1 κιλό κολιοί

¼ κιλού μικρά κρεμμυδάκια

3 σκελίδες σκόρδο

3 κόκκινες ντομάτες

½ ποτηράκι λευκό κρασί

½ ποτηράκι ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

Λίγα φύλλα λουΐζας και δυόσμου

Αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τα ψάρια και τα πλένετε. Τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, μια σκελίδα σκόρδο τη λουΐζα και το δυόσμο. Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο, τα στρώνετε σε ταψάκι πυρίμαχο και τοποθετείτε επάνω τα ψάρια. Τα ψήνετε για 20 ως 25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο Κ. Λιώνετε σε μίξερ 2 σκελίδες σκόρδο, με το κρασί και λίγο αλάτι. Περιχύνετε τα ψάρια μόλις βγουν από το φούρνο και σερβίρετε.

 

ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

1 κουτί γάλα γλυκό

1 ½ φλυτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα

Ελάχιστο αλάτι

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

3 φλυτζ. τσαγιού πολτοποιημένα ροδάκινα

Λίγες σταγόνες εσάνς αμυγδάλου

400 γραμμ. έτοιμη σαντιγί

Ροδάκινα κομπόστα, λικέρ κουαντρό

Αναμιγνύετε το γλυκό με το φρέσκο γάλα. Προσθέτετε το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα πολτοποιημένα (στο μπλέντερ) ροδάκινα και το εσάνς αμυγδάλου. Τα ανακατώνετε καλά, προσθέτετε τη σαντιγί, ανακατώνετε και πάλι όλα τα υλικά και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για να παγώσει. Οταν το σερβίρετε, το γαρνίρετε αν θέλετε, με ροδάκινα κομπόστα και λικέρ κουαντρό.