Δέκα «τρελές» συμπτώσεις που δεν θα πιστεύεις ότι συνέβησαν

Οταν συμβαίνει μια περίεργη σύμπτωση, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: Οι μισοί χαρακτηρίζουν τα γεγονότα ως τυχαία. Εκείνοι που βρίσκουν ένα βαθύτερο νόημα, βλέπουν ένα μοτίβο πίσω απ’ αυτά. Παρά το πόσο δύσκολο είναι να συναντήσετε έναν σωσία σας ή να έχετε την ίδια ημερομηνία γέννησης με τον καλύτερο φίλο σας, οι 10 συμπτώσεις που σας περιγράφουμε, θα σας κάνουν να το ξανασκεφθείτε, γιατί θα σας καταπλήξουν.

10. Ο Stephen Hawking, μοιράζεται τις ημερομηνίες γεννήσεως και θανάτου με τους Galileo και Einstein αντίστοιχα. Ο κορυφαίος Φυσικός, Κοσμολόγος και Συγγραφέας Stephen Hawking γεννήθηκε στην τριακοσιοστή επέτειο του θανάτου του Γαλιλαίου, 8 Ιανουαρίου 1942, και πέθανε στα γενέθλια του Αϊνστάιν, στις 15 Μαρτίου του 2018.
Πιο τρανταχτό ήταν το γεγονός ότι ο Hawking επέζησε ως τα 76 έτη, παρά το γεγονός ότι ζούσε με τη σοβαρή νόσο ( 1,24 ), από τη νεότητά του.

9. Οι αμερικανοί πολιτικοί Τόμας Τζέφερσον και Τζον Ανταμς, πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών μεταξύ τους, στις 4 Ιουλίου 1826.
Η σχέση μεταξύ των προέδρων Τόμας Τζέφερσον και Τζον Ανταμς των ΗΠΑ, είχαν πολλές ανατροπές με την πάροδο των ετών. Ξεκίνησαν ως σύμμαχοι και, μετά, σταδιακά εξελίχθηκαν σε αντιπάλους, καθώς οι πολιτικές τους ήταν διαφορετικές. Ως τα τελευταία επιζώντα μέλη των Αμερικανών Επαναστατών από τη Βρετανική Αυτοκρατορία, συμφιλιώθηκαν και αλληλογραφούσαν μέσω επιστολών, μέχρι τα τελευταία τους χρόνια. Η σύμπτωση εδώ είναι ότι πέθαναν και οι δύο, την ίδια μέρα, το 1826 στις 4 Ιουλίου, με διαφορά λίγων ωρών.

8. Ο Αντονι Χόπκινς «έπεσε» σε σιδηροδρομικό σταθμό, πάνω σε ένα υπογεγραμμένο βιβλίο που έψαχνε για πολύ καιρό.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Αντονι Χόπκινς είχε επιλεγεί να παίξει τον ρόλο του Κόφια; ( 2,22 ) σε μια ταινία…
Για να προετοιμασθεί για τον ρόλο, αποφάσισε να διαβάσει το βιβλίο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει αντίγραφο σε κανένα βιβλιοπωλείο, όσο κι αν έψαξε. Στη συνέχεια, ενώ καθόταν στον σταθμό του Λονδίνου, παρατήρησε ότι στο πίσω κάθισμα είχε ξεχαστεί ένα βιβλίο. Οταν το άνοιξε, διαπίστωσε ότι ήταν το βιβλίο που έψαχνε τόσον καιρό και είχε επίσης υπογραφή του συγγραφέα του ( 2,57 )

