1. Η πιο παλαιοκατοικημένη πόλη στον κόσμο είναι η Δαμασκός, κάτι που αποδεικνύουν αρχαιολογικά στοιχεία που δείχνουν σημάδια πολιτισμού 11000 ετών.
 2. Η νεότερη χώρα στον κόσμο είναι το Νότιο Σουδάν. Αναγνωρίστηκε επίσημα ως ξεχωριστή χώρα εν έτει 2011.
 3. Η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο είναι το Λονδίνο (ύστερα από χρόνια ανταγωνισμού με την Μπανγκόκ). Το Λονδίνο επισκέπτονται 18,69 εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο, οι οποίοι αφήνουν 19,3 δισ. δολάρια ετησίως.
 4. Η λιγότερο δημοφιλής χώρα στον κόσμο είναι το Ιράν. Οι… αρνητικές του κριτικές ανέρχονται στο 79%, ενώ μόλις το 15% βλέπει με θετικό μάτι μια επίσκεψη εκεί.
 5. Η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο είναι το Σαν Πέδρο στην Ονδούρα. Οι δολοφονίες βρίσκονται στο ημερήσιο πρόγραμμα και καταγράφονται κατά μέσο όρο τρεις την ημέρα.
 6. Η χώρα που καταναλώνει τον περισσότερο καφέ είναι η Σουηδία. Η αναλογία είναι 388 μιλιγκράμ καφέ ανά άτομο ημερησίως ή αλλιώς πέντε  σχεδόν Red Bulls.
 7. Το πιο πολύ αλκοόλ πίνουν οι κάτοικοι του μικρού κράτους της Λευκορωσίας. Υπολογίζεται πως κάθε άτομο άνω των 16 ετών πίνει κατ’ αναλογία 4,62 γαλόνια αλκοόλ τον χρόνο.
 8. Η πιο φιλική χώρα στο ποδήλατο στον κόσμο είναι η Ολλανδία. Μάλιστα, στην πόλη Γκρόνιγκεν υπολογίζεται πως περίπου οι μισοί κάτοικοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.
 9. Η πόλη με τη μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση είναι η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρεϊκιάβικ. Ολη η ενέργεια και η θερμότητα που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι προέρχεται από γεωθερμικά εργοστάσια και ανανεώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια. Τα παραδοσιακά λεωφορεία έχουν αντικατασταθεί με αντίστοιχα υδρογόνου που εκπέμπουν… νερό!
 10. Η χώρα με τους κατοίκους με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι το Μονακό. Οι άνδρες ζουν κατά μέσο όρο 85,3 χρόνια και οι γυναίκες 89 έτη.
 11. Αντιθέτως, τη μικρότερη διάρκεια ζωής έχουν οι κάτοικοι στη Σιέρα Λεόνε, με 47 χρόνια. Οι άνδρες ζουν περίπου 47 χρόνια και οι γυναίκες 48, κάτι που ασφαλώς οφείλεται στη φτώχεια.
 12. Το πιο… αγχωμένο κράτος στον κόσμο είναι η Νιγηρία. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών, το κατά κεφαλή ΑΕΠ, η ανισότητα εισοδήματος, η τεράστια ανεργία, η διαφθορά και η έλλειψη δυνατοτήτων εκπαίδευσης δημιουργούν αυτό το αποτέλεσμα.
 13. Η χώρα με τους… εξυπνότερους κατοίκους είναι το Χονγκ-Κονγκ, με δείκτη νοημοσύνης κατά μέσο όρο 107 ανά κάτοικο. Τυπικά βέβαια το Χονγκ-Κονγκ ανήκει στην Κίνα, ενώ και οι δείκτες μέτρησης είναι αμφισβητήσιμοι.
 14. Η πόλη με τις καλύτερες συνδέσεις διαδικτύου παγκοσμίως είναι η Σεούλ στη Ν. Κορέα. Με 10.000 κυβερνητικά δωρεάν σημεία Wi-Fi και μια απίστευτα γρήγορη ταχύτητα σύνδεσης η Σεούλ δίκαια θεωρείται ο παράδεισος του διαδικτύου.