ΥΛΙΚΑ

Ενα κοτόπουλο ενάμισι περίπου κιλό

Λίγα κλωνάρια σέλινο

2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

2 κουτ. σούπας αλεύρι

2 φλυτζ. τσαγιού ζωμό κότας

3 κρόκους αβγών

Χυμό 2 λεμονιών

Αλάτι, λευκό πιπέρι, μαϊντανό

Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βράζετε με το σέλινο, σε νερό που σχεδόν να το σκεπάζει, ώσπου να μαλακώσει. Αφαιρείτε τα κόκκαλα και την πέτσα. Το κόβετε σε μικρές μερίδες και το βάζετε σε πιατέλα.

Για τη σάλτσα «μιλανέζα»: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και σιγά-σιγά δύο φλιτζάνια τσαγιού από το ζουμί του κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα. Αφήνετε να βράσει. Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε λίγη-λίγη την κρέμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Περιχύνετε το κοτόπουλο με την κρέμα. Συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

(Η συνταγή μπορεί να γίνει κάλλιστα με κοτόπουλο που σας περίσσεψε, κομμένο σε κομματάκια. Για το ζουμί χρησιμοποιείτε κύβους κοτόπουλου).