½ κιλό κιμά χοντροκομμένο (μοσχάρι και χοιρινό)

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο λάδι

250 γραμμ. μανιτάρια φετάκια

2 αβγά βραστά

2 αβγά ωμά

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

400 γραμμ. φύλλο σφολιάτας

Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά με το λάδι. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι. Αφήνετε να βράσουν (να μην παραβράσουν) και προσθέτετε τον μαϊντανό. Οταν κρυώσουν, ρίχνετε τα βρασμένα αβγά, ψιλοκομμένα και ανακατώνετε καλά. Χτυπάτε τα ωμά αβγά, κρατάτε το ένα τέταρτο για να αλείψετε την πίτα, και ρίχνετε το υπόλοιπο στο μίγμα του κιμά. Σε μικρό ορθογώνιο ταψάκι βάζετε το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνετε το μίγμα του κιμά, προσέχοντας να μην πάει ως την άκρη. Βρέχετε με λίγο νερό τις άκρες του φύλλου, σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και πιέζετε τις άκρες για να κολλήσουν. Αλείφετε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα χτυπημένα αβγά, τρυπάτε το επάνω μέρος της πίτας με πιρούνι και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 175ο Κελσίου, ώσπου να ροδίσει (25-30 λεπτά). Σερβίρετε την πίτα ζεστή , συνοδεύοντάς την με σαλάτα ωμή ή βρασμένη.

Παντεσπάνι σπιτικό

1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αβγά

1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη

Ξύσμα λεμονιού

2 κουτ. τσαγιού χυμό λεμονιού

4 κουτ. σούπας γάλα ζεστό

1 φλυτζ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά (κρόκο και ασπράδι μαζί) μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Προσθέτετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, ενώ εξακολουθείτε το χτύπημα. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Σε ταψάκι διαμέτρου 30 εκατ. στρώνετε στον πάτο λαδόχαρτο χωρίς να το βουτυρώσετε (γιατί δεν θα φουσκώσει το παντεσπάνι). Βάζετε αμέσως το ταψάκι σε φούρνο, προθερμασμένο στους 175ο Κελσίου, για 25 περίπου λεπτά. Οταν το παντεσπάνι στραγγίσει (το δοκιμάζετε τρυπώντας με μαχαίρι, που πρέπει να βγαίνει στεγνό), το βγάζετε από το φούρνο. Οταν κρυώσει, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, αφαιρείτε προσεκτικά το λαδόχαρτο και το κόβετε οριζοντίως στη μέση με κοφτερό μαχαίρι. Ραντίζετε τα δυο κομμάτια με λικέρ. Προσθέτετε κομματάκια κομπόστας φρούτων στο κάτω κομμάτι. Το σκεπάζετε με το πάνω κομμάτι, το γαρνίρετε με σαντιγί και με φρούτα της αρεσκείας σας.