Sheerness Beach, Αγγλία

Αν και δεν μπορεί να είναι η πιο γραφική παραλία στον κόσμο, η παραθαλάσσια περιοχή του Sheerness έχει ακόμα τις δικές της μοναδικές γοητείες. Βρίσκεται στο Κεντ και η ακτή είναι καλυμμένη με βότσαλα. Εκεί είναι όπου ο ποταμός Τάμεσης, που διασχίζει το Λονδίνο, την πρωτεύουσα της Αγγλίας, τελειώνει το ταξίδι του προς τη θάλασσα. Σοκαριστικά, ωστόσο, αυτή η κοινότητα θα μπορούσε να βρίσκεται στο χείλος μιας ανυπολόγιστης καταστροφής.

Το 1944, ο S. Richard Montgomery μετέφερε πυρομαχικά βάρους 1.500 τόνων. Δυστυχώς, το αμερικανικό σκάφος βυθίστηκε λίγο έξω από το Sheerness με τα εκρηκτικά να μένουν στη θέση τους. Ο Planet Deadly ανέφερε ότι μερικοί από τους ναυτικούς διασώθηκαν, αλλά οι περισσότεροι πνίγηκαν στη θάλασσα. Σε περίπτωση έκρηξης, ο ιστότοπος ισχυρίστηκε ότι «θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες μη πυρηνικές εκρήξεις όλων των εποχών».

Παραλία Hanakapiai, Χαβάη

Στη Χαβάη, θα ήταν δύσκολο να ονομάσετε ένα πιο όμορφο σημείο από την παραλία Hanakapiai. Κρυμμένο κατά μήκος του μονοπατιού Kalalau, αυτή η αμμώδης έκταση προσφέρει υπέροχη θέα στον ωκεανό, δελεάζοντας τους τουρίστες να κάνουν μια βουτιά. Ωστόσο, πρέπει να αποφύγετε το νερό με κάθε κόστος, καθώς ένα απλό κολύμπι θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο MSN, τα νερά που περιβάλλουν την παραλία Hanakapiai κρύβουν θανατηφόρα υποθαλάσσια ρεύματα. Από το 1970 και μετά περισσότερα από 29 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους κάτω από τα κύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πινακίδα κοντά στην ακτή, ο αριθμός μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ υψηλότερος από αυτό, με το γραπτό να αναφέρει πως είναι πάνω από 80.

Παραλίες του ποταμού Αμαζονίου, Βραζιλία

Δεν προκαλεί έκπληξη, ο ποταμός Αμαζόνιος συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες από μακρινά μέρη καθώς οι άνθρωποι προσέρχονται για να ρίξουν μια ματιά στο εκπληκτικό περιβάλλον. Αλλά αν βρεθείτε ποτέ σε μια από τις παραλίες του, δεν πρέπει να μπείτε στο νερό. Κάτω από την επιφάνεια, περιμένουν κάθε είδους εφιαλτικά πλάσματα.

Πράγματι, το MSN σημείωσε ότι τα ηλεκτρικά χέλια και τα ανακόντα ζουν και στον Αμαζόνιο. Εκτός από αυτό, τα πιράνχας είναι γνωστό ότι περιπολούν επίσης στην περιοχή, με δόντια με ξυράφι. Ωστόσο, το candiru μπορεί να είναι το χειρότερο από τα άλλα. Ως παράσιτο, αυτό το ψάρι δεν φοβάται να πλησιάσει πολύ κοντά σε ένα άτομο. Στην πραγματικότητα, είναι γνωστό ότι εισέρχεται στο σώμα σας μέσω οποιουδήποτε στομίου βρίσκει.

Skeleton Coast

Από όλες τις διαφορετικές παραλίες που είναι διάσπαρτες σε όλο τον πλανήτη, η παραλία Skeleton Coast είναι αναμφισβήτητα μοναδική. Βρίσκεται στη Ναμίμπια, αυτό το κομμάτι γης στεγάζει τα οστά αμέτρητων θαλάσσιων πλασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των φαλαινών. Εάν αναρωτιέστε γιατί η ακτή είναι ένα προσωρινό νεκροταφείο, τα σκάφη φαλαινοθηρίας ήταν προηγουμένως ενεργά στην περιοχή, σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC.

Εχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν και παλιά ναυάγια σκαφών απέναντι από την παραλία. Ετσι, λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα κομμάτια των συντριμμιών, οι επισκέπτες πρέπει να προσέχουν τη θέση τους, καθώς μια λανθασμένη κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό. Εν τω μεταξύ, οι ομιχλώδεις συνθήκες έδωσαν επίσης στο Skeleton Coast Beach έναν αριθμό τρομακτικών ψευδώνυμων, όπως το “The Gates of Hell”.

Παραλία Kilauea, Χαβάη

Οι παραλίες στη Χαβάη είναι μερικές από τις πιο όμορφες στον κόσμο, αλλά η παραλία Kilauea είναι αυτή που πιθανότατα πρέπει να αποφύγετε. Σε αντίθεση με πολλές άλλες παραθαλάσσιες περιοχές, είναι πολύ κοντά σε ένα ενεργό ηφαίστειο. Ο κρατήρας βγάζει λάβα για σχεδόν 40 χρόνια τώρα, με την πρώτη έκρηξη να πραγματοποιείται το 1983.

Λόγω της θέσης του ηφαιστείου, η λάβα του μπορεί προφανώς να εξαπλωθεί σε ακτίνα περίπου 6,5 μιλίων. Στη συνέχεια, η καυτή Kilauea. Τελικά σιγοβράζει στο τέλος, άρα οι λουόμενοι πρέπει να αποφεύγουν την παλίρροια.

