– Λαϊκός τραγουδιστής εκμυστηρεύθηκε πως ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου και συνέχισε: Εμείς οι Υδροχοί… Οι Υδροχόοι έπρεπε να πει, αλλά δεν είναι και φιλόλογος κι έτσι τον συγχωρούμε!

– Σε κρατικό κανάλι ακούσαμε: Υπάρχουν κοινοτικές οδηγίες που παρεμποδίζουν τη μαζική νομιμοποίηση μεταναστών… Βέβαια, δεν παρεμποδίζουν, αλλά απαγορεύουν τη μαζική νομιμοποίηση… Ας μάθουμε και λίγα ελληνικά, δεν βλάπτει!

– Σε τηλεοπτική εκπομπή μάς ενημέρωσαν πως: Το σκήνωμα του μοναχού βρέθηκε σε κενοτάφιο… Το κενοτάφιο, όπως λέει και η λέξη, είναι κενός τάφος, που οικοδομείται όταν δεν ευρεθεί το σκήνωμα, άρα: Το σώμα του μοναχού βρέθηκε σε τάφο

– Δημοσιογράφος μάς ενημέρωσε πως : Ο Κύριος Χ… που είναι στο λυκαυγές της σταδιοδρομίας του… Αλλά το λυκαυγές είναι το χάραμα, η χαραυγή. Δεδομένης της πορείας και της ηλικίας του, ο εν λόγω κύριος είναι στη δύση, δηλαδή στο λυκόφως της σταδιοδρομίας του!

– Και από δημοσιογράφο κρατικού καναλιού ακούσαμε: Η συνάδελφος που έχει έμφαση σε ιατρικά θέματα… Βεβαίως, ελληνικά (!) θα λέγαμε: Εχει εντρυφήσει..ή έχει ασχοληθεί με ιατρικά θέματα… Φυσικά, όσοι γνωρίζουμε ελληνικά!

Πέντε ανορθόγραφα σχόλια στο διαδίκτυο:

Θέλο να πω ότι εισε ομορφι. (Δεν το λες καλύτερα αντί να το γράψεις…)

Καμαροστε εληνα. (Αυτός τουλάχιστον είναι… γραμματιζούμενος;)

Ψαξτο λίγο ποιό βαθειά και θα βεβεωθείς (Το έψαξα: είσαι ανορθόγραφος)

τη ομάδα Έμα έχεις (Ποια είναι πάλι η Εμα😉

Το κορυφαίο:

Αυτι είναι φασησταις (Γαρύφαλλο στ’ αυτί…)

Πέντε λέξεις που πιθανόν δεν γνωρίζετε:

Δρόλαπας: βροχή μαζί με σφοδρό αέρα

Δρόγη: η ζωική ή φυτική πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την Παρασκευή φαρμάκων

Καταστίζω: γεμίζω με στίγματα, κάνω τατουάζ

Μεγαλουσιάνος: Αυτός που μένει σε μεγάλο αστικό κέντρο

Παρνασσισμός: ποιητικό ρεύμα που εμφανίστηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1860.

 

Άρης Νόμπελης