# Σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή ακούσαμε: Η βροχή «κατέστη» αδύνατη την ανακοίνωση… Φυσικά, η βροχή «κατέστησε» αδύνατη … ήθελε να πει ο ρεπόρτερ. Ας έλεγε: Η βροχή «έκανε» αδύνατη την ανακοίνωση…, πιο απλά για να μην μπλέκεται και να μην… κακοποιεί και την καθαρεύουσα.

# Μεσημεριανή τηλεπαρουσιάστρια, σε ιδιωτικό κανάλι μας υποσχέθηκε ότι: Τις «αυτοτελές» ιστορίες θα τις μεταδώσουμε αργότερα… Τις «αυτοτελείς» ιστορίες… θα μετέδιδε αργότερα η συμπαθής – πλην αγράμματη – τηλεπαρουσιάστρια. Εμείς πάλι, δεν αντέξαμε να περιμένουμε και… χάσαμε τη συνέχεια.

# Στις πρόσφατες πορείες, νεαρός φοιτητής (;) από το πλήθος, μας πληροφόρησε πως: Η «εφάρμοση» του νόμου δεν θα περάσει…». Η «εφαρμογή» ήθελε φυσικά να πει το παιδί. Νόμος που να απαγορεύει την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας δεν θα περάσει; Αναρωτιόμαστε!

# Νεαρός ρεπόρτερ ιδιωτικού καναλιού παρατήρησε πως: Στη συζήτηση έλαβαν μέρος και ψηλά «υφιστάμενα» πρόσωπα… Αλλά οι «υφιστάμενοι» δεν είναι ψηλά, χαμηλά είναι! Ο νεαρός ήθελε προφανώς να πει: Ψηλά «ιστάμενα» πρόσωπα… Δύσκολη η ελληνική γλώσσα; Οχι, αν παρακολουθούσαμε το μάθημα στο σχολείο!

# Σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ομιλητής μας ενημέρωσε πως: Ο «νεοεκλεγέντας» μητροπολίτης… Φυσικά, τέτοια – κακόηχη – λέξη δεν υπάρχει στην πανάρχαια, πανέμορφη αλλά αγρίως κακοποιημένη ελληνική γλώσσα! Η μετοχή είναι «νεοεκλεγείς». Γι αυτούς που παθαίνουν …αλλεργία με την καθαρεύουσα, θα προτείναμε να πουν: Ο «πρόσφατα εκλεγμένος» μητροπολίτης…

Πέντε ανορθόγραφα σχόλια στο διαδίκτυο:

Ολυ η βοθρη (μου… μυρίζει αγραμματοσύνη)

Σε όλα τα Μικη και τα πλατοι του πλανήτη (Ποιος Μίκης;)

Μιπος εινε ακρηβος; (Στους… μορφωμένους κάνουμε έκπτωση…)

Πολυ διναμει ψυχής (Το «ψυχής» το έπιασε)

Το κορυφαίο:

Αρχανκελοι Μηχαηλ Γαβριήλ φύλακαις θαυματουργοί μαζή μας (τι να πρωτοκάνουν κι αυτοί…)

Πέντε λέξεις που πιθανότατα δεν γνωρίζετε

Κινητισμός: Θεωρία που αποδέχεται ως μεταβλητή και κινητή την ουσία των πραγμάτων, απορρίπτοντας την ύπαρξη σταθερών νόμων

Λαμπηδόνα: Η λάμψη, η ακτινοβολία

Νερόχαρος: Αυτός που ευδοκιμεί κοντά στο νερό

Παρτσάς: Καθένα από τα πολλά κομμάτια (κρέας, ύφασμα) που έχει κοπεί ή σκιστεί κάτι

Πλατόνι: Κερασφόρο ελάφι, τα κέρατα του οποίου έχουν πολλές διασταυρώσεις