• ½ βραστό κοτόπουλο
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 150 γραμ. γραβιέρα
  • 1/2 αγγουράκι
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 μικρές, σφιχτές ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο ρύζι
  • 5-6 μαύρες ελιές
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Αφαιρείτε τις πέτσες και τα κόκκαλα από το κοτόπουλο. Κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομματάκια. Κόβετε το ζαμπόν σε μακρόστενα κομματάκια, τη γραβιέρα και το αγγουράκι σε κύβους. Αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις κόβετε σε κομματάκια. Κόβετε την πιπεριά σε κρίκους. Βάζετε σε σαλατιέρα το ρύζι και όλα τα άλλα υλικά και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε το λαδόξιδο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τη σαλάτα. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό και την πιπεριά. Η σαλάτα μπορεί να γίνει και με υπόλοιπα από κοτόπουλο και πιλάφι.