Αν πάτε στην Πουέμπλα του Μεξικού αναζητήστε έναν τεράστιο λόφο με μια εκκλησία στην κορυφή. Αυτό που βλέπετε δεν είναι συνηθισμένος λόφος. Είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου!

Κανείς δεν ξέρει ποιος το κατασκεύασε πριν από 2.300 χρόνια ή αν ήξεραν ότι ο πηλός που χρησιμοποιήθηκε θα βοηθούσε τα φυτά να το κρύψουν από τη θέα. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί. Ο Κορτές το έχασε όταν εισέβαλε στην Τσολούλα το 1519 και οι ντόπιοι δεν το ανακάλυψαν μέχρι το 1910.

Σήμερα, εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο μνημείο που κατασκευάστηκε ποτέ και έχει παρόμοια δομή με την Πυραμίδα του Ηλιου. Εχει μήκος περίπου 9 ολυμπιακές πισίνες και ύψος 1,3 πισίνες και έχει σχεδόν διπλάσιο όγκο από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, και μια βάση που είναι 4 φορές μεγαλύτερη.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει πάνω από 400 ταφές ανθρώπων μέσα και γύρω από την πυραμίδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν ένας σημαντικός τόπος λατρείας. Όμως, οι ειδικοί λένε ότι εγκαταλείφθηκε κάποτε τον 7ο ή 8ο αιώνα. Σήμερα, αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες με εξασκημένο μάτι.

Πηγή: https://www.businessinsider.com/great-pyramid-of-cholula-worlds-largest-pyramid-2016-9