Μόλις δώδεκα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο διακινούν το 65% των fake news κατά των εμβολίων, που φθάνουν και στη χώρα μας μέσω των social media!

Είναι προφανές, πως η συνωμοσιολογία γνωρίζει πιένες. Εδώ και 18 μήνες που η πανδημία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, οι ψευδείς ειδήσεις (αγγλιστί fake news) έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα καθώς σε αυτό βοηθάει πολύ το Διαδίκτυο και κυρίως τα social media. Μια αβάσιμη κουταμάρα, που μπορεί να σκεφτεί και να γράψει στο Twitter κάποιος π.χ. στην Ιταλία, μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχει φτάσει μεταφρασμένη στην γειτονική Ελλάδα ή στον μακρινό Καναδά, προκαλώντας ανησυχία με αποτέλεσμα να ενισχύεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Με μια απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο μπορεί να διαβάσει ο καθένας ό,τι μπορεί να φανταστεί για τους λόγους που εμφανίστηκε ο κορονοϊός, για τον «εσκεμμένο» τρόπο με τον οποίο εξαπλώθηκε και κυρίως για τις αρνητικές συνέπειες, που μπορεί να έχουν όσοι εμβολιάζονται. Ποιοι είναι όμως αυτοί, που διαδίδουν σωρηδόν όλες αυτές τις ψευδείς ειδήσεις ; Από που ξεκινά η διασπορά των ψευδο-νέων στο Internet ;

Μια ντουζίνα ανθρώπων διασπείρει τα “fake news”!

Εάν πιστεύετε, ότι πηγάζει από κάτι γραφικούς τύπους, που έχουν μανία καταδίωξης, κάνετε λάθος. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο NPR των Ηνωμένων Πολιτειών, οι περισσότερες ψευδείς ειδήσεις που διαδίδουν οι αντιεμβολιαστές προέρχονται από μόλις… 12 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ναι, μόνο τόσους!….
Αυτή η δωδεκάδα παράγει το 65% της προπαγάνδας κατά των εμβολίων για την Covid-19, που διακινείται σε Facebook, Instagram και Twitter.

Μάλιστα το Facebook φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες, να κλείσει τους περισσότερους από τους λογαριασμούς που διαχειρίζονται αυτά τα δώδεκα άτομα και να κατεβάσει πάνω από 16.000.000 αναρτήσεις, προκειμένου να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Γιατί άλλο πράγμα είναι να γράφεις, πως ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στο φεγγάρι ή ότι η Γη είναι επίπεδη (κι όμως υπάρχει και σχετική σελίδα στο Facebook με χιλιάδες υποστηρικτές, που το πιστεύουν!), που στο κάτω – κάτω αυτό δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και άλλο να αναφέρεις, ότι τα εμβόλια προκαλούν στείρωσηκαρκινογένεση ή μυριάδες άλλες παθήσεις.

Θανατηφόρες συνέπειες

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα για παράδειγμα κατηγορούνται ευθέως για το γεγονός, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν, να μην πετύχουν τη δημιουργία τείχους ανοσίας με αποτέλεσμα, να θρηνήσουμε χιλιάδες επιπλέον θύματα από τη νόσο.

«Ο εμβολιασμός των Αμερικανών είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή αυτής της πανδημίας. Η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια, που διαδίδεται μέσω του Διαδικτύου έχει θανατηφόρες συνέπειες. Γι’ αυτό ζήτησα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αναλάβουν δράση κλείνοντας αυτούς τους λογαριασμούς που μεταδίδουν ψέματα» τονίζει η γερουσιαστής της Μινεσότα και γερουσιαστής Amy Klobuchar.

Αναφερόμαστε σε αναρτήσεις που παραβιάζουν την πολιτική ορθότητας και έρχονται σε αντίθεση με τα πορίσματα του συνόλου της ιατρικής κοινότητας και όχι για κείμενα που αφορούν απλώς μια διάθεση αρνητικού έναντι των εμβολίων που άλλωστε αυτό είναι θέμα γνώμης και είναι θεμιτό, όπως απόλυτα φυσιολογική είναι και η καχυποψία αρκετού κόσμου έναντι ενός νέου εμβολίου. Οι υποστηρικτές κατά των εμβολίων πάντως κάνουν λόγο για εξόφθαλμη λογοκρισία….

