1. Διδάξετε αγγλικά ή κάποια άλλη ξένη γλώσσα που γνωρίζετε καλά.

Μία ξένη γλώσσα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για κάποιον στις μέρες μας. Τα προσόντα που χρειάζονται για μια δουλειά πολλές φορές απαιτούνε τη γνώση έστω μιας ξένης γλώσσας. Πόσο μάλλον αν έχετε σκοπό να εργαστείτε στο εξωτερικό. Στην Ασία για παράδειγμα η ζήτηση για μάθηση αγγλικών είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα πολλοί να στρέφονται σε καθηγητές αγγλικών στο διαδίκτυο που χρησιμοποιούν ιστοσελίδες για να διδάξουν όπως www.Italki.com. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα για παράδειγμα, είναι ουσιαστικά ένας χώρος, όπου μπορεί να εγγραφεί κάποιος και ως ελεύθερος εκπαιδευτής αλλά και ως μαθητής, και να λειτουργεί πλέον ως μια διαδικτυακή τάξη. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει μαθήματα γλώσσας ορίζοντας τη δικιά του τιμή πάντα, και του δίνεται επίσης η επιλογή να παρακολουθήσει και ο ίδιος μαθήματα.

Πλέον με τη βοήθεια του διαδικτύου εκτός από ιδιαίτερα σε σπίτια, μπορείτε να παραδίδετε το μάθημα σας με τη βοήθεια μιας web cam (διαδικτυακής κάμερας), και ενός μικροφώνου. Είτε μέσω Skype, Yahoo,  MSΝ, είτε με τη βοήθεια κάποιας ιστοσελίδας όπως αυτή που αναφέραμε πιο πάνω. Θα συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να βγάλετε εύκολα 15 με 20 ευρώ την ώρα. Όσα θα βγάζατε δηλαδή και στον πραγματικό κόσμο.

Μία ελληνική ιστοσελίδα επίσης πολύ καλή για καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν γενικά ιδιαίτερα μαθήματα (εκτός διαδικτύου) είναι η: http://findtutor.gr/. Κάνετε την εγγραφή σας βάζοντας τα στοιχεία σας για να μπορέσουν να σας εντοπίσουν ενδιαφερόμενοι μαθητές ανάλογα με την ειδικότητα σας.

2. Πουλήστε τις υπηρεσίες σας στο www.Fiverr.com

Το Fiverrείναι μια ιστοσελίδα που σας επιτρέπει να πουλήσετε οτιδήποτε έχετε να προσφέρετε για 5 δολάρια. Υπάρχουν ένα σορό υπηρεσίες που ο καθένας προσφέρει μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Μπορείτε απλά για άλλη μια φορά να μοιράσετε τις γνώσεις σας, ή να προσφέρετε απλά μια ασυνήθιστη και τρελή υπηρεσία (για πολλούς) που μπορεί κάποιος να αναζητάει. Ξεκινώντας από πολύ απλά πράματα όπως το να κρατάτε κάποια διαφημιστική πινακίδα για κάποια εταιρία, να γράψετε ένα άρθρο ή κάποια σχολική εργασία.Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε συνανθρώπους σας να βρούνε δουλειά λέγοντας τους διάφορα επικοινωνιακά κόλπα σχετικά με το βιογραφικό τους που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν στο LinkedIn ή σε κάποια άλλη ιστοσελίδα. Μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στον τομέα της ζωγραφικής, (να ζωγραφίζετε κάρτες γενεθλίων για παράδειγμα και να τις πουλάτε), στον τομέα του τραγουδιού και της μουσικής αφιερώνοντας κάποιο τραγούδι σε κάποιον κ.λ.π. Για την ακρίβεια σε οτιδήποτε θεωρείτε ότι είστε καλός και μπορείτε να προσφέρετε, το Fiverr σας δίνει τη δυνατότητα να το πουλήσετε για 5$.

Γραφίστες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για σχεδιασμό logo, και διαφημιστικών φυλλαδίων για σας ή την εταιρία σας μέσα σε 24 ώρες και επαγγελματίες μοντέρ μοιράζονται τις ικανότητες τους σε βίντεο με τον κόσμο. Μπορείτε να γίνετε και σεις ένας από όλους αυτούς τους χρήστες, και όσοι πιο πολλοί αγοράζουνε αυτό που προσφέρετε τόσο καλύτερη γίνεται η φήμη σας και η προώθηση της δουλειάς σας μέσω της ιστοσελίδας.

Ρίξτε μια ματιά και θα εντυπωσιαστείτε με όλες τις ιδέες που προσφέρουν τόσοι χιλιάδες χρήστες που έχουν κάνει εγγραφή στο Fiverr.

3. Νοικιάστε το αυτοκίνητο σας για 10+ ευρώ την ώρα.

