Η αγγελία: «Πουλάω δύο κέρματα των 100 δραχμών για 6.000 ευρώ». Το έχουμε ξαναπεί ότι το γεγονός πως ένα κέρμα δείχνει τον Μέγα Αλέξανδρο και τον 16κτινο ήλιο της Βεργίνας δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Τα προαναφερόμενα κέρματα όχι 6000 ευρώ δεν αξίζουν αλλά ούτε έξι ευρώ. Πρόκειται-όσο σκληρό κι αν ακούγεται-για προσπάθεια παραπλάνησης πιθανών αγοραστών και τίποτα άλλο.

Η αγγελία: δημοπρασία για ένα πεντοχίλιαρο του 1984. Καμιά ιδιαίτερη αξία όπως όλα τα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν λίγο πριν το ευρώ. Δεν αξίζει τον κόπο.

Η αγγελία: Ακυκλοφόρητο κατοστάρικο του 1978. Οπως και για την παραπάνω αγγελία, δεν νομίζω πως πρέπει κάποιος να ασχοληθεί…

Η αγγελία: «Πωλούνται γραμματόσημα με τον ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Σαμπάνη στα 20.000 ευρώ».  Η μεγαλύτερη πλάκα όσον αφορά την αγγελία είναι η πρόθεση συνάντησης από κοντά. Δηλαδή έλα π.χ. στην Ομόνοια και έχε μαζί σου 20.000 ευρώ!!! Για να σοβαρευτούμε: Κάποια στιγμή τα εν λόγω γραμματόσημα είχαν μια ορισμένη αξία επειδή αποσύρθηκαν σχετικά γρήγορα, αλλά παρ’ όλα αυτά πρόλαβαν και έχουν στην κατοχή τους αρκετοί. Ετσι, η σειρά αυτή μπορεί να φθάσει μέχρι τριψήφιο αριθμό-γύρω στα 100 ευρώ. Τα 20.000 ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας…

Η αγγελία: Πωλείται σε διεθνή ιστότοπο αγοραπωλησιών-δημοπρασιών το βιβλίο «Ο φασουλής φιλόσοφος» του Γ. Σουρή. Αρχικά η τιμή των 13 ευρώ έστω για βιβλίο του 1985 φαίνεται αρκετά λογική. Και θα ήταν αν δεν πουλιόταν στην Ελλάδα στα 7 ευρώ και κάτι, δηλαδή σχεδόν στη μισή τιμή. Φυσικά αν υπολογίσεις και τα μεταφορικά στα 22 ευρώ, τότε πληρώνεις για βιβλίο των επτά ευρώ περίπου 35! Μην παγιδεύεστε σε φαινομενικά καλές τιμές-μπορεί να υπάρξουν ακόμη καλύτερες.

 

Άρης Νόμπελης