ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ
-1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου
-1 κρεμμύδι μέτριο, 1 φύλλο δάφνης
-4 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
-4 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
-½ φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
-1 κουτ. τσαγιού κοφτό, κάρυ
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-Αλάτι, πιπέρι σε κόκκους, πάπρικα
-Μαϊντανό και κόκκινη πιπεριά για γαρνίρισμα

Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βράζετε με το αλάτι, πιπέρι σε κόκκους, το κρεμμύδι και τη δάφνη, μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκκαλα και το χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια.
Λιώνετε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Το ανακατώνετε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο και βράζετε τη σάλτσα για λίγα λεπτά.
Προσθέτετε λίγο αλάτι, ½ κουτ. τσαγιού πάπρικα, το κάρυ, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού. Ανακατώνετε να ζεσταθούν και να ενωθούν τα υλικά, χωρίς να βράσουν.
Βάζετε σε ζεστή πιατέλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σκεπάζετε με τη σάλτσα κάρυ. Γαρνίρετε με μαϊντανό και κόκκινη πιπεριά και σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό γάλα
-1 φλυτζ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
-1/4 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
-4 αβγά
-1 κουτί 800 γρ. ροδάκινα κομπόστα
-Βανίλια
-200 γρ. σαντιγί έτοιμη
-Αμύγδαλα φιλέ, καβουρντισμένα

Βράζετε το γάλα και ρίχνετε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν η κρέμα αρχίσει να βράζει και πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε τα κροκάδια των αβγών και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα πηχτή και τα προσθέτετε στην κρέμα, ανακατεύοντας ελαφρά.
Βάζετε την κρέμα σε φόρμα με σούστα και την τοποθετείτε στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη).
Μόλις κρυώσει, τη γαρνίρετε με τη σαντιγί και τα ροδάκινα. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε.