Μια κυρία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα ότι θα της φέρουν ένα δώρο σε μια ώρα περίπου. Πράγματι μετά από μια ώρα δέχεται στο σπίτι της ένα ωραίο περιποιημένο δώρο – πακέτο με ποτά κ.λπ. αλλά χωρίς κάρτα αποστολέα. Φαίνεται, ότι θα πρόκειται για κάποια έκπληξη… Επειδή όμως περιέχει αλκοολούχα ποτά, ο μεταφορέας ζητάει την ταυτότητα, για να βεβαιώσει ότι δεν τα παρέλαβε κάποιος ανήλικος.

Η κυρία πρόθυμη φέρνει την ταυτότητά της και θέλει να πληρώσει τα μικροέξοδα της αποστολής του δώρου. Αλλά ο μεταφορέας δηλώνει, ότι δεν του επιτρέπεται, να παίρνει μετρητά (για λόγους ασφαλείας) και παρακαλεί, να χρεώσει τα έξοδα σε κάποια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Η κυρία προθυμοποιείται να φέρει μια κάρτα της. Ο μεταφορέας χρεώνει στο φορητό μηχανηματάκι του για κάρτες το μικρό ποσό μαζί με το απαραίτητο PIN, ευχαριστεί και φεύγει.

Την επόμενη μέρα η κυρία διαπιστώνει με μεγάλη φρίκη, ότι έλειπαν αρκετές χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό της!…

Τι είχε συμβεί; Απλούστατα, όλη αυτή η ιστορία ήταν μια καλοστημένη έξυπνη απάτη! Ο “Μεταφορέας” ήταν ένας απατεώνας! Με αυτό το ειδικό μηχάνημα για κάρτες υπέκλεψε όλους τους χρήσιμους αριθμούς και κωδικούς. Και με το τέχνασμα αυτό και αφαίρεσε όσα ποσά επιθυμούσε από τον ξένο λογαριασμό!