Γυναίκα σκοτώθηκε από δάγκωμα ιπποπόταμου στον μήνα του μέλιτος…

Μια νύφη από το Κέιπ Τάουν δαγκώθηκε  στην καρδιά από έναν ιπποπόταμο και πέθανε στην αγκαλιά του νέου συζύγου της στον μήνα του μέλιτος στην περιοχή Δέλτα του Οκαβάνγκο!

Η Ζανίς Μπάρτλετ, 32, παντρεύτηκε τον Μπρους Σίμπσον, 30 ετών, μόλις πριν από δύο εβδομάδες από το τραγικό περιστατικό σε έναν λαμπερό γάμο στο κτήμα Zevenwacht κοντά στον ποταμό Kuils.

Το ζευγάρι ξεκίνησε τον εξωτικό μήνα του μέλιτος αμέσως μετά το γάμο, πετώντας πρώτα στο Maun της Μποτσουάνα και αργότερα για να περάσει χρόνο σε τρεις πολυτελείς κατασκηνώσεις στο Δέλτα του Οκαβάνγκο.

Στο δεύτερο στρατόπεδο, το Eagle Island Camp, ξεκίνησαν εκείνη την Τρίτη σε ξενάγηση με  κανό. Κατά την επιστροφή τους, συνάντησαν ένα κοπάδι ελεφάντων  και η κατασκήνωσή τους ήταν ήδη 200 μέτρα μακριά. Αφού περίμεναν λίγο χρόνο, ο οδηγός τους γύρισε προς τα πίσω και άρχισε να σχεδιάζει μια άλλη διαδρομή για επιστροφή στο κάμπινγκ μέσα από τα καλάμια.

Η Λόρεν Σόλτερς, η αδερφή τής Ζανίς, δήλωσε συντετριμμένη: «Ο Μπρους είπε ότι γύρισε και υπήρχε αυτός ο ιπποπόταμος δίπλα τους στα καλάμια. «Ξαφνικά βρέθηκαν και οι τρεις από το σκάφος στο νερό. Ο Μπρους έβγαλε τον ώμο του, αλλά κοίταξε γύρω για να βρει τη Ζανίς. Την είδε να βρίσκεται εκεί, αλλά ο ιπποπόταμος είχε επιτεθεί στη μέση του σκάφους όπου καθόταν και την είχε δαγκώσει στην καρδιά και στον πνεύμονα. Η κοπέλα πέθανε αμέσως…

«Ο Μπρους κάθισε μαζί της ενώ ο οδηγός πήγε για βοήθεια. Πέθανε στην αγκαλιά του άντρα που λατρεύτηκε περισσότερο από οποιονδήποτε στον κόσμο».

Η Salters χαρακτήρισε την μεγαλύτερη αδερφή της ως “έναν από αυτούς που φεύγοντας αφήνουν ένα δυσαναπλήρωτο κενό: Ηταν λαμπερή, πάρτι-άνιμαλ, πολύ χαριτωμένη…»

Η Ζανίς μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά μετακόμισε στο Κέιπ Τάουν πριν από πέντε χρόνια. Εκείνη και ο Μπρους συναντήθηκαν στο Sanlam, όπου ο Μπρους εξακολουθεί να εργάζεται.

Ο Salters είπε: “Ήταν ένα φοβερό ζευγάρι. Πήγαν για σκι στην Αυστρία και στο Ντουμπάι στις αρχές του έτους. Είναι και οι δύο ψαράδες πέστροφας και πήγαν μαζί σε πολλές εκδρομές και διακοπές,  μόλις αγόρασαν ένα σπίτι στο Πανόραμα, είχαν δύο νέα κουτάβια. Η αδερφή μου ήταν πραγματικά πολύ ευτυχισμένη… Εζησε τη ζωή της στο έπακρο και αυτό μετριάζει αρκετά την απέραντη θλίψη μας».

Η Σάλτερς είπε ότι η εταιρεία που διοργάνωσε τις διακοπές, το Orient Express Safaris, είχε μεταφέρει τόσο τους γονείς της Ζανίς όσο και του Μπρους στο Maun αυτή την εβδομάδα και είχε παράσχει συμβουλές στον τελευταίο.

«Ο Bruce είναι διαλυμένος», είπε η Σάλτερς. «Είμαστε συνέχεια μαζί, αλλά ανησυχούμε πολύ γι ‘αυτόν. Είναι πολύ θυμωμένος και εύχεται να ήταν εκείνος στη θέση της γυναίκας του. Το σώμα της Ζανίς επέστρεψε στη Νότια Αφρική την Πέμπτη.

Εκπρόσωπος της Orient Express, Gabrielle Palmer, δήλωσε ότι ήταν μια φρικτή επίθεση και ότι ο ιπποπόταμος πιθανότατα είχε «εκφοβιστεί».

Τέτοιες εκδρομές πραγματοποιήθηκαν από το κάμπινγκ τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς περιστατικά.