• 4 μεγάλα και ζουμερά λεμόνια
  • Ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό όπως στέβια, καντερέλ κ.λ.π.)
  • Νερό παγωμένο

Τρίβετε λίγη φλούδα λεμονιού (μόνο το κίτρινο μέρος). Στύβετε όλα τα λεμόνια. Προσθέτετε στον χυμό λεμονιού ίσον όγκο παγωμένο νερό, την τριμμένη φλούδα και τόση ζάχαρη ή γλυκαντικό, όσο γλυκό το θέλετε. Ανακατώνετε καλά, βάζετε τη λεμονάδα στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να παίρνει τη μορφή γρανίτας. Τη σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με μακρύ κουταλάκι και καλαμάκι. Αν περισσέψει γρανίτα, την ξαναβάζετε στην κατάψυξη, αλλά για να την σερβίρετε πάλι πρέπει να τη βγάλετε ενωρίς από την κατάψυξη και να την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.