1 μπούτι αρνιού (2 αν είναι μικρά)
Πιπέρι, αλάτι
Λίγο βούτυρο λιωμένο
5-6 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένο
1 Πακέτο πατατούλες στρογγυλές, κατεψυγμένες
Μερικές κληματόβεργες

Πλένετε τις κληματόβεργες και τις βάζετε σε ταψάκι κλιμακωτά (σαν σχάρα). Βάζετε επάνω το μπούτι. Ανοίγετε τρυπούλες στο κρέας με κοφτερό μαχαιράκι και βάζετε μέσα από μία σκελίδα σκόρδο. Το πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και το περιχύνετε με λίγο βούτυρο. Το ψήνετε στους 170ο Κελσίου για μία περίπου ώρα. Προσθέτετε τις πατάτες. Αλατίζετε το μπούτι και τις πατάτες και τα περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο. Γυρίζετε το μπούτι από την άλλη μεριά. Το αλατίζετε κι εκεί. Τα ψήνετε για μια ακόμη ώρα. Δοκιμάζετε με πιρούνι αν έχει ψηθεί το κρέας. Αν κρατάει λίγο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε λίγο ακόμη στον φούρνο. Το φέρνετε στο τραπέζι με το ταψάκι και το κόβετε εκεί.

 

ΚΡΕΜΑ ΜΟΚΑ

4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
8 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
2 κουτ. σούπας κοφτές νεσκαφέ
4 φλυτζ. τσαγιού γάλα ζεστό
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
Λίγη βανίλια σκόνη
300 γρ. κρέμα σαντιγί έτοιμη, χτυπημένη
Μία σοκολάτα γάλακτος

Βάζετε σε μπαιν-μαρί τα αβγά, τη ζάχαρη, το κακάο, το νεσκαφέ και τη ζελατίνη. Δουλεύετε το μίγμα με το σύρμα και ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα, ώσπου το μίγμα να αρχίσει να πήζει (θα δείτε να λιγοστεύει ο αφρός). Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια. Αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε τη μισή κρέμα σαντιγί. Ανακατεύετε με το σύρμα. Βάζετε την κρέμα μόκα σε βρεγμένη φόρμα, την αφήνετε στο ψυγείο ώσπου να πήξει. Την επομένη, ξεφορμάρετε την κρέμα σε πιατέλα, βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό, για δευτερόλεπτα. Τη γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί, και με σοκολάτα, τριμμένη στον τρίφτη του τυριού.