Τι κερδίζουν τελικά οι συνωμοσιολόγοι

Τι έχουν να κερδίσουν εν τέλει όλοι αυτοί οι super spreaders (υπερμεταδότες) συνωμοσιολόγοι διασπείροντας τέτοιες ειδήσεις που επιχειρούν να καταρρίψουν με ψεύδη τα επιστημονικά δεδομένα και οι θέσεις τους φθάνουν εν ριπή οφθαλμού και στην Ελλάδα, συνήθως κακά μεταφρασμένες; Χρήματα, και μάλιστα πολλά! Πρόκειται για ακτιβιστές, εναλλακτικούς επιχειρηματίες υγείας και γιατρούς που συνήθως προωθούν τη «φυσική υγεία» και κερδίζουν είτε πουλώντας συμπληρώματα διατροφής και βιβλία ευεξίας, είτε μέσω διαφημίσεων στις ιστοσελίδες τους που τους αποφέρουν χιλιάδες ευρώ είτε χρηματικές χορηγίες από θαυμαστές τους ή όλα αυτά μαζί.

Ούτε παρανοϊκοί είναι, ούτε παραπλανημένοι ιδεολόγοι. Το κέρδος επιζητούν και για το λόγο αυτό παίρνουν ένα πραγματικό δεδομένο και το διαστρεβλώνουν εσκεμμένα, όπως π.χ. την είδηση για το θάνατο ενός προσώπου (αν είναι και διάσημο ακόμα καλύτερα) που το συνδέουν με το γεγονός ότι λίγες ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα, είχε κάνει το εμβόλιο.

Πού αποσκοπούσε ο πατέρας του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Πατέρας του σύγχρονου αντιεμβολιαστικού κινήματος είναι ο 64χρονος σήμερα Andrew Wakefield. Βρετανός πρώην παθολόγος και ακαδημαϊκός που διαγράφηκε από τα ιατρικά μητρώα, όταν παραποίησε τα επιστημονικά δεδομένα, για να ισχυριστεί ότι ο εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει αυτισμό. Κατηγορήθηκε πως είχε στήσει μια απάτη, που εάν πήγαινε καλά, θα του απέφερε έως και 43 εκατομμύρια δολάρια!

Όπως αποκάλυψε η επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal το 2011 ο πάλαι ποτέ χειρουργός είχε ιδρύσει δύο εταιρείες στο όνομα της συζύγου του (τις Immunospecifics Biotechnologies Ltd και Carmel Healthcare Ltd), οι οποίες θα εκμεταλλεύονταν τον πανικό που ο ίδιος είχε προκαλέσει, πουλώντας τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων αυτισμού. Η επιχείρησή του αποτέλεσε την αιτία, για να επανεμφανιστούν στη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες περιοχές του κόσμου ασθένειες, που είχαν εξαφανιστεί, καθώς κάποιοι τον πίστεψαν και δεν έκαναν στα παιδιά τους ή στους εαυτούς τους τα απαιτούμενα εμβόλια.

Σημείωση:
Πολλές από τις πληροφορίες αυτές μπορείτε να τις διασταυρώστε / επιβεβαιώσετε και από το Ιντερνετ / Wikipedia.

