Το ημερολόγιο έγραφε 9 Ιανουαρίου του 1983. Από πλευράς ποδοσφαίρου ήταν μια συνηθισμένη Κυριακή με τα γήπεδα να… στενάζουν, ιδιαιτέρως από τους οπαδούς των «μεγάλων» ομάδων σε ένα πρωτάθλημα που φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός αλλά η κατάσταση στα μέσα του μαραθωνίου φαινόταν ακόμα ρευστή.

Εκείνη την αγωνιστική οι Ερυθρόλευκοι είχαν ταξιδέψει στη Λάρισα για να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που δεν τους είχε κερδίσει στο γήπεδό της ποτέ. Φαινομενικά ευκολότερο ήταν το πρόγραμμα των δύο άλλων ομάδων του πρώην ΠΟΚ, αφού η ΑΕΚ υποδεχόταν τον ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν τα αναμενόμενα για τους φιλάθλους των τριών συλλόγων: Ο Ολυμπιακός θα ηττηθεί για πρώτη φορά στον Κάμπο με 2-0, ενώ η ΑΕΚ θα χάσει στη Ν. Φιλαδέλφεια από τον υποδεέστερο αντίπαλό της με 3-2 και ο ΠΑΟ θα υποστεί απρόσμενη ήττα στην έδρα του από τους Κυανέρυθρους με 3-1.

Είναι λογικό κάποιος οπαδός να παίζει την ομάδα του να νικήσει στο ΠΡΟ-ΠΟ. Τώρα είχαμε χαμένους και τους τρεις παραδοσιακά μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα ούτε τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν αυτά που αναμένονταν και, σε ένα περίεργο παιχνίδι της τύχης, δεν βρέθηκε άσσος εκείνη την Κυριακή στο ΠΡΟ-ΠΟ, παρά μόνο οκτώ «Χ» και πέντε «διπλά». Ακόμη και οι πλέον ειδικοί περί το ποδόσφαιρο ξεγελάστηκαν και δεν υπήρξε κανείς που να προβλέψει τέτοιο απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων. Κανείς; Κι όμως μια ηλικιωμένη γυναίκα, παίζοντας στην τύχη ένα δελτίο που της είχε δώσει η οικογένειά της, έκανε 13 σωστές προβλέψεις χωρίς να έχει ιδέα από το σπορ! Αυτό φυσικά ήταν και το μοναδικό 13άρι του διαγωνισμού που απέφερε στην προαναφερθείσα κυρία το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την εποχή των 79.000.000 δρχ! Οι γκουρού, τα περίπλοκα συστήματα και τα στάνταρ πήγαν περίπατο. Ισως πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη που έχει συμβεί την εποχή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αξίζει να αναφερθεί πως το όνομα της γυναίκας αποκαλύφθηκε από τα ΜΜΕ, αφού αναφερόμαστε σε πιο… αγνές εποχές που οι τυχεροί των διαφόρων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ δεν κρύβονταν…

 

Αρης Νόμπελης