ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

# 1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου
# 2 μαρούλια τρυφερά ή 3 σαλάτες
# 3 αβγά βρασμένα σφιχτά
# 100 γραμμ. γραβιέρα
# 2 φλυτζ. τσαγιού μαγιονέζα
# 1 κρεμμύδι, 1 καρότο,
1 κλωνάρι σέλινο, λίγες ντοματούλες
# Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

Βράζετε το κοτόπουλο με αλάτι, άτριφτο πιπέρι, ένα κρεμμύδι, ένα καρότο και ένα κλωνάρι σέλινο, μέχρι να μαλακώσει.
Οταν κρυώσει, το ξεκοκκαλίζετε, αφαιρείτε την πέτσα και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτετε τα αβγά ψιλοκομμένα και τη γραβιέρα τριμμένη. Τα ανακατώνετε όλα μαζί με τη μισή μαγιονέζα και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο.
Πλένετε τα μαρούλια ή τις σαλάτες, τα ψιλοκόβετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
Μία ή δύο ώρες πριν σερβίρετε, προσθέτετε στις σαλάτες αλάτι, λεμόνι και την υπόλοιπη μαγιονέζα και τα ενώνετε με το κοτόπουλο.
Γαρνίρετε με καρδιές από το μαρούλι και τις ντοματούλες.
Φυλάτε την κοτοσαλάτα στο ψυγείο, ώσπου να την σερβίρετε.

ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ

# ½ φλυτζ. τσαγιού γάλα
# 3 κροκάδια αβγών
# ½ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
# 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
# Ελάχιστο αλάτι, βανίλια
# 250 γρ. έτοιμη κρέμα σαντιγί
# ½ κιλό φράουλες

Βράζετε το γάλα.
Χτυπάτε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι.
Προσθέτετε στο γάλα τη ζελατίνη και το ρίχνετε σιγά-σιγά στα αβγά.
Ανακατεύετε την κρέμα σε μπαιν-μαρί, μέχρις ότου πήξει ελαφρά.
Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια. Την αφήνετε στο ψυγείο, να κρυώσει.
Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατώνετε ελαφρά.
Τη ρίχνετε σε υγρή φόρμα και τη βάζετε στο ψυγείο.
Οταν κρυώσει και πήξει, την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, τη γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.