ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ Πιεμοντέζ

ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό μέτρια κολοκυθάκια
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1 φλυτζ. τσαγιού ρύζι
Αλάτι και πιπέρι
3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γραμμ. γραβιέρα
1/2 φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Πλένετε τα κολοκυθάκια και κόβετε μια λεπτή φέτα κατά μήκος. Τα ρίχνετε σε νερό που βράζει με αλάτι, και τα αφήνετε 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα σκάβετε με κουταλάκι, από την κομμένη επιφάνεια, να γίνουν σαν βαρκούλες.
Σοτάρετε με το μισό λάδι τα κρεμμύδια και το εσωτερικό των κολοκυθιών, προσθέτετε το ρύζι, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρετε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τη γραβιέρα, κομμένη σε κομματάκια.
Βάζετε τα κολοκυθάκια σε πυρέξ και τα γεμίζετε με το μίγμα. Τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στους 175ο Κελσίου, για 35 ως 40 λεπτά.
Τα σερβίρετε ζεστά.

ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί γάλα γλυκό
1 ½ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
Ελάχιστο αλάτι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
3 φλυτζ, τσαγιού πολτοποιημένα ροδάκινα (σε μπλέντερ)
Ροδάκινα κομπόστα (προαιρετικά)
Μερικές σταγόνες άρωμα αμυγδάλου
400 γραμμ. έτοιμη κρέμα σαντιγί
Λικέρ κιρς ή κουαντρό

Αναμειγνύετε το γλυκό γάλα με το φρέσκο, το αλάτι, τον χυμό λεμονιού, τα πολτοποιημένα ροδάκινα και το άρωμα αμυγδάλου.
Προσθέτετε τη σαντιγί, ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα του παγωτού στην κατάψυξη.
Οταν παγώσει, το σερβίρετε σε ποτήρια παγωτού, πάνω σε ροδάκινα κομπόστα, ραντισμένο με λίγες σταγόνες λικέρ.