Οταν το 1969 η επιτροπή Κόντον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι… UFO δεν υπάρχουν (με αποτέλεσμα η Αεροπορία των ΗΠΑ να σταματήσει το Σχέδιο «Γαλάζιο Βιβλίο»), η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιθανώς νόμισε ότι δεν θα την απασχολούσε πλέον το πρόβλημα των UFO. Τα χρόνια κύλησαν και έδειξαν το πόσο άδικο είχε. Οι αναφορές και οι ιδιωτικές έρευνες για UFO όχι μόνον δεν σταμάτησαν, αλλά αντίθετα ορισμένες εποχές αναζωπυρώθηκαν, όπως για παράδειγμα το 1978.

Μερικοί, όπως ο Βρετανός Τιμ Γουντ, που θεωρείται αυθεντία σε θέματα UFO, πιστεύουν ότι πιθανώς σήμερα βρισκόμαστε στην απαρχή μιας έντονης δραστηριότητας των UFO, που ίσως πείσει τις κυβερνήσεις να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το θέμα. Αυτό το στηρίζουν σε διάφορες αρκετά αξιόπιστες αναφορές για UFO κατά τα τελευταία χρόνια όπως:

*Το 1983, ο πιλότος και οι επιβάτες ενός αεροσκάφους της σοβιετικής αεροπορίας «Αεροφλότ» είδαν κοντά στο Μινσκ, ένα εκτυφλωτικό κίτρινο φως, από το οποίο ξεχυνόταν προς το έδαφος, μια λευκή ακτίνα.

*Τον Αύγουστο του 1985, ο έλληνας κυβερνήτης ενός Μπόινγκ 747, ανέφερε ότι κινδύνευσε να συγκρουστεί με ένα σκοτεινό αντικείμενο, σχήματος πυραύλου, πάνω από την Ιταλία. Την ίδια ώρα, κάτοικοι στην Ιταλία, είδαν ένα λαμπερό σφαιρικό αντικείμενο που εξέπεμπε πράσινες και πορτοκαλιές ακτίνες.

*Τον ίδιο μήνα στη Ζιμπάμπουε, άνθρωποι σε πέντε πόλεις παρατήρησαν ένα στρογγυλό πορτοκαλί αντικείμενο με φτερά. Καταδιωκτικά αεροσκάφη το εντόπισαν να αιωρείται πάνω από την πόλη Μπουλουάγιο, αλλά εξαφανίστηκε πριν το αναχαιτίσουν.

*Τον Φεβρουάριο του 1986, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους (τύπου VC-10) που μετέφερε τον διάδοχο του αγγλικού θρόνου Κάρολο στο Λονδίνο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είδε πάνω από τη θάλασσα της Ιρλανδίας, ένα «κατακόκκινο λαμπερό αντικείμενο». Τέσσερα ακόμη αεροσκάφη ανέφεραν ότι είδαν το ίδιο ιπτάμενο αντικείμενο.

*Τον Μάιο του 1986 στη Βραζιλία, ένας χείμαρρος πολύχρωμων αντικειμένων, στο σχήμα της μπάλας του πινγκ-πονγκ, εντοπίστηκαν να κινούνται με 840 μίλια την ώρα. Καταδιωκτικά αεροσκάφη τα κυνήγησαν, αλλά τα έχασαν όταν εξαντλήθηκαν τα καύσιμά τους.

*Τον Ιανουάριο του 1987, έχουμε την «προκλητική» παρακολούθηση ενός Μπόινγκ 747 των ιαπωνικών αερογραμμών από ένα λαμπερό ιπτάμενο αντικείμενο, σε σχήμα πούρου, πάνω από την Αλάσκα, και ενώ το αεροπλάνο έμπαινε στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Το «αντικείμενο» εμφανίστηκε ξαφνικά δίπλα στο αεροπλάνο και είχε περίπου το ίδιο μέγεθος με αυτό. Το «αντικείμενο» είχε κίτρινα, πράσινα και πορτοκαλί φώτα, ενώ όλα τα κανονικά αεροπλάνα φέρουν ένα τουλάχιστον κόκκινο φως. Οταν ο Ιάπωνας πιλότος προσπάθησε να το αποφύγει, το «αντικείμενο» ακολουθούσε την πορεία του, σε οποιαδήποτε μανούβρα έκανε. Συνέχισε ακόμη να παρακολουθεί το αεροπλάνο επί μία ώρα, οπότε αυτό εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Ο πύργος ελέγχου δήλωσε ότι κανένα αεροπλάνο δεν πετούσε κοντά στο ιαπωνικό εκείνη την ώρα, δύο όμως σταθμοί ραντάρ εντόπισαν το «αντικείμενο» στις οθόνες τους. Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τι ήταν αυτό το «αντικείμενο».

Ετσι, για μια ακόμη φορά χάθηκε η ευκαιρία να διαλευκανθεί το μυστήριο των UFO, που προβληματίζει την ανθρωπότητα για δεκαετίες.

(Πηγή: Εγκυκλ. ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, Εκδ.Ωρίων)