7. Ενα αρραβωνιασμένο ζευγάρι, ανακάλυψε πως οι γονείς του σχεδόν παντρεύτηκαν.
Οπως έγινε γνωστό σε ένα επεισόδιο της εκπομπής This American Life, τα παιδιά, ο Στίβεν και η Ελλεν είχαν αρραβωνιαστεί, όταν έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη: Κοιτάζοντας τις οικογενειακές φωτογραφίες τους, στο πάρτι των αρραβώνων τους, ανακάλυψαν ότι η μητέρα της νύφης και ο πατέρας του γαμπρού είχαν σχεδόν παντρευτεί στην Κορέα, τη δεκαετία του ’60. Τελικά όμως, προχώρησαν σε άλλη σχέση γιατί υπήρξαν εμπόδια από τους γονείς τους. Το τρελό συμπέρασμα που βγαίνει ωστόσο, είναι ότι οι δύο έρωτες της ζωής του πατέρα του Stephen, από δύο διαφορετικά μέρη του κόσμου, τώρα, δεκαετίες αργότερα, μοιράζονταν τα ίδια εγγόνια!

6. Μια γυναίκα επέζησε από τα ναυάγια του Τιτανικού, του Βρετανικού και του Ολυμπιακού!
Οταν βυθίστηκε ο Τιτανικός το 1912, μία από τις διασωθείσες ήταν η τότε 25χρονη Violent Jayshop. Μερικά χρόνια πριν είχε επιζήσει από μία ακόμη ναυτική τραγωδία, ενώ ήταν γραφτό να επιζήσει και σε μια τρίτη. Η άσχημη οικονομική κατάσταση και τα οικογενειακά προβλήματα υγείας ανάγκασαν την Violent να δουλέψει στα καράβια, για να βγάλει τα χρήματα που χρειαζόταν η οικογένεια. Το 1908, προσελήφθη στο πλοίο Magestic. Και το 1910 πήγε στο πολυτελές πλοίο Olympic, το οποίο συγκρούστηκε ένα χρόνο αργότερα, όμως τελικά κατόρθωσε να επιζήσει. Εναν χρόνο αργότερα επέζησε από την τραγωδία του Τιτανικού, μπαίνοντας στη λέμβο 16, νούμερο που αποδείχθηκε τυχερό της. Οταν άρχισε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αποφάσισε να πάει στον Βρετανικό, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο Αιγαίο Πέλαγος. Στις 21 Νοεμβρίου 1916, μια έκρηξη συντάραξε τον Βρετανικό. Είχε πέσει σε πεδίο ναρκών, που είχε ποντίσει ένα γερμανικό υποβρύχιο, λίγες εβδομάδες πριν. Το υπερωκεάνιο υπέστη μεγάλες καταστροφές. Αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να μπει σε βάρκα γιατί το πλοίο βυθιζόταν γρήγορα, αλλά έπεσε στη θάλασσα, όπου κατόρθωσε και πάλι να σωθεί και της έδωσαν το παρατσούκλι «Μις Αβύθιστη». Η ίδια δεν πτοήθηκε από τις δυσάρεστες εμπειρίες της και συνέχισε να εργάζεται σε κρουαζιερόπλοια, μέχρι την ηλικία των 64 χρόνων, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

5. Ο πρώτος και ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θάφτηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον.
Μέχρι τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν χαθεί περίπου 1.000.000 βρετανικές ζωές, ωστόσο, κατά κάποιον τρόπο, χωρίς κάποιον προγραμματισμό, το πρώτο καταγεγραμμένο βρετανικό θύμα που ήταν ο 17χρονος στρατιώτης J. Parr και το τελευταίο ο G. Ellison, έχουν ταφεί σε απόσταση 15 μ. μεταξύ τους, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο.