Κοπακαμπάνα

Οταν επισκέπτεστε το Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, θα έλθετε αμέσως σε ένα από τα αστέρια του. Φυσικά αναφερόμαστε στην παραλία Κοπακαμπάνα, μια έκταση άμμου που εκτείνεται πάνω από δύο μίλια. Ωστόσο, ενώ η περιοχή είναι συνήθως γεμάτη με κόσμο, πρέπει να είστε προσεκτικοί για μερικούς λόγους.

Οπως αναφέρθηκε από το MSN, επιβλαβή μικρόβια εντοπίζονται στη γύρω θάλασσα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στην ίδια την παραλία. Επιπλέον, ο ιστότοπος προτείνει ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να σας ληστέψουν και στην Copacabana. Και λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές στον κυβερνητικό ιστότοπο του Ηνωμένου Βασιλείου, φαίνεται ότι αυτά τα περιστατικά είναι ιδιαίτερα έντονα όταν ο ήλιος δύει.

Girgaum Chowpatty Beach, Ινδία

Εάν έχετε επισκεφθεί ποτέ τη Βομβάη της Ινδίας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε την παραλία Girgaum Chowpatty. Ωστόσο, για χάρη της υγείας σας, μια φευγαλέα ματιά είναι ίσως το μόνο που χρειάζεστε, κατά προτίμηση από απόσταση. Οπως αναφέρεται από τον ιστότοπο MSN, είναι μία από τις «πιο μολυσμένες παραλίες» του πλανήτη.

Ο ιστότοπος σημείωσε ότι τα απόβλητα της Βομβάης απελευθερώνονται στη θάλασσα κοντά στις ακτές της. Ως αποτέλεσμα αυτού, επιβλαβή μικρόβια κρύβονται στα κύματα της παραλίας και στην ίδια την ακτή. Παραδόξως, ωστόσο, οι επισκέπτες συνεχίζουν να συρρέουν στην περιοχή, ειδικά τον Σεπτέμβριο. Κάθε χρόνο, οι εορτασμοί Ganesha Chaturthi προσελκύουν τους ανθρώπους στο Girgaum Chowpatty.

Παραλία Σενζέν, Κίνα

Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, οι παραλίες μπορεί να είναι απίστευτα γεμάτες. Ωστόσο, θα ήταν δύσκολο να ονομάσουμε μια πιο πολυσύχναστη ακτή από εκείνη της παραλίας Shenzhen στην Κίνα. Αυτή η περιοχή είναι ένα hotspot για τουρίστες και ντόπιους, ειδικά όταν έρχεται ο θερμός καιρός. Αλλά ως αποτέλεσμα αυτού, έχει γίνει αρκετά επικίνδυνο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, πολλοί άνθρωποι τραυματίζονται στην παραλία Shenzhen, αλλά τα παιδιά αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο ιστότοπος αναφέρει ότι αρκετοί νέοι πνίγηκαν εκεί όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που συνδέεται με μια ενδεικτική στατιστική. Από την ηλικία ενός έως 14 ετών, καμία άλλη «αιτία θανάτου» δεν είναι υψηλότερη στην Κίνα.

Βιρτζίνια Μπιτς, Βιρτζίνια

Υπό κανονικές συνθήκες, μια παρατήρηση αλεπούδων δεν πρέπει να αποτελεί υπερβολική απειλή για την ασφάλειά σας. Ωστόσο, το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τις άγριες αλεπούδες που περιφέρονται στην παραλία της Βιρτζίνια. Χάρη σε αυτά τα πλάσματα, το ταξιδιωτικό ιστολόγιο Zoover World ταξινόμησε την περιοχή ως την ένατη πιο επικίνδυνη ακτή στον πλανήτη το 2013.

Η ανάρτηση του ιστολογίου Zoover World έγραφε: «Με άγριες αλεπούδες γύρω σου δεν μπορείς να χαλαρώσεις εντελώς. Πάντα σιγουρευτείτε ότι δεν κοιμάστε στην παραλία. ” Εάν αυτό δεν ήταν αρκετό, φαίνεται ότι οι απειλητικές αλεπούδες θα περικυκλώνουν και άλλα ζώα, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται σε ξαπλώστρες.

Παραλία Acapulco, Μεξικό

Στη δεκαετία του 1970, θα πιεζόσασταν σκληρά για να ονομάσετε ένα πιο δημοφιλές σημείο διακοπών από το Acapulco Beach στο Μεξικό. Αλλά από τότε, η γύρω περιοχή έχει υποστεί ριζική αλλαγή. Παραδόξως, πάνω από 2.300 άτομα σκοτώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το 2017, σύμφωνα με τον Planet Deadly.

Παραλία Maho, Sint Maarten

Στην Καραϊβική, υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλίες που σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο. Ωστόσο, θα πρέπει πιθανώς να τηνπαραλείψετε την παραλία Maho στο Sint Maarten. Ενώ μπορεί να φαίνεται εντάξει με την πρώτη ματιά, αυτό το μικροσκοπικό τμήμα της άμμου είναι στην πραγματικότητα πολύ επικίνδυνο για έναν εκπληκτικό λόγο.

Πράγματι, το Maho Beach βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα αεροδρόμιο, με αεροπλάνα που έρχονται επικίνδυνα κοντά στους τουρίστες- θεατές. Ανεξάρτητα από τις προειδοποιήσεις, οι άνθρωποι συνεχίζουν να επισκέπτονται την παραλία για να τους ρίξουν μια ματιά. Στο τέλος, ωστόσο, αυτό οδήγησε στο θάνατο μιας κυρίας από τη Νέα Ζηλανδία το 2017. Το περιοδικό Time ανέφερε ότι ο άνεμος από έναν κινητήρα την έριξε κάτω και τη σκότωσε.

Διαβάστε το 1ο Μέρος