1. Η NASA πληρώνει εταιρεία για να μαζέψει πέτρες από τη Σελήνη: Η εταιρία Lunar Outpost, με έδρα το Ντένβερ ιδρυθείσα το 2017, σκοπεύει να πάει το 2023 στη Σελήνη με το σκάφος Blue Moon της εταιρείας Blue Origin του Τζεφ Μπέζος της Amazon για συλλογή σεληνιακών πετρών, με κέρδος… μόνο ένα δολάριο.

Σύμφωνα με το BBC, τέσσερις εταιρείες επιλέχθηκαν από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) για να συλλέξουν δείγματα σεληνιακών πετρωμάτων και σκόνης από την επιφάνεια του φεγγαριού το αργότερο έως το 2023, δηλαδή ένα χρόνο πριν την προγραμματισμένη επιστροφή των Αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη με το νέο πρόγραμμα «Άρτεμις».

Κάθε εταιρεία υποχρεούται να συλλέξει μόνο ένα μικρό δείγμα ρηγόλιθου (σκόνης, χώματος και επιφανειακών πετρωμάτων) βάρους 50 έως 500 γραμμαρίων και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν άμεσα -όσο ακόμη τα δείγματα βρίσκονται στη Σελήνη- την ιδιοκτησία των δειγμάτων στη NASA. Η τελευταία είχε πάρει στα χέρια της σεληνιακά δείγματα συνολικού βάρους 342 κιλών μέσω των ιστορικών αποστολών «Απόλλων» από το 1969 έως το 1972.

2. Ανιχνεύθηκε νέος τύπος ηλεκτρονίων κοσμικής ακτινοβολίας από τις βετεράνους αμερικανικές αποστολές Voyager 1 και 2 που συνεχίζουν να ταξιδεύουν στο διάστημα 40 χρόνια μετά την εκτόξευσή τους.

Οι επιστήμονες που συνεχίζουν να λαμβάνουν και να αναλύουν στοιχεία από τα Voyager- μεταξύ των οποίων ο Έλληνας ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος είχε συμμετοχή στην υλοποίηση της αποστολής τους ως διευθυντικό στέλεχος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς- ανακοίνωσαν ότι τα «δίδυμα» σκάφη της NASA ανίχνευσαν για πρώτη φορά εκρήξεις ηλεκτρονίων κοσμικής ακτινοβολίας, που επιταχύνονται από κρουστικά κύματα, τα οποία προέρχονται από μεγάλες ηλιακές εκρήξεις.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο περιοδικό αστρονομίας «The Astronomical Journal». Τα ηλεκτρόνια αυτά ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, περίπου 670 φορές πιο γρήγορα από τα κρουστικά κύματα που τα ώθησαν αρχικά. Τα κύματα προέρχονται από εκτινάξεις στεμματικής μάζας του Ήλιου, αποτελούμενες από καυτά αέρια και ενέργεια. Κινούνται προς το διάστημα με ταχύτητα περίπου ένα εκατομμύριο μίλια την ώρα. Ακόμη και με αυτές τις ταχύτητες τα ηλιακά κρουστικά κύματα χρειάζονται πάνω από ένα έτος για να φθάσουν στα Voyager, τα οποία έχουν φθάσει σε απόσταση μεγαλύτερη των 14 δισεκατομμυρίων μιλίων από τον Ήλιο και μακρύτερα από κάθε άλλο ανθρώπινο κατασκεύασμα.

Η φυσική τέτοιων φαινομένων θα είναι σημαντική στις μακροχρόνιες αποστολές στη Σελήνη ή τον Άρη στη διάρκεια των οποίων, οι αστροναύτες θα εκτεθούν σε συγκεντρώσεις κοσμικών ακτίνων πολύ μεγαλύτερες από αυτές στη Γη.

3. «Οι εξωγήινοι υπάρχουν και ας μην είμαστε έτοιμοι για αυτούς» δηλώνει ο πρώην “αρχηγός διαστήματος” του Ισραήλ Eshed και αποκαλύπτει: συνεργασία των ΗΠΑ με εξωγήινους, Γαλαξιακή Ομοσπονδία και μυστική βάση στον Άρη.

Ο Eshed υπηρέτησε τριάντα χρόνια στο διαστημικό πρόγραμμα του Ισραήλ και έχει βραβευτεί τρεις φορές για το έργο του. Σήμερα-στα 87 του χρόνια- δηλώνει πως η πατρίδα του και οι ΗΠΑ, βρίσκονται σε επικοινωνία με εξωγήινη ζωή επί πολλά έτη.

Μίλησε για συνεργασία των ΗΠΑ με εξωγήινους στα πλαίσια της “κατανόησης του σύμπαντος» καθώς και για την ύπαρξη μιας μυστικής υπόγειας βάσης στον Άρη, στον οποίο σύμφωνα πάντα με τον ίδιο και όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, έχουν φτάσει αμερικανοί εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Τραμπ όχι μόνο είναι ενήμερος για όλα αυτά αλλά και πως ήταν στα πρόθυρα να κάνει μεγάλες αποκαλύψεις στην κοινή γνώμη. Ωστόσο, η Γαλαξιακή Ομοσπονδία που έχει συγκροτηθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους εξωγήϊνους, τον ανάγκασε να μην το κάνει για να αποτραπεί η μαζική υστερία. “Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για όλα αυτά πριν καταλάβουμε τι είναι το διάστημα και τα διαστημόπλοια” είπε ο απόστρατος αξιωματούχος στην Yediot Aharonot.

“Οι ίδιοι (οι εξωγήινοι) ζήτησαν να μην δημοσιευθεί η ύπαρξή τους ακόμα. Θέλουν να αφήσουν πρώτα την ανθρωπότητα να εξελιχθεί αρκετά στον τομέα των ερευνών του διαστήματος και να γίνει οικεία με τις εξελίξεις πριν γίνουν οι αποκαλύψεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Τραμπ έχει συγκροτήσει τη Space Force των ΗΠΑ η οποία αποτελεί τον πέμπτο πυλώνα του αμερικανικού στρατού.

Σχετικά με το γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα για όλα αυτά, ο Eshed εξήγησε πως πλέον έχει αλλάξει το ακαδημαϊκό τοπίο.

“Αν έκανα αυτές τις αποκαλύψεις πριν από πέντε χρόνια, θα ήμουν στο νοσοκομείο”, δήλωσε. “Σήμερα μιλάω διαφορετικά γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω. Έχω τα πτυχία μου, τις βραβεύσεις μου, σέβομαι τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και με σέβονται”.

Ο Eshed γράφει για όλα τα παραπάνω στο νέο του βιβλίο «The Universe Beyond the Horizon», το οποίο φυσικά αναμένεται να ξεπουλήσει. Σημειώνεται πως ήταν καθηγητής στο Technion’s Space Research Institute και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ στην ανάπτυξη όπλων, στο πρόγραμμα Mapat που έχει την ευθύνη για την κατασκευή και ολοκλήρωση δορυφόρων και επικοινωνιακών δικτύων. Μέχρι την αποστράτευσή του ήταν υπεύθυνος για την αποστολή 20 δορυφόρων της χώρας του.

Ανάλογες αναφορές είχε πάντως κάνει και ο Edgar Mitchell, ο έκτος άνθρωπος που έχει περπατήσει στο φεγγάρι, κάνοντας αναφορές για απόκρυψη δεδομένων από την ανθρωπότητα.

Πηγές: news247, CNN

Μ.Χ.Αναγνωστοπούλου