Όταν βρίσκεστε σε διακοπές κοντά στην ακτή ή εάν είστε αρκετά τυχεροί και να ζείτε κοντά στη θάλασσα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βρείτε ένα ωραίο μέρος για να χαλαρώσετε σε έναν τοπικό όρμο. Ωστόσο, υπάρχουν τμήματα αμμουδιάς που πιθανότατα θα πρέπει να αποφύγετε για τη δική σας ασφάλεια. Ετσι, σε αυτή την ανάρτηση, έχουμε συντάξει μια λίστα με 20 από τις πιο επικίνδυνες παραλίες του πλανήτη. Αυτό που μαθαίνετε εδώ θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγή στα σχέδια των διακοπών σας.

Fraser Island

Βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα βόρεια του Μπρίσμπεϊν στα
ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Tο Fraser Island κατέχει τη διάκριση ότι είναι το «μεγαλύτερο νησί με άμμο» στη Γη. Αλλά κέρδισε επίσης ένα δυσοίωνο ψευδώνυμο εδώ και χρόνια, εξαιτίας των πολλών κινδύνων που συναντούν οι επισκέπτες. Πράγματι, το Escape.com.au το ονόμασε Danger Island (επικίνδυνο νησί), με την άγρια ​​φύση να αποτελεί πραγματική απειλή.
Ωστόσο, ακόμη και αν οι τουρίστες δεν τραυματιστούν από μέδουσες και ψάρια, δεν μπορούν να μην νοιαστούν για το έδαφος. Οπως είπε ο εργαζόμενος περιστατικών έκτακτης ανάγκης Rod Macdonald στον ιστότοπο Escape τον Αύγουστο του 2014: «Είναι οι νέοι περιπετειώδεις. Θα τρέξουν στους αμμόλοφους, θα πέσουν, θα σπάσουν τα οστά τους, θα αποσυνδέσουν τους ώμους τους, θα πάθουν διαστρέμματα. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το νησί Fraser σαν παιδική χαρά περιπέτειας. Εχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να πάει».

Νησί Ρεϋνιόν, Ινδικός Ωκεανός

Εάν είστε συστηματικός σέρφερ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε ακούσει για το νησί Ρεϋνιόν. Αυτή η γραφική τοποθεσία, που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, μπορεί να υπερηφανεύεται για όμορφες εκτάσεις άμμου και δελεαστικές συνθήκες νερού. Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, ο προορισμός των διακοπών αναφέρεται και ως «το πιο θανατηφόρο νησί του κόσμου».

Αυτό οφείλεται στην απότομη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που δαγκώθηκαν από καρχαρίες τα τελευταία χρόνια. Απίστευτο πραγματικά: από το 2011 και μετά, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 20 περιστατικά στο νησί Ρεϋνιόν. Και σύμφωνα με τον ιστότοπο του MSN, οκτώ από αυτά τα άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο ιστότοπος σημείωσε ότι υπήρξε σημαντική μείωση των επισκεπτών.

Praia do Norte, Πορτογαλία

Οταν οι καλοκαιρινοί μήνες έρθουν, η Ναζαρέ της Πορτογαλίας γίνεται ένας από τους προορισμούς για τους ντόπιους και τους τουρίστες. Η περιοχή διαθέτει επίσης ένα τμήμα άμμου που ονομάζεται Praia do Norte, το οποίο προσελκύει σέρφερ από μακρινά μέρη. Ομως, δημιουργούνται τεράστια κύματα καθώς η παλίρροια φτάνει στην ακτή.

Χάρη σε μια υποθαλάσσια χαράδρα κοντά στην παραλία, τα τείχη του νερού μπορούν να φτάσουν σε ύψος άνω των 100 ποδιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Planet Deadly. Εχοντας αυτό υπόψη, πιθανότατα θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε μια βουτιά στον ωκεανό γύρω από το Praia do Norte. Ακόμα και ένας πεπειραμένος σέρφερ μπορεί να νιώθει νευρικός όταν αντιμετωπίζει αυτές τις συνθήκες.

