• 1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, φύλλο δάφνης, πιπέρι σε κόκκους
  • 4 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 1 κουτ. τσαγιού κοφτό κάρυ
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  •  ½ φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Μαϊντανό και κόκκινη πιπεριά για γαρνίρισμα

Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βράζετε με νερό που να το σκεπάζει, με το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τη δάφνη, μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκκαλα και το χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια. Λιώνετε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Το ανακατώνετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό του κοτόπουλου και βράζετε τη σάλτσα για λίγα λεπτά. Προσθέτετε λίγο αλάτι , ½ κουτ. τσαγιού πάπρικα, το κάρυ, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού. Ανακατώνετε για να ενωθούν τα υλικά, χωρίς να βράσουν. Βάζετε σε ζεστή πιατέλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σκεπάζετε με τη σάλτσα κάρυ. Γαρνίρετε με μαϊντανό και κόκκινη πιπεριά και σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.