Πούλαγε… οδοντόκρεμες κατά του κορονοϊού

Από την πλευρά του ο Αμερικανός ακροδεξιός ραδιοφωνικός παραγωγός Alex Jones είχε φθάσει στο σημείο, να συγκεντρώνει δύο εκατομμύρια ακροατές ανά εκπομπή και να έχει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα του, πείθοντας τους συμπατριώτες του, ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μια απάτη των φιλελεύθερων ελίτ. Ακολούθως άρχισε να πουλά μια οδοντόκρεμα (!), την Super Silver, που όχι μόνο λευκαίνει τα δόντια, αλλά… ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, όπως υποστήριζε. Μάλιστα όπως ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κατόπιν έρευνας που έκανε, το 80% των κερδών της εταιρείας του Jones προέρχονταν από πωλήσεις προϊόντων, που υπόσχονταν λύσεις σε φοβίες, που ο ίδιος προωθούσε στους πολίτες. Μάλιστα τα κέρδη του φέρεται να έφθαναν έως και τα 10.000.000 δολάρια ετησίως!

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Alex Jones

Και ο ανιψιός του Τζον Κένεντι στους υπερμεταδότες (super spreaders) των “fake news”!

Ανάμεσα στους δώδεκα νυν «super spreaders» συνωμοσιολόγους του κορονοϊού, συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων και ο Αμερικανός δικηγόρος περιβαλλοντικών υποθέσεων και δικηγόρος Robert F. Kennedy Jr. (ανιψιός του δολοφονημένου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι). Αρχικά διέδιδε και αυτός, ότι τα εμβόλια συνδέονται με τον αυτισμό. Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχε μοιραστεί αβάσιμες θεωρίες, που συνέδεαν τον κορονοϊό με τα κυψελοειδή δίκτυα 5G με τον κορονοϊό και δήλωνε, χωρίς αποδείξεις, ότι ο θάνατος του θρύλου του μπέιζμπολ Hank Aaron στις 22 Ιανουαρίου φέτος, αποτελούσε «μέρος ενός κύματος ύποπτων θανάτων», που συνδέεται με τα εμβόλια. Αποτέλεσμα ήταν πολλοί, να τον πιστεύουν και να μην προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Νωρίτερα, οι ακόλουθοί του στον λογαριασμό που διατηρούσε στο Instagram είχαν αυξηθεί από 121.000 σε 454.000 μέχρι που τον έκλεισε το ίδιο το μέσο, επειδή προωθούσε επανειλημμένα αντιεπιστημονικές θέσεις κατά των εμβολίων.

Ο Αμερικανός δικηγόρος Robert F. Kennedy Jr.

Τελικά εξηγείται, ότι υπάρχει τεράστιο κέρδος πίσω από τους ηγέτες της άρνησης εμβολιασμού!..

Πέρα από όσα συνταρακτικά και συγκλονιστικά αναφέρονται στο δημοσίευμα αυτό (τα οποία κάνουν τον γύρο του πλανήτη και διαδίδονται σαν πυρκαγιά παντού και προφανώς και στη χώρα μας) υπάρχουν επίσης και εγχώριοι αρνητές των εμβολίων!

Θα αναφέρω συνοπτικά μόνο τρεις κατηγορίες:

1) Οι πτωχοί στο πνεύμα (κουτοπόνηροι) που με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να κάνουν τους “πληροφορημένους” και τους “έξυπνους”, ώστε έτσι να εντυπωσιάσουν όλους τους άλλους και να καλύψουν έτσι το μεγάλο “κόμπλεξ κατωτερότητας”, που τους χαρακτηρίζει!

2)  Οι φανατικοί θρησκόληπτοι, οι οποίοι δεν θέλουν, να παραδεχθούν την επιστημονική αλήθεια και παραμένουν προσκολλημένοι στα “πιστεύω” τους. Ίσως όμως η ασθένεια τόσων ανώτατων κληρικών, να τους έπεισε πλέον….

3)  Πολλοί είναι εκείνοι, που αρνούνται το εμβόλιο για πολιτικούς λόγους! Αδιαφορούν δηλαδή, αν τόσοι συνάνθρωποί τους θα πεθάνουν, προκειμένου η πολιτική παράταξή τους να κερδίσει ψήφους, από την δυσφήμιση της Κυβέρνησης ως αποτυχημένης….

Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες αλλά δεν συνεχίζω, για να μην σας κουράσω.

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/7567674/koronoios-me-poion-tropo-ploutizoun-oi-synomosiologoi