Καραβίδες με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

# 12 μέτριες καραβίδες
# 16 σπαράγγια
# 2 σφιχτά αβγά
# 1 κονσέρβα μανιτάρια (400 γρ.)
# 1 κονσέρβα ψιλός αρακάς (400 γρ)
# 1 μέτριο κρεμμύδι, μαϊντανός, φύλλο δάφνης
# Λίγο βούτυρο
# Αλάτι, χυμός λεμονιού

Βάζετε σε κατσαρόλα 700 περίπου γραμ. νερό, το κρεμμύδι καθαρισμένο, κομμένο στα τέσσερα, το φύλλο δάφνης, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. Τα βράζετε για 15 λεπτά, προσθέτετε τις καραβίδες και βράζετε για 8-10 λεπτά. Καθαρίζετε τις καραβίδες, κρατώντας το κέλυφος της ουράς, και τις φυλάτε ζεστές. Σουρώνετε και ξεπλένετε τον αρακά. Σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο, προσθέτετε 200 γραμ. από το νερό που έβρασαν οι καραβίδες, το χυμό λεμονιού και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τα βράζετε για να δέσει λίγο η σάλτσα και τη φυλάτε ζεστή. Στον υπόλοιπο ζωμό, βράζετε για 10 λεπτά τα σπαράγγια, αφού αφαιρέσετε τις σκληρές ίνες από τα κοτσάνια τους.

Σερβίρετε τις καραβίδες γαρνίροντας με τον αρακά και τα σπαράγγια. Στολίζετε με κομμένα αβγά. Ραντίζετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Ρυζόγαλο φούρνου

ΥΛΙΚΑ

# 6 κουτ. σούπας (γεμάτες) ρύζι
# 1 ½ φλυτζ. τσαγιού νερό
# 6 φλυτζ. τσαγιού γάλα
# 6 κουτ. σούπας (γεμάτες) κορν-φλάουρ
# ¾ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
# Βανίλια, κανέλα

Πλένετε καλά το ρύζι. Το βράζετε με το νερό για 15 λεπτά. Ρίχνετε το γάλα και αφήνετε να σιγοβράσει 15 λεπτά ακόμα, ενώ το ανακατεύετε συχνά. Αναμιγνύετε το κορν-φλάουρ με έξι κουτ. σούπας νερό και το ρίχνετε στο γάλα, μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη. Βράζετε το ρυζόγαλο για 15 ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει.

Το βγάζετε από τη φωτιά, το μοιράζετε σε έξι μπολ πυρέξ και τα τοποθετείτε σε ταψάκι, όπου έχετε βάλει δύο δάχτυλα νερό (μπαιν- μαρί). Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο (στο γκριλ), μέχρι να ροδίσουν τα ρυζόγαλα (περίπου 10 λεπτά). Τα βγάζετε από το φούρνο, και όταν κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.

Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με κανέλα.