Κοτόπουλο «Κρεόλ»

ΥΛΙΚΑ
5 μπούτια από κοτόπουλο ολόκληρα
4 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
½ φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλυτζ, τσαγιού χυμό ντομάτας
1 μεγάλη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
12-15 ελιές μαύρες
Λίγη ρίγανη
1 ½ φλυτζ. τσαγιού νερό ζεστό
Αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε και πλένετε τα μπούτια. Τα αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε το αλεύρι με τις 2 κουταλιές παρμεζάνα και τα αλευρώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και τα σοτέρετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε τη ντομάτα, την πιπεριά σε κομματάκια, το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε κρίκους, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι, τη ρίγανη και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Προσθέτετε το ζεστό νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά, ώσπου να μαλακώσει. Το σερβίρετε ζεστό, γαρνιρισμένο με ρύζι πιλάφι.

Αμυγδαλωτά Δανέζικα

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
½ κιλό ζάχαρη άχνη
3-4 ασπράδια αβγών

Ψιλοκόβετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Προσθέτετε την άχνη και αρκετό ασπράδι αβγού, ώστε να γίνει μια ζύμη σφιχτή που να πλάθεται.
Πλάθετε τα αμυγδαλωτά μακρόστενα. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Βάζετε στο ταψάκι τα αμυγδαλωτά και τα ψήνετε σε σιγανό φούρνο (100ο Κελσίου) για 8 – 10 λεπτά.
Οταν κρυώσουν τα γαρνίρετε, αν θέλετε, με άσπρο γκλάσο από λεπτό κορνέ.
Για το γκλάσο, προσθέτετε σε ζάχαρη άχνη λίγο ασπράδι αβγού και σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, για να ενωθούν τα υλικά.