Πάντα είχα πολύ υψηλές απαιτήσεις από τις γυναίκες: Και, παρασυρμένος κι εγώ από τα πρότυπα του lifestyle της εποχής μας, δεν… συγχωρώ την παραμικρή ατέλεια στην εξωτερική εμφάνιση, δίνοντας έμφαση σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που μου προκαλεί πραγματικά εντύπωση πώς δεν προσέχουν οι άλλοι.

Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν αναζητώ την τελειότητα, θέλω απλώς η γυναίκα δίπλα μου, ασχέτως αν δεν θυμίζει καθόλου τη Μόνικα Μπελούτσι, να έχει καταβάλει υπέρτατη προσπάθεια, αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα χαρίσματα της φύσης και αποκρύβοντας με επιμέλεια τα σημεία εκείνα που δεν την κολακεύουν. Και, ασφαλώς, υπάρχουν θέματα που δεν τα διαπραγματεύομαι καθόλου όπως αυτό της καθαριότητας.

Πριν κατηγορηθώ για σεξιστής, θα ήθελα να προσθέσω στις αυξημένες μου απαιτήσεις ότι πρώτα φροντίζω εγώ να είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου: Δεν είναι δυνατόν να περνάω από… σκάνερ κάθε εκπρόσωπο του άλλου φύλου και να αδιαφορώ για τη δική μου εξωτερική εμφάνιση. Παλεύω καθημερινά να γίνομαι καλύτερος, να βελτιώνω τις αδυναμίες μου, να μεταμορφώνομαι προς το ελκυστικότερο, ιδιαιτέρως τώρα που έχω πλέον και ισχυρό μου αντίπαλο τον χρόνο.

Αναφέρομαι σε τόσες γραμμές στην εξωτερική εμφάνιση-μη φανταστεί κανείς πως δεν δίνω την πρέπουσα σημασία στη συνολική προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Αυτό το θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ. Για να μπορέσω να ανταποκριθώ σ’ αυτά που ζητάνε οι κοπέλες από μένα στα διάφορα ραντεβού, περιόρισα στο ελάχιστο ό,τι υποψιάζομαι πως μπορεί να γίνει ενοχλητικό και βαρετό: Την ακατάσχετη πολυλογία, την περιαυτολογία, την υπεροπτική επίδειξη γνώσεων και γνωριμιών, την πεσμένη ψυχολογία, τις αναφορές σε… κακές μοίρες, χειρότερα ριζικά και πανταχού παρούσες γκαντεμιές, όπως και υποτιμητικές και περιφρονητικές αναφορές σε προηγούμενες σχέσεις και στα προβλήματά τους.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ στις συνομήλικες παρέες μου να επικρατεί ένας ωχαδερφισμός σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ ταυτοχρόνως το παραμικρό ψεγάδι της κάθε γυναίκας ανάγεται σε αντικείμενο συζήτησης και, τελικά, αιτία απόσυρσης του πιθανού, αρχικού ενδιαφέροντος. Οι Ελληνίδες γύρω μας ομορφαίνουν επικίνδυνα, αυξάνουν κατακόρυφα τον αισθησιασμό τους, είναι καθημερινά και πιο ελκυστικές, πιο σαγηνευτικές, περιποιημένες ως εκεί που δεν πάει. Θεμιτό και απολύτως κατανοητό. Πριν, λοιπόν, βιαστούμε να τις εξετάσουμε εξονυχιστικά και να… στραβώσουμε με το πρώτο κουσούρι τους, για το οποίο στο κάτω-κάτω μπορεί να μη φέρουν την παραμικρή ευθύνη, ας ρίξουμε, φίλοι μου, και μια ματιά στον δικό μας καθρέφτη. Ας εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα βελτίωσης της δικής μας εμφάνισης. Ας κοπιάσουμε λίγο περισσότερο στο γυμναστήριο και ας… μασαμπουκώσουμε λίγο λιγότερο στο φαγητό. Για να μπορέσουμε κατόπιν να προβάλλουμε και τις (υψηλές) απαιτήσεις μας…

 

Ρένος Μπαλής