1. Το πιο κρύο μέρος στον κόσμο είναι το Ανατολικό Ανταρκτικό Οροπέδιο. Στο… ψυγείο του Οροπεδίου της Ανατολικής Ανταρκτικής η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους -135,8 βαθμούς Φαρενάιτ, κάτι που καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2010
 2. Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο είναι η Σαγκάη με 24.150.000 πληθυσμό. Είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που φιλοξενεί πάνω από 24.000.000 κατοίκους.
 3. Η λιγότερο κατοικημένη πόλη στον κόσμο είναι το Βατικανό με μόλις 842 άτομα πληθυσμό.
 4. Η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο είναι το Τόκιο, όπως αποδεικνύεται από το ΑΕΠ του, που αγγίζει τα 1520 δισ. δολάρια, κερδίζοντας τη Νέα Υόρκη με 310 δισ. δολάρια.
 5. Η φτωχότερη πόλη στον κόσμο είναι η Κινσάσα που βρίσκεται στην –επίσης-πιο φτωχή χώρα στον κόσμο, τη Λαϊκή Δημοκρατία τού Κονγκό. Το ΑΕΠ του Κονγκό φθάνει μόλις τα 55 δισ. δολάρια. Πολλοί από τους κατοίκους του ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο τη μέρα.
 6. Το υψηλότερο σημείο στον κόσμο είναι φυσικά η κορυφή τού Εβερεστ με 29.029 πόδια. Πρόκειται για το εγγύτερο σημείο στο διάστημα όταν ακόμη στέκεσαι στη Γη.
 7. Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο σημείο στον κόσμο είναι τα 35.797 πόδια, στο πιο κάτω μέρος της τάφρου Μαριάνα. Μονάχα τρία άτομα έχουν φθάσει μέχρι σήμερα στο εν λόγω σημείο με υποβρύχιο, ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού» Τζέιμς Κάμερον.
 8. Το πιο φωτογραφημένο σημείο στη Γη είναι το κτήριο Γκουγκενχάιμ στη Νέα Υόρκη. Στην εποχή της κινητής τηλεφωνίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυτό διαπιστώνεται με ακρίβεια.
 9. Το πιο υγρό σημείο στον πλανήτη μας είναι το Mawsynram στην Ινδία. Σε αυτή την πόλη βρέχει κατά μέσο όρο 467,35 ίντσες ετησίως, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως το έτος 1985 έριξε 1000 (!) ίντσες νερού, πολύ περισσότερο από ένα τροπικό δάσος.
 10. Το πιο ξηρό σημείο στη Γη είναι η έρημος της Ατακάμα στη Νότια Αμερική. Αυτή η έρημος που εκτείνεται σε 600 μίλια δεν έχει ανταγωνισμό από κανένα άλλο μέρος του πλανήτη, αφού ο μέσος όρος νερού είναι 4 ίντσες κάθε 100 χρόνια.
 11. Η πιο ηλιόλουστη τοποθεσία στις ΗΠΑ είναι στη Γιούμα της Αριζόνα, εκεί που ο ήλιος λάμπει κατά μέσο όρο 11 ώρες τη μέρα. Η συνήθης πρόβλεψη είναι ηλιοφάνεια για το 90% του χρόνου, με μέσο όρο 4015 ώρες ημέρας το έτος.
 12. Η πιο ακριβή πόλη για να ζήσει κάποιος στη Γη είναι η Σιγκαπούρη, η οποία νίκησε πρόσφατα το Τόκιο της Ιαπωνίας. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να κοστίσει 4-6 φορές περισσότερο εκεί απ’ ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις ΗΠΑ. Π.χ., το Toytota Prious κοστίζει 150.000 δολάρια εκεί!
 13. Στο άλλο άκρο του φάσματος είναι η Βομβάη, το πιο φτωχό μέρος για να ζήσει κανείς. Συγκριτικά, ένα ψωμί που θα κόστιζε 3,36 δολάρια στη Σιγκαπούρη, στη Βομβάη κοστίζει 0,91 δολάρια.
 14. Η χώρα που καταναλώνει τα περισσότερα τρόφιμα ετησίως είναι οι ΗΠΑ. Κάθε άνθρωπος σε αναλογία τρώει παραπάνω από 3700 θερμίδες τη μέρα, γι’ αυτό και το πρόβλημα της παχυσαρκίας γίνεται ολοένα και πιο έντονο κάθε χρόνο.