Η πριγκίπισσα Νταϊάνα γοήτευσε όλον τον κόσμο, όταν παντρεύτηκε τον πρίγκηπα Κάρολο και έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Η χάρη, η ταπεινοφροσύνη και η φιλανθρωπία της την έκαναν διάσημη και αγαπητή σε όλον τον κόσμο. Η ίδια όμως αντιμετώπισε δέκα θλιβερά γεγονότα.

1.To ανεκπλήρωτο όνειρο

Η Νταϊάνα αγαπούσε πολύ το μπαλέτο και ονειρευόταν να γίνει πρίμα μπαλαρίνα. Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνη. Οταν ψήλωσε στα 1,78 μέτρα, κρίθηκε πολύ υψηλή για μπαλαρίνα. Ομως, η αγάπη της για το χορό συνεχίστηκε με τη στενή επαφή που κράτησε με τις χορεύτριες, τις οποίες, όταν ήταν αναγκαίο, βοηθούσε και οικονομικά.

2. Δυστυχισμένα παιδικά χρόνια

Ηταν η τρίτη κόρη της οικογένειάς της, γεγονός που απογοήτευσε τον πατέρα της, γιατί ζητούσε αγόρι διάδοχό του. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 8 χρόνων. Μετά το διαζύγιο ζούσε με τον πατέρα της, αλλά έκανε και τον «διαιτητή» στους ενδοοικογενειακούς (συχνούς) καβγάδες με τη μητέρα της.

3. Η δεύτερη επιλογή

Οταν η Νταϊάνα γνώρισε τον Κάρολο, ήδη εκείνος έβγαινε με την μεγαλύτερη αδελφή της, την πριγκίπισσα Σάρα. Η Σάρα είχε πει σε συνέντευξή της : «Δεν υπάρχει πιθανότητα να τον παντρευτώ. Δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του και δεν θα παντρευτώ κανέναν που δεν θα αγαπούσα, είτε ήταν οδοκαθαριστής είτε ο βασιλιάς της Αγγλίας». Η Νταϊάνα και ο Κάρολος συναντήθηκαν στο σπίτι της, όταν εκείνη ήταν 16 ετών και ο Κάρολος 20.

4. Ο Βιαστικός γάμος

Η Νταϊάνα παντρεύτηκε τον Κάρολο, που είχε γνωρίσει από την αδελφή της Σάρα, και τον είχε συναντήσει μόνο 12 φορές. Αργότερα, εκμυστηρεύθηκε στους δημοσιογράφους: «Μέσα στα πρώτα λεπτά, εκείνος ουσιαστικά όρμησε επάνω μου. Ηταν περίεργο. Σκέφθηκα, αυτό δεν είναι πολύ ωραίο! Αλλά δεν μπορούσα να κάνω σύγκριση, αφού δεν είχα προηγούμενη σχέση». Τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα. Στη βιογραφία της που κυκλοφόρησε το 1992: «Η Νταϊάνα μέσα από τα δικά της λόγια», γραμμένη από τον Αντριου Μόρτον, η πριγκίπισσα εκμυστηρεύθηκε πως η κατάσταση ήταν πολύ λιγότερο από ρομαντική : «Ειχε βρει την παρθένα. Τον αμνό της θυσίας», είπε η ίδια.

5. Η μάχη με τη βουλιμία και την ανορεξία

Κατά τα πρώτα χρόνια της βασιλικής της ζωής, η Νταϊάνα υπέφερε από βουλιμία. Ηταν ακόμη έφηβη όταν έγινε ζευγάρι με τον Κάρολο και άρχισαν να την πολιορκούν οι κάμερες σε κάθε της έξοδο. Όπως είπε στη Vogue, έχασε πολύ βάρος πριν από το γάμο. Η μέση της από 68 εκατοστά έγινε 58. Μετά απ’ αυτό ανέπτυξε βουλιμία. Αργότερα μίλησε γι αυτό και για τη σχέση της με το Κάρολο στο BBC: «Όταν κανείς δεν σε ακούει ή αισθάνεσαι έτσι, αρχίζουν να συμβαίνουν πράγματα. Για παράδειγμα, έχεις τόσο πόνο μέσα σου, που προσπαθείς να βλάψεις τον εαυτό σου, επειδή δεν θέλεις βοήθεια. Αλλά αυτό είναι η λάθος βοήθεια που ζητάς».

Η Νταϊάνα είπε πως οι άνθρωποι γύρω της νόμιζαν πως ήθελε να τραβήξει την προσοχή, αλλά: «Δεν μου άρεσε ο εαυτός μου. Ενιωθα ντροπή γιατί δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις πιέσεις».

(Συνεχίζεται)

(Πηγή: You Tube)