5 τρόποι για να βγάλετε χρήματα μέσω του «BLOGGING»

Το ιστολόγιο, που είναι γνωστό με την ονομασία «Blog» είναι μια μορφή ιστοχώρου. Μπορεί πλέον ο κοινός χρήστης του διαδικτύου να δημιουργήσει δωρεάν τη δική του ιστοσελίδα, μέσω πολλών φορέων που προσφέρουν συστήματα τα οποία στηρίζονται σε λογισμικό που κάνει την σύνταξη των ιστολογίων πολύ απλή διαδικασία.

Τα πιο γνωστά μέσα για να δημιουργήσετε το δικό σας Blog, είναι το Blogger (www.blogger.com), το Tumblr (www.Tumblr.com) και το WordPress (www.WordPress.com). Μέσω αυτών των πλατφορμών, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα μια ιστοσελίδα με οποιαδήποτε θεματολογία επιθυμείτε εσείς. Το καλύτερο όμως είναι ότι αν κάνετε τις σωστές κινήσεις μπορείτε να βγάλετε και λεφτά απ ‘αυτό.

AdSense

Όταν πρόκειται για την τοποθέτηση διαφημίσεων στο blog σας για να αποκτήσετε κάποιο εισόδημα, το AdSense της Google είναι συχνά η κορυφαία επιλογή για τους bloggers. Είναι απλό στη χρήση και δεν απαιτεί από εσάς να έχετε ένα μεγάλο ποσό τεχνογνωσίας.

Για να τοποθετήσετε μια διαφήμιση της Google μέσω AdSense στο blog σας, αρκεί να κάνετε copy paste τον κώδικα στην σελίδα σας, τον οποίο σας το στέλνει η ίδια η Google.

Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα διαφημιστικά δίκτυα διαθέσιμα, που σας επιτρέπει να έχετε ένα ευρύ φάσμα διαφημίσεων για να εργαστείτε.

Amazon Associates

Το πρόγραμμα του Amazon Associates σας επιτρέπει να κερδίσετε ένα ποσοστό των πωλήσεων που πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα της Amazon.com μέσω του blog σας. Στην ουσία μέσω αυτού του προγράμματος, ο χρήστης μεταφέρεται από το blog σας με ένα μόνο κλικ στην ιστοσελίδα της Amazon, και από εκεί ότι ψώνια πραγματοποιήσει σας ανήκει ένα ποσοστό.

Το ποσοστό χρημάτων βέβαια που θα κερδίσετε καθορίζεται με βάση τον αριθμό των χρηστών που ψωνίζουν μέσω του Blog σας.

Το πρόγραμμα της Amazon δουλεύει καλύτερα όταν η ιστοσελίδα σας σχετίζεται με το εμπόριο, καθώς αυτοί που θα το επισκέπτονται θα είναι έτσι κι αλλιώς υποψήφιοι αγοραστές.

E-Books

Όταν δημιουργήσετε το Blog σας, στην ουσία παρέχετε δωρεάν πληροφορίες στους χρήστες. Ένας τρόπος για να επεκτείνετε το ποσό πληροφοριών, και να βγάλετε λεφτά απ ‘αυτό είναι να γράψετε ένα e-book (δηλαδή ένα διαδικτυακό βιβλίο) όπου θα το πουλάτε στο Blog σας.

Το διαδικτυακό σας βιβλίο θα συνδέεται με τη θεματολογία της ιστοσελίδας σας προσφέροντας παραπάνω πληροφορίες, μιας και οι χρήστες δεν θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να διαβάσουνε τα ίδια.

Για παράδειγμα αν το Blog σας συνδέεται με τη μαγειρική, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα E-Book με συνταγές που δεν έχετε αναφέρει στο παρελθόν. Ή θα μπορούσε το συγκεκριμένο βιβλίο να επικεντρώνεται μονάχα σε συνταγές για γλυκά.

Καλό θα ήτανε το E-Book σας να βρίσκεται αποκλειστικά στο blog σας.

Ιδιωτικές Χορηγίες

Καθώς το Blog σας γίνεται πιο γνωστό στον ευρύτερο κόσμο του διαδικτύου, μπορείτε να αρχίσετε να βρίσκετε τρόπους για να βγάλετε περισσότερα χρήματα μέσω ιδιωτικών πωλήσεων, διαφημίσεων και χορηγιών.

Αντιθέτως με τις διαφημίσεις μέσω AdSense, τις ιδιωτικές διαφημίσεις οφείλετε να τις κυνηγήσετε εσείς. Δεν θα έρθουν μόνες τους σε καμία περίπτωση. Καλό θα ήταν οι ιδιωτικές διαφημίσεις που επιθυμείτε να εισάγετε στο Blog σας να σχετίζονται με τη θεματολογία της ιστοσελίδας σας.

Ωστόσο θα πρέπει να πείσετε τις ενδιαφερόμενες εταιρίες που θα θελήσουν να διαφημιστούν μέσω του Blog σας, ότι έχετε μεγάλη επισκεψιμότητα, και ότι θα έχουν να κερδίσουν σίγουρα από εσάς.

Αποκλειστικές Προσφορές

Μόλις το blog σας αποκτήσει ένα καθιερωμένο αναγνωστικό κοινό, μπορείτε να επεκτείνετε τις ευκαιρίες αύξησης του εισοδήματός σας. Όσο πιο γνωστοί γίνεστε στον διαδικτυακό κόσμο, τόσο πιο εύκολο γίνεται να το επιτυγχάνετε αυτό.

Οι χρήστες μπορούνε πλέον να πληρώνουν, ένα ετήσιο ή μηνιαίο ποσό για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Blog σας, και στις πολύτιμες πληροφορίες που παρέχετε. Τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Forum που θα χετε δημιουργήσει, ή να λαμβάνουν αποκλειστικά e-mail ενημέρωσης εφόσον κάνουν τη σχετική εγγραφή στο Newsletter της ιστοσελίδαςσας.

Δίνοντας την αποκλειστικότητα στους αναγνώστες σας, αισθάνονται και οι ίδιοι προνομιούχοι καθώς βγάζετε και σεις κάποια χρήματα.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δε θα γίνετε εκατομμυριούχοι μέσα σε ένα βράδυ επειδή δημιουργήσατε ένα Blog. Θέλει χρόνο και υπομονή, και το ελάχιστο κέρδος να σας προκαλεί ενθουσιασμό.

Χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση και πάθος για να τρέξετε ένα Blog που είστε εσείς ο δημιουργός και θα πρέπει να περάσουν κάμποσοι μήνες μέχρι να αρχίσετε να έχετε ένα σταθερό εισόδημα.

Καλή Τύχη

 

Νύχας Νικόλαος