Μισό κιλό μακαρόνια σπαγγέτι

2 αβγά

200 γραμμ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, ρεγκάτο)

200 γραμμ. μπέικον, χοντροκομμένο

Λίγο βούτυρο, αλάτι

Βράζετε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό (να μην παραβράσουν). Τα σουρώνετε. Σοτάρετε το μπέικον. Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά. Προσθέτετε στα αβγά τα μισά τυριά, το μπέικον και ανακατώνετε καλά. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα μακαρόνια, το μίγμα των αβγών και ανακατώνετε προσεκτικά για λίγο, ώσπου να ψηθούν τα αβγά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα τυριά.

Φρυγανιές με σιρόπι

12 φέτες ψωμιού, ψίχα

4 αβγά

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

2 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη

Ελάχιστο αλάτι

Ηλιέλαιο

Μέλι ή σιρόπι

Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ηλιέλαιο. Βουτάτε τις φέτες στο μίγμα των αβγών, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις τηγανίζετε στο ζεστό λάδι, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάτε ζεστές. Πριν τις σερβίρετε τις περιχύνετε με σιρόπι ή μέλι και τις πασπαλίζετε με κανέλλα.