Παραλία Gansbaai, Νότια Αφρική

Ακριβώς έξω από το Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική, το Gansbaai Beach είναι το τελευταίο μέρος που θέλετε να είστε αν φοβάστε τους καρχαρίες. Πράγματι, το MSN αναφέρει ότι είναι το πλησιέστερο σημείο στο “Shark Alley”. Αυτή η περιοχή μπορεί να βρεθεί στη μέση του Geyser Rock και του Dyer Island και όπως υποδηλώνει το όνομά της, υπάρχουν συνήθως κατοικίες των τρομερών αρπακτικών στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, είναι οι γνωστοί μεγάλοι λευκοί καρχαρίες γύρω από την περιοχή. Η Daily Telegraph σημείωσε ότι προσελκύονται από χιλιάδες γουνοφόρα ζώα που κολυμπούν στο υδάτινο σοκάκι. Εκτός από αυτό, η εισροή ανθρώπινων επισκεπτών έχει θεωρηθεί ως ένας άλλος λόγος για την παρουσία τους. Πράγματι, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror, σε ένα περιστατικό ένας καρχαρίας έφτασε απίστευτα κοντά στο σπάσιμο ενός καταδυτικού κλουβιού το 2014.

Bikini Atoll, Νησιά Μάρσαλ των ΗΠΑ

Με την πρώτη ματιά, το Bikini Atoll είναι ένα όμορφο σημείο που διαθέτει γραφικές συνθήκες. Ωστόσο, τα νησιά έχουν κακό παρελθόν: πάνω από 20 πυρηνικά όπλα πυροδοτήθηκαν εκεί από το 1946 έως το 1958. Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, οι ειδικοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν ασφαλές τελικά να επιστρέψουμε, αλλά η Daily Telegraph ανέφερε ότι οι ντόπιοι επέλεξαν να μείνουν μακριά.

Εν τω μεταξύ, λόγω της παρατεταμένης ακτινοβολίας, οι καλλιέργειες που βρίσκονται στο Bikini Atoll πρέπει να συντηρηθούν με κάθε κόστος. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, τα κοπάδια καρχαριών έκτοτε έκαναν τα γύρω νερά το σπίτι τους με τα χρόνια, με τους ψαράδες να αποφεύγουν το σημείο. Σήμερα, ωστόσο, είναι γνωστοί οι καθημερινοί υδρόβιοι εξερευνητές που ψάχνουν στα νησιά, παρακολουθώντας ψάρια και βυθισμένα πλοία, σύμφωνα με το Daily Telegraph.

Bolsa Chica State Beach, Καλιφόρνια

Με την πρώτη ματιά, το Bolsa Chica State Beach μπορεί να μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη αμμουδιά στην Καλιφόρνια. Αλλά τον Δεκέμβριο του 2015 το Surfrider Foundation έκανε μια τρομακτική ανακάλυψη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένας εργαζόμενος εντόπισε το σώμα ενός δηλητηριώδους θαλάσσιου φιδιού που διέθετε κίτρινο στομάχι. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα Pelalam platura.
Το συγκεκριμένο φίδι παραμένει συνήθως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του NBC Los Angeles. Ωστόσο, μετά από ένα θερμό κύμα, πιστεύεται ότι το ερπετό προσελκύθηκε στα νερά κοντά στην παραλία Bolsa Chica State Beach. Ενώ αυτή ήταν μόνο η τρίτη τεκμηριωμένη περίπτωση τέτοιου πλάσματος που έφτασε στις ακτές της Καλιφόρνιας, οι λουόμενοι θα πρέπει να εξακολουθούν να έχουν τα μάτια τους 14.

