Η απίστευτη πλην πραγματική ιστορία του μαέστρου Γ. Π*

Ο γνωστός μαέστρος, μουσικοσυνθέτης και πολυβραβευμένος διευθυντής χορωδίας Γ.Π. δεν είναι θρησκόληπτος ούτε αγράμματος αλλά, αντιθέτως, ένας πολύ μορφωμένος και ορθολογιστής καλλιτέχνης. Επομένως η ιστορία του, που παραπέμπει σε… θαύμα, μόνο να αγνοηθεί δεν μπορεί.

Πηγαίνοντας μαζί με άλλους να μετακινήσει ένα αυτοκίνητο που του έκλεινε την είσοδο σηκώνοντάς το έπαθε μια πολύ σοβαρή ζημιά στο χέρι του: Διαγνώστηκε με οξεία τενοντίτιδα και όλοι οι κορυφαίοι ορθοπεδικοί που επισκέφθηκε τον συμβούλευσαν ανεξαιρέτως να μπει άμεσα σε νοσοκομείο για να πραγματοποιήσει μια ιδιαιτέρως λεπτή χειρουργική επέμβαση με πιθανότητες επιτυχίας 50%. Αν όλη αυτή η διαδικασία δεν γινόταν σε λίγα 24ωρα υπήρχε εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος να κοπεί ο τένοντάς του και να παραλύσει εντελώς το χέρι του-κάτι τρομερό για τον καθένα μας αλλά μια τραγωδία για έναν μαέστρο!

Την παραμονή του χειρουργείου ο κ.Π. , ξαπλωμένος στο κρεβάτι του είχε βυθιστεί στην απόγνωση. Και αν η εγχείριση δεν πετύχαινε; Πλησίασε το κομοδίνο και, σε μια κίνηση απελπισίας, πήρε ένα μπουκαλάκι με λάδι από την Τήνο και άλειψε το χέρι του στο επίμαχο σημείο της ζημιάς, λέγοντας από μέσα του μια προσευχή, και έπεσε να κοιμηθεί για να ξυπνήσει νωρίς για την προγραμματισμένη επέμβαση.

Το άλλο πρωί επιχείρησε να σηκωθεί από το κρεβάτι στηριζόμενος στο υγιές του χέρι όπως άλλωστε είχε συνηθίσει ώσπου ξαφνικά ανακάλυψε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο. Στην αρχή πίστεψε πως το βαριά τραυματισμένο χέρι του έκανε απλώς μόνο του μια νευρική κίνηση, όμως στη συνέχεια αντιλήφθηκε πως κάθε πόνος είχε εξαφανιστεί και το χέρι του λειτουργούσε κανονικά!!!

Χωρίς να χάσει λεπτό έτρεξε να συναντήσει τον χειρουργό που είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης με τις μοιρασμένες πιθανότητες επιτυχίας. Ακούγοντας την απίθανη ιστορία ο άθεος κορυφαίος ορθοπεδικός έσκασε στα γέλια, μέχρι που διαπίστωσε ότι ο μαέστρος δεν του έκανε πλάκα και απεφάνθη: «Είναι δυνατό 50 ανθρώπους να έβαλες να σου τραβήξουν το χέρι και να επανήλθε στη θέση του αλλά αποκλείεται δίχως χειρουργείο να υποχώρησε η οξεία τενοντίτιδα. Δεν πιστεύω στον Θεό και στα θαύματα αλλά η επιστήμη στην περίπτωσή σου σηκώνει τα χέρια ψηλά…».

Ο μαέστρος ακόμη δεν μπορεί να διανοηθεί αυτό που του συνέβη. Οταν το σκέφτεται νομίζει πως ονειρεύεται. Χάρη σε κάποια παρέμβαση που, όπως λέει, δεν ήταν του κόσμου τούτου, μπορεί να συνεχίσει να εξασκεί το επάγγελμά του απερίσπαστος. Αναλόγως σε ποιον διηγείται την απίστευτη περιπέτειά του παίρνει και διαφορετική απάντηση. Μερικοί αρνούνται να το πιστέψουν αν και τον θεωρούν σοβαρό άνθρωπο. Κι εμείς που τυχαίνει να τον γνωρίζουμε καλά είμαστε βέβαιοι πως δεν έχει λόγο να ψεύδεται: Θαύμα, ακλόνητη πίστη, αυτοθεραπεία, απόκοσμη ανώτερη δύναμη, ό,τι και να τον βοήθησε, οδηγεί μονάχα στην ελπίδα πως το Καλό υπάρχει. Και ο καλοσυνάτος μουσικός Γ.Π. μπορεί να σας το επιβεβαιώσει.