κάποια άλλα παιδάκια όμως μεγαλώνοντας ίσως διάλεξαν την κακή πλευρά. Δεν λέω φυσικά πως για όλα ευθύνεται ένας παπάς στο δημοτικό, προσπαθώ όμως να δείξω πως η κατήχηση ξεκινάει από τόση μικρή ηλικία.

Ο σκοπός του χριστιανισμού βέβαια όταν δημιουργούσε τον Σατανά, προφανώς και δεν ήταν η δολοφονία αστέγων, αλλά η ενίσχυση του καλού ήρωα. Διότι χωρίς το κακό, δεν υπάρχει το καλό. Και αντίστροφα φυσικά. Αν δεν υπάρχει κάποιος να φοβάσαι, γιατί να πας με το μέρος εκείνου που μπορεί σε προστατεύσει; Και αν δεν έχεις ανάγκη εκείνον που θα σε προστατεύσει από το κακό, γιατί να ακολουθήσεις τις ιδέες του, και γιατί να κάνεις ακριβώς ό,τι σου λέει;

Τα καταλαβαίνω όλα αυτά. Δεν τα επικροτώ, αλλά τα καταλαβαίνω. Να όμως που υπάρχουν μερικοί που διαλέγουν να πάνε με το άλλο στρατόπεδο. Κι αυτό γιατί μέσα στον χρόνο, μεγάλωσε κι εκείνο, κι έγινε γοητευτικό για άτομα ειδικών ομάδων. Και κάθε φορά που τα άτομα αυτά διαπράττουν κάποιο έγκλημα, η τηλεόραση γεμίζει από παπάδες που κατηγορούν την heavy metal μουσική, τα παιδικά παιχνίδια και τα κινούμενα σχέδια που είναι γεμάτα από βία, και κάθε τι άλλο εκτός από τον εαυτό τους. Και οι γονείς αρχίζουν και κυνηγούν τα παιδιά τους για να μην ακούνε heavy metal και να μην βλέπουν κινούμενα σχέδια, και δωσ’του το λιβάνι, και “φίλα την εικονίτσα της παναγίτσας” και ο κλοιός της θρησκείας σφίγγει ακόμα περισσότερο.

Αν θέλετε λοιπόν να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Σατανισμός, είναι μόνο ένα από τα κακά που έχει δημιουργήσει ο Χριστιανισμός, και όχι η “κακή αντιπολίτευση” του όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν. Γιατί ο Χριστιανισμός έχει αφαιρέσει πολύ περισσότερες ζωές από ότι ο Σατανισμός και έχει κάνει πολύ μεγαλύτερες καταστροφές. Αυτό δεν ωραιοποιεί τον Σατανισμό….παραμένει κάτι που για να το πιστέψεις πρέπει σαφώς να έχεις ψυχολογικά προβλήματα, και κάτι που ακόμα πιο σαφώς είναι κακό για την ανθρωπότητα. Όμως και ο Χριστιανισμός παραμένει κάτι που για να το πιστέψεις πρέπει σαφώς να έχεις παραπλανηθεί, και κάτι που ακόμα πιο σαφώς είναι κακό για την ανθρωπότητα επίσης. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι τους ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα μπορείς να τους θεραπεύσεις. Τους παραπλανημένους; Μπορείς;

Ο Θεός συνεχίζει να συμβολίζει το απόλυτο καλό, και ο διάβολος συνεχίζει να σκοτώνει, και να οδηγεί στην τρέλα τους ανθρώπους. Και κάπως έτσι συνεχίζεται να επιβεβαιώνεται το ρητό που ανήκει στον Μαχάτμα Γκάντι: “Αυτοί που λένε πως η θρησκεία δεν έχει σχέση με την πολιτική, δεν ξέρουν τι είναι η θρησκεία”. Οι παπάδες με όπλο τους την χάρη του κυρίου, εξακολουθούν να σπέρνουν τον φόβο, να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, να λιντσάρουν οτιδήποτε διαφορετικό, να ξεσπάνε πολέμους, να κερδίζουν χρήματα, και να απολαμβάνουν δόξα. Ο λαός συνεχίζει με όπλο του την δικαιοσύνη να συλλαμβάνει τους απεσταλμένους του διαβόλου, και να θεωρεί πως έφερε εις πέρας το καθήκον του απέναντι στον Χριστό.

Μόνο που ο Χριστός μίλησε για αγάπη, αλληλεγγύη, και εντιμότητα. Και οι παπάδες μισούν, εξακολουθούν να διαιρούνται μεταξύ τους, λένε ψέματα, εξυπηρετούν συμφέροντα, και διαπράττουν εγκλήματα. Και πολλοί πιστοί τους κάνουν το ίδιο.  Κάτι παρόμοιο θα είχε δει και ο ίδιος ο Χριστός και τα είχε σπάσει όλα στον οίκο του Πατρός του.

Δεν ζητάω να γίνεται όλοι άθεοι. Δεν είμαι καν σίγουρος ακόμα για το αν ισχύει αυτό που λένε, πως η αθεΐα είναι ένα λεπτό στρώμα πάγου πάνω απʼ το οποίο μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος, αλλά ένας ολόκληρος λαός θα πνιγεί. Ζητάω μόνο να συνεχίσετε να θεωρείτε επικίνδυνους, και να συλλαμβάνετε, αυτούς που ισχυρίζονται πως όποιο έγκλημα έκαναν, το έκαναν επειδή επικοινώνησαν με τον Σατανά. Αλλά να αρχίσετε να θεωρείτε επίσης επικίνδυνους όσους υποστηρίζουν πως ό,τι κάνουν, το κάνουν επειδή επικοινωνούν με τον Θεό. Στο κάτω κάτω….οι δεύτεροι δημιούργησαν τους πρώτους.

Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απλό ή σύνθετο, αλλά το πράγμα έχει ως εξής: Ο σατανισμός συμφέρει τον χριστιανισμό. Τον συμφέρει για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Κι αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Είναι ανόητο να ξεσηκωνόμαστε, επειδή ένας δολοφόνος ήταν θύμα του Σατανισμού (διότι αυτός ήταν το πραγματικό θύμα του σατανισμού, κι όχι η άτυχη άστεγη γυναίκα), και σε μία συζήτηση περί σταυροφοριών η κουβέντα να τελειώνει με ένα απλό: “Ήταν άλλες εποχές τότε”. Οι εποχές ήταν άλλες, αλλά τα μυαλά παραμένουν ίδια. Και σήμερα τα ίδια θα έκαναν αν είχαν την αφορμή και την ευκαιρία.

Δεν είναι ο σατανισμός το κακό της θρησκείας. Η θρησκεία είναι το κακό. Και όταν βρίσκεις ένα σκουλήκι στο μήλο σου, δεν πετάς το σκουλήκι και τρως το μήλο. Πετάς το μήλο. Εμείς τρώμε το μήλο για αιώνες, και πετάμε τα σκουλήκια. Και τα μήλα εξακολουθούν να παράγουν σκουλήκια.

Τελικώς, δεν είναι βλακεία τα αποτελέσματα του Χριστιανισμού όπως είπα στην αρχή. Είναι έγκλημα. Και τους εγκληματίες τι τους κάνουμε;

 

Χάρης Καλαμπόκης