ΥΛΙΚΑ

3 μικρά κουτιά μανιτάρια τεμαχισμένα

5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

Τρία αβγά

1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος

350 γρ. γκούντα τριμμένη

150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

½ κιλό έτοιμη ζύμη σφολιάτα

Βάζετε σε κατσαρόλα το μπέικον και το σοτάρετε λίγο σε μέτρια φωτιά. Σουρώνετε τα μανιτάρια και τα προσθέτετε στο μπέικον. Αφήνετε να βράσουν για λίγο σε σιγανή φωτιά, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί. Σε ορθογώνιο πυρέξ (περίπου 20Χ30 εκατοστά), στρώνετε σε ένα στρώμα τη σφολιάτα, σκεπάζοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Στο μίγμα των μανιταριών όταν κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και τα τρία αβγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά και τα βάζετε στο πυρέξ, πάνω στη σφολιάτα. Μαζεύετε τη σφολιάτα που περισσεύει, σε κορδόνι γύρω-γύρω. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο Κελσίου, για 40-45 λεπτά (ώσπου να ροδίσει) και τη σερβίρετε ζεστή.

 

 

Mill feuilles (Μιλ Φέιγ) εύκολη

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σφολιατίνια γλυκά

3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου

Γιώτης στιγμής (με άρωμα βανίλια)

1 λίτρο φρέσκο γάλα

2 φλυτζ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί

Ζάχαρη άχνη

Σε ορθογώνιο ταψάκι πυρέξ (περίπου 20Χ30 εκατ.) τρίβετε τα δύο τρίτα από τα σφολιατίνια και τα στρώνετε στον πάτο. Χτυπάτε στο μίξερ το άνθος αραβοσίτου με το γάλα, όπως γράφουν οι οδηγίες στο φακελάκι. Ρίχνετε την κρέμα πάνω στα σφολιατίνια και βάζετε για λίγο το πυρέξ στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει και πήξει η κρέμα, προσθέτετε από πάνω τη σαντιγί. Τρίβετε επάνω τα υπόλοιπα σφολιατίνια και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Φυλάτε το γλυκό στο ψυγείο, ώσπου να το σερβίρετε.