4. Ενας άνδρας έχασε δύο πτήσεις της Malaysian Air, που έπεσαν.
Το 2014 υπήρξαν δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα που αφορούσαν αεροσκάφη της Malaysian Airlines. Το πρώτο καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία και το δεύτερο εξαφανίστηκα χωρίς να αφήσει ίχνη, κάπου πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Είναι το μεγαλύτερο μυστήριο όλων τν εποχών. Πέρα από το γεγονός ότι τα δύο περιστατικά αφορούσαν την ίδια αεροπορική εταιρεία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, υπήρχε και μία άλλη σπάνια σύμπτωση. Ο ( 6,57 ) ……29 ετών, είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει με τη Malaysian. Και στις δύο περιπτώσεις, άλλαξε τα ταξιδιωτικά του σχέδια, πριν απογειωθεί η πτήση. Στην πρώτη πτήση, οι συναγωνιστές του στην ποδηλασία έκαναν κρατήσεις στην πτήση 370 της Malaysian για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα, αλλά τις ματαίωσαν. Τη δεύτερη φορά ο Ολλανδός (;) ποδηλάτης άλλαξε το εισιτήριό του την τελευταία στιγμή, γιατί βρήκε μια πτήση, 400 δολάρια φθηνότερη.

3. Ο σύζυγος μιας γυναίκας βρήκε ένα δολάριο, πάνω στο οποίο εκείνη είχε γράψει το όνομά της, ελπίζοντας να βρει σύζυγο. Η Εσθερ και ο Πολ Γκράχαμ, καίτοι βλεπόντουσαν για λίγον καιρό, ο Πολ δεν αποφάσιζε να της ζητήσει να είναι η κοπέλα του. Μια ημέρα, παρατήρησε ότι το χαρτονόμισμα 1 δολαρίου που θα έδινε στο ταμείο, είχε γραμμένο το όνομα Εσθερ, με μολύβι. Εβαλε το χαρτονόμισμα σε κορνίζα και της το έδωσε ως δώρο. Η Εσθερ έμεινε άφωνη, αλλά του είπε να τη ρωτήσει τον λόγο αργότερα. Πέρασαν χρόνια, αρραβωνιάστηκαν, παντρεύτηκαν και η κορνίζα με το δολάριο εμφανίστηκε ξανά στο σπίτι τους. Η Εσθερ είχε γράψει το όνομά της σ’ εκείνο το δολάριο, αλλά και σε μερικά ακόμα, μετά από έναν χωρισμό. Είχε ορκιστεί πως θα παντρευόταν τον άνδρα που θα το έφερνε πίσω.

2. Η 10χρονη Laura Buxton, άφησε ένα κόκκινο μπαλόνι και μια άλλη Laura Buxton το βρήκε.
Η Laura έπαιζε στην αυλή της με ένα κόκκινο μπαλόνι. Στο πλάι του μπαλονιού είχε γράψει : «Παρακαλώ επιστρέψτε το μπαλόνι στη Laura Buxton», και τη διεύθυνσή της. Το μπαλόνι ταξίδεψε περίπου 225 χμ. νότια και τελικά προσγειώθηκε στην αυλή κάποιου άλλου 10χρονου κοριτσιού, που το όνομά της ήταν επίσης Laura Buxton.Τα δύο κορίτσια αποφάσισαν να συναντηθούν και ανακάλυψαν μια σειρά από παράξενες ομοιότητες μεταξύ τους: Ντύνονταν όμοια και έμοιαζαν πάρα πολύ. Είχαν και τα δύο από ένα 3χρονο σοκολατί χρώμα, λαμπραντόρ, από ένα γκρι κουνέλι και από ένα ινδικό χοιρίδιο.

1.Ο σωσίας του Enzo Ferrari, Mesut Ozil, γεννήθηκε τον ίδιο χρόνο που πέθανε ο Ferrari.
Ο Enzo Ferrari ιδρυτής της ομώνυμης Εταιρείας αυτοκινήτων, πέθανε το 1988, την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο ποδοσφαιριστής Mesut Ozil. Αυτό από μόνο του θα ήταν εντελώς ασήμαντο, αλλά οι δύο άνδρες φαίνονταν ολόιδιοι σε πολλές φωτογραφίες, οδηγώντας κάποιους ανθρώπους στην παρατήρηση, ότι αυτή η γενετική σύμπτωση, οδηγεί στη θεωρία της μετενσάρκωσης, αφού οι δύο άνδρες έμοιαζαν σαν να ήσαν δίδυμοι.

(Πηγή: You Tube)