Νέα είδη, νέες χρήσεις και πολλά πλεονεκτήματα εξασφαλίζουν τα νέα ενέσιμα υλικά που μπορούν να σβήσουν  αποτελεσματικά τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο με τον πιο εύκολο τρόπο επιτυγχάνοντας έναν στόχο που παλιότερα μόνο το lifting μπορούσε να πετύχει. Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Σίγουρα ναι!

Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή των fillers έφερε τα πάνω κάτω στην πλαστική χειρουργική. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.  Καλύπτοντας έτσι τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Παρόλα αυτά οι εξελίξεις δεν σταματούν, αντίθετα στοχεύουν σε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή fillers είναι το υαλουρονικό οξύ που αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές ενέσιμο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον. Είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα, αφού άλλωστε αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας, και δεν προκαλεί αλλεργίες. Τι έχει αλλάξει όμως σε ότι αφορά τη χρήση του στον τομέα της αντιγήρανσης;

Από την τοπική χρήση στη μεσοθεραπεία

Πλέον η δράση του υαλουρονικού οξέως δεν περιορίζεται μόνο στο γέμισμα των ρυτίδων τοπικά, αφού βρίσκει κι άλλες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η μεσοθεραπεία, που εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο για να του προσφέρει λάμψη, καθώς και ενυδάτωση εκ των έσω. Το υαλουρονικό οξύ δηλαδή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο με μικρές βελόνες εξασφαλίζοντας εξαιρετικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης και λάμψης.

Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις που επιθυμούμε να δώσουμε όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά ή στις παρειές – μάγουλα (το σημείο εκείνο του προσώπου που του προσδίδει ένα οβάλ σχήμα). Σημεία από τα οποία χάνεται συνήθως ο όγκος κατά τη διαδικασία της γήρανσης, αδειάζοντας έτσι το πρόσωπο. Με την τοποθέτηση του υαλουρονικού στα κατάλληλα σημεία, τονίζουμε τα ζυγωματικά και το αποτέλεσμα δείχνει πιο φυσικό.

Διαφορετικά είδη για διαφορετικές εφαρμογές

Εκτός από την τοποθέτηση του υλικού στα κατάλληλα σημεία για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μεγάλη σημασία έχει και η εφαρμογή του κατάλληλου είδους υαλουρονικού στην εκάστοτε περιοχή από τον ειδικό. Έτσι πιο λεπτόρευστο υλικό θα χρησιμοποιηθεί στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, ενώ πιο παχύρευστο για τις ρυτίδες έκφρασης.

Ανάλογα με το είδος του το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου για να:

→Επαναφέρει τον όγκο του προσώπου, μεταξύ άλλων σε παρειές, ζυγωματικά και πηγούνι (διάρκεια 18 – 24 μήνες).

→Βελτιώσει τις πτυχές σε παρειές, πηγούνι, κάτω τριτημόριο προσώπου και ρινοχειλικές αύλακες ενώ ενδείκνυται για την πλήρωση των βαθιών εντυπωμάτων (διάρκεια έως 15 μήνες).

→Βελτιώσει τις περιοχές γύρω από τα χείλη, το στόμα και τα μάτια, καθώς επίσης μειώνει και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών (διάρκεια έως 12 μήνες).

Νέα ένδειξη για τα μάτια

Ένα από τα νέα είδη των fillers υαλουρονικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή γύρω από τα μάτια και ειδικά στην πολυσυζητημένη και δύσκολη περιοχή που ονομάζεται Tear Trough!

Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και η διαδικασία έγχυσης σχετικά απλή. Απαιτείται, ωστόσο, πολύ καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής καθώς και προσεκτικός σχεδιασμός πριν την έγχυση από τον γιατρό.

Μεγαλύτερη διάρκεια!

Σε σχέση με το παρελθόν που η εφαρμογή των ενέσιμων fillers απαιτούσε επανάληψη ακόμα και δύο φορές το χρόνο ή το λιγότερο κάθε δώδεκα μήνες, η επέκταση του διαστήματος επανάληψης των νέων fillers στους 15 ή στους 18 μήνες θεωρείται σίγουρα ένα ακόμα πλεονέκτημα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η διάρκεια του αισθητικού αποτελέσματος μπορεί να διαρκέσει ακόμα και δύο χρόνια.

Και χωρίς πόνο !

Και φυσικά το καλύτερα στο φυλάμε για το τέλος! Μάθε λοιπόν ότι η νέα προηγμένη γενιά εμφυτευμάτων διαθέτει ενσωματωμένο αναισθητικό τοπικής δράσης (λυδοκαΐνη) με αποτέλεσμα το αίσθημα του πόνου να μηδενίζεται!

Τα συν με μια ματιά

Tα νέα ενέσιμα υλικά για το πρόσωπο:

  • Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο, που μπορεί να φθάσει έως και τους 24 μήνες.
  • Διαθέτουν μεταξύ άλλων πολύ χαμηλές πιθανότητες παρενεργειών και αλλεργικών αντιδράσεων.
  • Είναι εύκολα στην έγχυση με αποτέλεσμα μια ομαλή, φυσική εμφάνιση και αίσθηση.
  • Έχουν περισσότερο προβλέψιμο από παλιότερα αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι και αναστρέψιμο σε περίπτωση που χρειαστεί.
  • Έχουν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα lifting μη επεμβατικά.
  • Δεν πονούν κατά την διαδικασία εφαρμογής τους.

 

Απόστολος Γαϊτάνης