4 κομμάτια κοτολέτες από μεγάλο αρνί
Αλάτι, πιπέρι
Ντοματούλες για γαρνίρισμα
Για τις πατάτες ντυσές:
2 φλιτζάνια τσαγιού έτοιμο πουρέ
1 αβγό
1 κουτ. σούπας βούτυρο

Πλένετε καλά και στεγνώνετε τις κοτολέτες. Τις αλατοπιπερώνετε. Γυμνώνετε τα κόκκαλα της άκρης από τις κοτολέτες και τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι και τις ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για δύο ώρες περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και γαρνίρετε τα γυμνά κόκκαλα με τις ντοματούλες.

Προσθέτετε στον πουρέ ένα αβγό, ελαφρά χτυπημένο και τον βάζετε σε κορνέ, με το οποίο κάνετε λοφάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αν δεν έχετε κορνέ, βάζετε κουταλιές από τον πουρέ στο ταψάκι. Βάζετε το ταψάκι σε ζεστό (στους 200 βαθμούς) φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες ντυσές. Βάζετε τις πατάτες ντυσές γύρω από τις ψημένες κοτολέτες. Σερβίρονται ζεστά.

Αμυγδαλωτά

½ κιλό αμυγδαλόψυχα
1 ½ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
5 κουτ. σούπας κοφτές φρυγανιά τριμμένη
3 ασπράδια αβγών χτυπημένα μαρέγκα
Ανθόνερο, ζάχαρη άχνη

Βράζετε τα αμύγδαλα και αφαιρείτε τα φλούδια. Τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί, ώσπου να στεγνώσουν. Τα χτυπάτε πολύ καλά στο μπλέντερ, με τη ζάχαρη. Σε λεκανίτσα βάζετε τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και τα αβγά μαρέγκα και ανακατώνετε ελαφρά. Πλάθετε με τη ζύμη τα αμυγδαλωτά σαν αχλαδάκια και τα βάζετε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε φούρνο, προθερμασμένο στους 160 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου. Πριν κρυώσουν, τα ραντίζετε με ανθόνερο. Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε μικρό σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε.