Ιδού μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα ακόμη και αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά ως τότε ή ακόμη και αν ανοίξουν, δεν θέλετε να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας συνωστιζόμενοι με χιλιάδες άλλους στα καταστήματα:

Για τυπικά δώρα προς εορτάζοντες συνεργάτες, προϊσταμένους κ.λπ. μπορείτε να αγοράσετε Ποτά και Κρασιά από τα σούπερ μάρκετ και να ζητήσετε να σας τα συσκευάσουν.

Για φίλους και συγγενείς από τα σούπερ μάρκετ μπορείτε να διαλέξετε Τσάγια, Καφέδες, Βουτήματα ή άλλα συσκευασμένα Γλυκά. Ακόμη και Δωρο-επιταγές.

Από τα φαρμακεία μπορείτε να προμηθευτείτε Αρώματα, Καλλυντικά, Αφρόλουτρα, Σαπούνια ακόμη και Παντόφλες ή Παπούτσια.

Τα περίπτερα μπορούν να σας εφοδιάσουν με Παιχνίδια συσκευασμένα σε σακούλες για τα μικρά παιδιά και για τα μέλη της οικογένειας με περιοδικά ή κούτες τσιγάρων.

Υπάρχουν βέβαια οι ηλεκτρονικές αγορές για όλα, αν τις εμπιστεύεστε.

Τα καλύτερα δώρα όμως είναι πάντα τα χειροποίητα: Πλεκτά κασκόλ (τσάντες, κοσμήματα), Ζωγραφιές των παιδιών προς τους μεγάλους, Κάρτες ή Πίνακες φτιαγμένα από κολλάζ φωτογραφιών, Κουτιά παπουτσιών ντυμένα με χαρτί περιτυλίγματος (για αποθήκευση μικροπραγμάτων), μια Ανθοδέσμη από τον κήπο, ένα Κέικ ή σοκολατάκια, μια Σύνθεση από χριστουγεννιάτικα στολίδια και κεριά. Μη φοβάστε να ανακυκλώσετε υλικά που δεν χρησιμοποιείτε, όπως παλιά Κεριά που μπορείτε να λιώσετε και να τους ξαναδώσετε νέο σχήμα.

Αρκεί να έχετε διάθεση και μερικά στοιχειώδη είδη: κόλλα, ψαλίδι, γκλίτερ ίσως, και οι ιδέες θα σας έρθουν απλώς κοιτάζοντας γύρω σας.

Μ.Χ.Αναγνωστοπούλου