Υπάρχει πάντα η επιλογή να νοικιάσετε το αυτοκίνητο σας σε περίπτωση που δε το χρειάζεστε και δε το χρησιμοποιείτε μέσω της χρυσής ευκαιρίας ή μέσω κάποιας ιστοσελίδας κοινωνικού δικτύου. Μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα η Relayrides.com, σας δίνει την ευκαιρία να τοποθετήσετε το όχημα σας για ενοικίαση και να ορίσετε εσείς τη τιμή που πιστεύετε ότι του αναλογεί.

Πολλοί χρήστες βάζουν όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου τους, μαζί και όλα τα αξεσουάρ (GPS, ηχοσύστημα, κλπ) για να ξέρει ο ενδιαφερόμενος τι ακριβώς θα νοικιάσει.

Μπορεί να βρει κάποιος για παράδειγμα BMW Z3 με 59$ την ημέρα, 199$ την εβδομάδα και 579$ το μήνα ή ένα πανέμορφο Audi TT του 2008 με 75$ την ημέρα, 375$ την εβδομάδα και 1,100$ το μήνα. Επίσης ο κάθε χρήστης που τοποθετεί το αυτοκίνητο του για ενοικίαση βαθμολογείτε από τους υπόλοιπους ενοικιαστές που αφήνουν και σχόλια για το πως διεξήχθη η συνεργασία μαζί του. Έτσι αποκτάτε και την ανάλογη αναγνωρισιμότητα.

Βέβαια προς το παρόν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα εξυπηρετεί μονάχα πολιτείες της Αμερικής αλλά δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο να έρθει σύντομα στη χώρα μας μιας και όλοι έχουνε να κερδίσουνε από μια τέτοια ιδέα. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τη συγκεκριμένη σελίδα  (https://relayrides.com/). Θα δείτε πως υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία.

4. Νοικιάστε τη θέση πάρκινγκ που σας ανήκει.

Αν ζείτε κάπου κεντρικά και έχετε δικιά σας θέση στάθμευσης την οποία δε χρησιμοποιείτε μπορείτε εύκολα να την νοικιάσετε σε κάποιον που τη χρειάζεται. Πόσο μάλλον όταν δεν έχετε αυτοκίνητο. Μπορείτε να τη νοικιάζετε μονάχα για μία μέρα (όπως Σάββατο βράδυ για παράδειγμα) ή για τις πέντε εργάσιμες της εβδομάδας με συγκεκριμένο ωράριο. Έχετε τη δυνατότητα να εντάξετε μια αγγελία στην χρυσή ευκαιρία ή να αφήσετε κάποιο σημείωμα στην ίδια τη θέση που σας ανήκει έτσι ώστε να το εντοπίσει ο ενδιαφερόμενος οδηγός.

5. Πληρωθείτε χρησιμοποιώντας το iPhone σας ή το Android σας.

Φαίνεται να υπάρχουν πολλές εφαρμογές για το κινητό σας τηλέφωνο, ή το τάμπλετ σας, που να σας επιτρέπουν να κερδίζετε χρήματα κάνοντας εύκολα πράματα.

Όπως για παράδειγμα να βγάζετε συγκεκριμένες φωτογραφίες που να σας τις ζητάνε (από μαγαζιά, από δρόμους που είναι κλειστοί κλπ). Επίσης διάφορες εταιρίες θα σας πλήρωναν για να φωτογραφηθείτε με κάποιο από τα προϊόντα τους, έτσι ώστε να τα διαφημίζετε ταυτόχρονα. Τα Starbucks για παράδειγμα είναι μία από αυτές.

Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές είναι:

  • Gigwalk
  • Juno Wallet
  • CheckPoints
  • WeReward

Πιθανό είναι να δουλεύουν καλύτερα οι συγκεκριμένες εφαρμογές άμα ζείτε στην Αμερική, ή κάπου αλλού στο εξωτερικό. Αλλά σαν ιδέα μπορεί να λειτουργήσει παντού.

Επίσης υπάρχει μια άλλη εφαρμογή το λεγόμενο «Locket» που απευθύνεται αποκλειστικά σε χρήστες Android. Στην ουσία τοποθετεί διαφημίσειςστο “lock screen” της συσκευής σας, και κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το τηλέφωνο σας η εφαρμογή σας πληρώνει ένα ποσοστό. Ένας χρήστης το χρησιμοποιούσε για μερικές μέρες και είχε βγάλει ήδη γύρω στα 3 δολάρια, χωρίς να έχει κάνει καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.

Στο συγκεκριμένο βίντεο μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη γεύση για το πως δουλεύει ακριβώς το συγκεκριμένο «application».

 

Πηγή Πληροφοριώνhttp://www.huffingtonpost.com/bob-lotich/6-legit-ways-to-make-mone_b_4638907.html

Νικόλαος Νύχας