Παραλίες στη Βόρεια Επικράτεια, Αυστραλία

Τα νερά στο έδαφος παρά στη θάλασσα είναι πιο επικίνδυνα. Για παράδειγμα, ο Planet Deadly αποκάλυψε ότι οι περιοχές Top End και Arnhem Land είναι και οι δύο γεμάτες με κροκόδειλους. Θα μπορούσε όμως να υποστηριχθεί ότι η μεγαλύτερη απειλή κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Πράγματι, ο ιστότοπος αναφέρει ότι το Irukandji και η μέδουσα μπορούν να βρεθούν στα παράκτια ύδατα της Βόρειας Επικράτειας. Το τελευταίο διαθέτει δηλητηριώδη πλοκάμια που εκτείνονται πάνω από έξι πόδια και το τσίμπημά του θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι θανατηφόρο. Το πρώτο είναι εξίσου επικίνδυνο, ενώ οι τοξίνες του μπορούν να προκαλέσουν κάτι που ονομάζεται «σύνδρομο Irukandji» επίσης. Αυτή η ασθένεια αφήνει τους πάσχοντες σε κατάσταση αυξημένου άγχους για μερικές ημέρες.

Το Κόκκινο Τρίγωνο, Καλιφόρνια

Αν σας αρέσει το σέρφινγκ, η Καλιφόρνια είναι το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας. Αλλά θα ήταν καλό να αποφύγετε την περιοχή μεταξύ Big Sur και Bodega Bay. Αυτή η τεράστια περιοχή, που εκτείνεται για περίπου 200 μίλια, αναφέρεται ως το Κόκκινο Τρίγωνο. Και σύμφωνα με το MSN, ένας σημαντικός αριθμός λευκών καρχαριών… αποκαλεί «σπίτι της» την εν λόγω περιοχή…
Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν έλαβαν υπόψη τις προειδοποιήσεις τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας σε συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία. Σύμφωνα με το Business Insider, περισσότερο από το 33 τοις εκατό των μεγάλων επιθέσεων λευκού καρχαρία της Αμερικής συμβαίνουν σε αυτές τις ακτές, ενώ είναι επίσης υπεύθυνο για το 11% αυτών των επιθέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παραλία Hout Bay, Νότια Αφρική

Βρίσκεται στη Νότια Αφρική, το Hout Bay Beach είναι αρκετά επικίνδυνο εξαιτίας των καρχαριών που περιφέρονται στα νερά του. Αλλά το 2014 ένας σέρφερ με την ονομασία Janice Wagner αντιμετώπισε ένα άλλο τρομακτικό πλάσμα στην περιοχή. Παρατήρησε ένα Cape Cobra να περνάει από την παλίρροια.
Η συγκεκριμένη κόμπρα είναι τεράστια και μπορεί να φτάσει τα 5 πόδια σε μέγεθος! Ωστόσο, το φίδι στην παραλία Hout Bay μετρήθηκε σε πάνω από 6 πόδια, σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror. Μιλώντας σε ένα άλλο μέσο που ονομάζεται 567 CapeTalk, ο ειδικός των ζώων Shaun Macleod είπε: «Η μόνη φορά που θα γινόταν επικίνδυνο είναι εάν παραβιάζατε την περιοχή του- φυσικά, το 98% των ανθρώπων που δαγκώνονται από φίδια δαγκώνονται λόγω της «προσκλήσεως από τον άνθρωπο». Γι ‘αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί!

New Smyrna Beach, Φλόριντα

Οταν πηγαίνετε στη Φλόριντα, έχετε έναν τεράστιο αριθμό παραλιών από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Ακριβώς έξω από το Ορλάντο, θα βρείτε την παραλία New Smyrna, η οποία προσελκύει σέρφερ από μακρινά μέρη. Αλλά παρόλο που αυτό φαίνεται να είναι το ιδανικό σημείο για να ασκήσετε το σπορ σας, θα πρέπει πιθανώς να το σκεφτείτε δύο φορές.

Μέχρι το 2013, το MSN ανέφερε ότι είχαν συμβεί περισσότερα από 240 περιστατικά καρχαριών στη New Smyrna . Δεδομένου ότι οι εν λόγω επιτιθέμενοι είναι συνήθως είδη ταύρων ή σκοπέλων με μαύρη άκρη, η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν οδηγεί σε θάνατο. Ωστόσο, οι άνθρωποι συνεχίζουν να δαγκώνονται όταν μπαίνουν στο νερό. Σύμφωνα με την ISAF, για παράδειγμα, αυτή η παραλία είναι στην πραγματικότητα η «πρωτεύουσα» επιθέσεων των καρχαριών του κόσμου.